Cum scapam de jucaria preferata la gradinita
Psihologie si psihoterapie Intrebare postata de Loredana-Maria cu 13 ani in urmaBuna ziua! Am un baietei in varsta de 3 ani si o fetita de 3 luni. Baietelul nu vrea sa mearga la gradinita decat cu pernuta lui. Nu renunta la ea nici la masa uneori, nu se joaca mai deloc cu copii, sta cu pernuta in brate si se uita la ei cum se joaca. In rest este foarte vesel si stie o multime de lucruri insa nu reusim sa il convingem sa renunte la pernuta si sa participe activ tot timpul la activitatile de la gradinita. Cum credeti ca putem rezolva aceasta problema!? Multumesc!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Va asiguram ca nu sunteti singurii parinti care se confrunta cu un astfel de comportament din partea copilului. E normal ca micutul sa fie atasat de un obiect, in cazul sau pernuta, care il ajuta sa se simta in siguranta, sa se consoleze si sa faca fata mai bine schimbarilor.
Initial, puteti incerca dialogul cu copilul si explicati-i delicat motivele pentru care trebuie sa-si lase pernuta acasa cand merge la gradinita. Alt mod ar fi mutarea graduala a pernutei. Puteti incerca sa il lasati sa o aiba cu el doar in anumite momente ale zilei, pentru a-i oferi sansa de a se obisnui cu lipsa ei.
Apoi, puteti incerca sa-l incurajati sa interactioneze cu ceilalti copii prin jocuri de grup, de exemplu, care s-ar putea sa il faca sa uite inclusiv de pernuta. De asemenea, puteti incerca sa-i oferiti alternative la pernuta, cum ar fi carti de povesti sau poate chiar o noua jucarie de care sa se ataseze si care poate fi luata si la gradinita.
Daca problema persista, poate fi vorba de o anumita forma de anxietate sau de o problema emotionala. Nu ezitati sa consultati un specialist in psihologie infantila sau un pediatru.
Va doresc multa rabdare si succes in rezolvarea acestei probleme!
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie
Articol de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/anxietatea-si-depresia-la-copii_19056
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde