Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum scapam de jucaria preferata la gradinita raspuns medic

Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de Loredana-Maria cu 13 ani in urma

Buna ziua! Am un baietei in varsta de 3 ani si o fetita de 3 luni. Baietelul nu vrea sa mearga la gradinita decat cu pernuta lui. Nu renunta la ea nici la masa uneori, nu se joaca mai deloc cu copii, sta cu pernuta in brate si se uita la ei cum se joaca. In rest este foarte vesel si stie o multime de lucruri insa nu reusim sa il convingem sa renunte la pernuta si sa participe activ tot timpul la activitatile de la gradinita. Cum credeti ca putem rezolva aceasta problema!? Multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum scapam de jucaria preferata la gradinita"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Psih. Marcu Ioana-Corina MPsih. Marcu Ioana-Corina este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna seara,

Pentru copilasi, jucaria preferata este un element care copilului ii confera un sentiment de securitate, de stabilitate in conditiile in care sunt incercati de anumite temeri. In cazul dvs., se pare ca baietelul nu s-a acomodat in mediul de la gradinita perceput ca strain si nu a reusit sa se imprieteneasca cu ceilalti copii.
Acest lucru inseamna ca mediul de la gradinita este perceput de copil ca fiind insecurizant, iar cum dvs. parintii, nu ii puteti fi alaturi pe perioada programului de la gradinita, copilul simte nevoia de a avea aproape un obiect care sa ii confere sentimentul de siguranta, de familiaritate.
Este necesar sa comunicati cu acesta despre ce inseamna mersul la gradinita, ce beneficii are ca merge acolo impreuna cu alti copii(isi poate face prieteni, se poate juca, poate invata noi joculete, cantecele, poezii etc.)si sa il asigurati ca la gradi este in siguranta.
In nici un caz, nu il veti face sa renunte la pernuta dintr-odata, ci este o chestiune treptata care se va implini pe masura ce copilul capata mai multa incredere in sine si in ceilalti.
Ar fi de dorit, in cazul in care chiar nu doreste interactiunea cu ceilalti copii, sa mergeti impreuna la un specialist in Psihologia Copilului care va poate fi de un real ajutor.

Mult succes!

Ioana-Corina MARCU
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie
Nr. tel. - 0754/024.213
Email - [email protected] 
Web - ioanacorinamarcu.wordpress.com
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.