Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Buna ziua,

Numele meu este Mihai N, am 20 de ani si sunt student la UPB.

M-am abonat la acest forum in speranta ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi, sugestii si eventual raspunsuri la intrebarile mele privind boala de care sufar de ceva timp.

In vara anului 2011 au aparut primele simtome de reflux gastric, in urma unui regim alimentar haotic si a consumului de alcool, cafea, tigari (tigara si cafeaua pe stomacul gol, tigara imediat dupa masa, mancam cand imi aduceam aminte, etc.). Medicul de familie m-a calmat cu un tratament de o saptamana (emanera-esomeprazol + debridat + motilium) care a functionat mai bine decat ma asteptam.

Problema insa a reaparut dupa cateva luni, intrucat nu am tinut un regim alimentar adecvat - obisnuiam sa mananc fast-food, junk-food - astfel ca am inceput sa iau esomeprazol pe cont propriu, obserc***a ca are efect, fara a mai cere sfatul medicului.
Aceasta automedicatie s-a repetat de cateva ori: de fiecare data simptomele treceau in cateva zile, dar reveneau in cateva saptamani. Prin simptome ma refer la senzatia de arsura in caput pieptului, senzatie puternica de jena/indigestie, prezenta pe tot parcursul zilei si mult intensificata dupa mese, dar si lipsa poftei de mancare.

Obserc***a ca ceva nu e in regula, am mai facut o vizita la medicul de familie, care m-a trimis la analize - helicobacterul a iesit negativ - dupa care mi-a dat un tratament de 3 saptamani omeprazol 40 mg, motlium, debridat si regim alimentar (in primavara anului 2012) pe care l-am urmat cu strictete dar fara vreun rezultat.

Am inceput sa fiu dependent de omeprazol. Durerile erau din ce in ce mai suparatoare, reveneau imediat ce intrerupeam administrarea medicamentului, perioada de recidiva se scurtase la cateva zile (2-3 zile). Devenise deja o problema care imi ocupa tot timpul.

Medicul de familie nu m-a ajutat foarte mult in acest context, imi spunea ca sunt prea sensibil la stomac, prea stresat si ca ar trebui sa nu ma mai gandesc la asta. Mi-a mai dat un tratament de 6 saptamani omeprazol cu regim alimentar (in toamna anului 2012) care mi-a adus cateva simptome deranjante in plus: oboseala, dureri de cap si ameteli.

Am intrerupt tratamentul dupa 5 saptamani, mi-am revenit, dar problemele digestive au reaparut in mai putin de o saptamana. Am schimbat medicamentul, am trecut pe lansoprazol 40 mg, am fost trimis la spitalul Colentina la o endoscopie digestiva superioara cu analiza histopatologica, unde mi s-a pus diagnostic de esofagita de reflux de gradul A, helicobacter negativ. Mentionez ca noul tratament cu lansoprazol imi dadea stari de oboseala, dureri de cap, ameteli, stari de confuzie, lipsa concentrarii, astenie. Mergeam pe strada si eram pe alta planeta, visam cu ochi deschisi, in contextul in care incepusem primul an de facultate si trebuia sa fiu in cea mai buna conditie.

Atat medicul de familie cat si medicul care mi-a facut endoscopia mi-au spus ca nu e posibil sa am asemenea simptome de la acest medicament si ca poate ar trebui sa merg la un psiholog (!?) desi sunt reactii adverse posibile, precizate in prospect.

Am schimbat totusi medicamentul, dupa endoscopie, la recomandarea medicului. Am urmat un tratament cu ranitidina si motilium, care nu imi mai dadea acele reactii adverse, dar nu isi facea treaba, intrucat aveam in continuare pirozis dupa fiecare masa, dar mai scazut. In paralel am urmat tratamente naturiste, redigest, ceaiuri de sunatoare, musetel, enzime digestive, miere, ulei de catina etc

Pana in prezent nu am reusit sa scap in totalitate de simptome, desi am urmat mai multe tratamente si am incercat toate medicamentele de pe piata. Inhibitoarele de pompe de protoni imi dau acele stari urate de oboseala, astenie, lipsa concentrarii, in timp ce celelalte medicamente nu isi fac efectul. Am de ales intre a fi cu mintea lucida si stomacul in piuneze sau invers. In ultimele 6 luni am reusit sa ma obisnuiesc cu BRGE, sa o tin sub control (respect toate regulile de alimentatie, pozitia patului in care dorm, tot, tot), astfel incat nu pot scapa definitiv de simptome, dar am redus pirozisul astfel incat sa fie suportabil.

Am ramas la Controloc 20 mg care pare sa imi dea reactiile adverse cele mai putine (ma tine intr-o stare cat de cat lucida) pe care il iau din 3 in 3 zile, combinat cu enzime digestive, redigest luat in cure de 3 saptamani, ceaiuri si mesele mici si dese, fara bauturi carbogazoase de orice fel, fara ciocolata, menta, condimente, stiu aproape fiecare aliment ce efecte are asupra stomacului. Nu am renuntat inca la fumat, dar am redus tigarile considerabil. Nu cred sa aiba prea mare importanta acest aspect, intrucat am un prieten antrenor de fitness, sportiv de performanta mai mult de 14 ani, care nu fumeaza si se confrunta cu BRGE de 4 ani, a trecut prin 3 endoscopii, RMN, phmetrie, tratamente si nimic nu a functionat.

Vreau sa stiu daca BRGE se poate vindeca complet, daca voi trai toata viata cu aceste probleme la stomac sau nu. Ce investigatii ar trebui sa fac? Ce tratament as mai putea incerca? Aceasta boala poate fi remediata la nivel psihologic?

Va multumesc anticipat

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Esofagita de reflux cronica?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (53)

Vasile Damian (acum 8 ani)

Cauta-ma pe facebook la numele Vasile Damian, avatar o poza de grup....si mai putem vorbi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionela (acum 8 ani)

Aceiasi problema o am si eu, dar dupa ce am inceput sa beau gel aloe vera, mi am revenit ca prin minune. Am incercat tot felul de tratamente, inainte, dar fara vreun efect spectaculos.
Daca mai ai probleme, sper sa ti ajute.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11527105342 (acum 6 ani)

Dumneavoastra aveti simptome exact ce leam avut si eu totul incepe de la psihic daca esti permanent stresat primul lucru doare stomacul ori sinteti anexios ori ati intrat in depresie ceia ce mi sa intimplat si mie de la depresie o serie de boli ..ma tratez la pshiolog si sincera sa fiu ma simt mai bine ...sfatul meu este sa va duceti la pshiolog totul incepe de acolo

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11527105342
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11527105342
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1493974328 (acum 6 ani)

Refluxul gastric este de fapt cauzat de hipoaciditate nu de hiperaciditate cum s-ar crede !
Doctorii prescriu antiacide care fac mai rau decat bine. Pt reflux gastric cel mai bun
tratament naturist este betaina hcl 600 mg.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1493974328
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1493974328
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21565852957 (acum 5 ani)

Buna
eu sufar de reflux gastric si de bila de 1 an. ca si simptime arsuri la nivelulu gatului si cand nu am arsuri am limba incarcata si gust amar in gura. Am fost la medic si mi-a dat Nexum apoi Emeprazol… am luat 2-3 zile insa de la ele ma doare tare in partea stanga sub coaste (durerea este de la colon, medicamentele mi irita colonul).
-am incercat cu ceaiuri de anghinare, de musetel, papadie, de obligeana rezultatul o. cand beau ceaiurima arde mai tare pe gat
-am incercat cu argila de algo…..dupa 5 zile se vede o ameliorare dar imi irita colonel
- as vrea sa incerc si cu aloe vera ….la magazile naturiste le gasesti cu concentratie 99,5%, iar 0.5 % contine conservanti ( acid citric 0,3% , benzoate de sodiu 0,1% si de potasiu 0,1%)….despre ascesti conservanti am citit pe internet ca in combinatie cu vitamin C devin cancerigeni…..a mai folosit cineva aloe vera, ajuta?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21565852957
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21565852957
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11637480681 (acum 3 ani)

Buna ce enzime digestive ai luat și probiotice?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11637480681
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11637480681
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Lucian R (acum 2 ani)

pt Mihai N : crede pe cel cel ce cauta nu pe cel ce spune ca l-a gasit ! Dvs ati gasit cam multe adevaruri ,sau cel putin asa dati impresia.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Lucian R
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Lucian R
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ramona (acum 2 ani)

Daca gasesti ceva, ar fi genial, ma lupt cu asta de cativa ani, nu mai pot, ma termina. Nu mai stiu cum este sa fiu normala

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ramona
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ramona
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Markos (acum un an)

BRGE nu se poate vindeca complet. Doar se poate ameliora ținând cont de alimentele pe care le mănânci și bineînțeles fără sucuri cu acid. Eu am aceasta boală de 7 ani, am făcut 5 endoscopii cu 5 medici diferiți. Eu nu fumez dar sunt sigur că și fumatul are o cauza negativa asupra stomacului. Eu când simt prea mult acid urmez tratament cu Nexium , Gaviscon, Maalox. Beau și ceaiuri din diferite plante dar m-am obișnuit că ideea că nu mă pot vindeca niciodată. Dar dacă ai un regim adecvat care și acesta este mai greu de ținut poți ameliora simptomele. Eu sunt mereu în căutare de tratamente naturiste pentru aceasta boală dar nu am reușit până acum să găsesc un tratament sigur . Mai folosesc dimineața pe stomacul gol , bicarbonat de sodiu , o jumătate linguriță într-un pahar de 200-250 ml. Bicarbonatul îl cumpăr de la plafar este mult mai natural decât îl alte magazine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Markos
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Markos
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria T. (acum un an)

Buna seara.

Eu trec prin acelasi lucru, dar pentru că mi-a fost frică de gastroscopie, nu am un diagnostic concret. Specialistul mi-a spus reflux si IBS. Iau nexium când devine supărātor, dar am observat că în zilele fāră anxietate şi depresie, nu am probleme. Fac terapie şi învăț să mă accept aşa cum sunt.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Maria T.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Maria T.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Markos (acum un an)

Aceasta boală de reflux gastroesofagian nu se vindeca. Se poate ameliora dar numai dacă se ține o dieta corespunzătoare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Markos
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Markos
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Calin (acum un an)

E posibil sa ai reflux esofagian din cauza unei hernii hiatale care se rezolva prin operatie. La fel am avurt si eu aceleasi simptoimem vreo 5 ani din cuza unei hernii hiatale diagnosticate ca fiind "mica" dar care si mie mi-a provocat esofagita de reflux clasa A care uneori regresa dar se tot repeta si la un moment dat am ajuns sa fac de 2 ori si fibrilatii la inimadin cauza presiunii mecanica a stomacului pe diafragma si pe cord si doctorita gastroenteroloaga tot zicea 5 ani ca nu e caz de operatie dar dupa fibrilatii am plecatt la Cluj la un consult si sa vorbesc cu un dr chirurg in vederea operatiei de hernie hiatala si am fost operat laparoscopic la stat la clinica Chirurgie 3 cu rezultate f bune si nu mai trebuie sa iau absolut nici o medicatie antiacida acum decat f rar cand fac exces de alimentatie si mananc prea mult seara inainte de culcare sau cand mi-e pofta sa mai mancanc cate ceva noaptea cand ma mai trezesc.Acum dupa operatie sunt aproape perfect asa cum eram inainte sa am simptomatologie de reflux esofagian. Fa un consult la un gastroenterolog bun si sa-ti repete gastroscopia pt ca e mai mult decat sigur ca ai hernie hiatala daca ai constant aceste simptome de reflux esofagian si chiar o hernie hiatala mica iti poate da simptome f urate mai ales daca nu ti un regim alimentar si daca nu iei constant medicatie antiacida (inhibitori de pompa de protoni) iar daca ai hernie hiatala si te operezi scapi si de simptomatologie si de medicatie poate pt toata viata si ai alta viata.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Calin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Calin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Bulac Valentina (acum 11 luni)

Ma confrunt cu usturime pe partea dreapta la ficat ,fiere, stare de rău,lipsa pofta de mincare,am fost la urgenta,foarte multe gaze,dar de la ce?au administrat motlium și nolotil,dar tot rău îmi este!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Bulac Valentina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Bulac Valentina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 3 din 3

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.