Buna seara,
In urma unui examen coproparazitologic efectuat recent, am fost diagnosticat cu giardia. Simptomatologia pe care o acuzam era una deosebit de severa, incluzand: stare de astenie postprandiala si dupa scaun si, de altfel, stare de slabiciune puternica pe parcursul intregii zile (seara parea a fi ceva mai bine), ameteala, constipatie (si nu diaree!), balonari frecvente, flatulenta, lipsa de concentrare (minte incetosata, senzatia de blocare in gandire). Problema este ca eu acuz aceste simptome de aprox. 1,5 ani, perioada in care, la toate analizele facute, mi-au iesit eosinofilele putin marite, colesterolul marit (cu tot regimul alimentar si tratamentul urmat) si VSH-ul sensibil crescut. Am urmat tot soiul de tratamente, mai putin acesta pentru paraziti (giardia).
Acum mi s-a recomandat tratament cu DUADOR 200, dar dupa prima serie de 5 zile nu se vad rezultate notabile. Am mai observat ca daca iau un complex de vitamine (in ideea in care-mi simt organismul epuizat), mai rau imi face!?...Sa nu mai iau nimic altceva in afara tratamentului de deparazitare??...
Va rog din suflet sa-mi spuneti care ar putea fi repercusiunile acestei giardioze tratate extrem de tardiv si daca considerati acest tratament optim in conditiile prezentate sau exista o alta alternativa mai sigura pentru eradicarea definitiva a parazitului?
Va multumesc.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (32)
Multumesc!...Apreciez solicitudinea ta si importanta datelor transmise!...
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAjutati ma si pe mine ca nu mai stiu ce sa fac
Am un baietel in varsta de 6 ani, nu iam facut inca sanalizele dar eu zic ca are giardia date find simtomele, diaree, inapetenta flatulenta.durere de burta, stare alterata.
spuneti mi va rog ii dau vormex si pepon este bun, si ce sa idau pt diaree ca a slabit va rog sunt disperata
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn prospectul produsului pe care il recomandati scrie ca se iau cite 2 capsule de 3 ori pe zi, nu cite una de 3 ori pe zi! Cum este corect?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPuneam aceasta intrebare medicului de la Fares (prima postare la acest topic), dar vad ca mi-a pus textul aiurea!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm o fetita d 2anisori si are stari d greata mancarimi scade in greutate iam facut analizele si mi sa spus ca are giardia cu ce se trateaza va rog sunt disperata
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDuceti va la un spital particular cum este *** , eu am fost acolo si am scapat de giardia . Este mai scump dar macar scapi de paraziti . Mie mi a dat Wormex pt giardia , slabisem f. mult si mi a dat si Alive , ulei de peste (nu mai stiu cum se numea ) si alte suplimente alimentare care nu mai stiu cum se numeau .
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzO intrebare pentru Cristi, care s-a vindecat de giardia. La care clinica
***si la care doctor specialist in boli infectioase? Multumesc anticipat.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCristii poti sa imi spui despre ce spital privat este vorba, care trareaza giardia?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSi eu sunt curioasă. Am inceput sa i-au Alive si într-adevăr de o săptămână mă simt foarte bine, aproape ca nouă dar imi este frică să mă bucur deja. Oricum problema cu Giardia trebuie să o rezolv 100%
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCristi la ce spital privat ai fost și ce doctor de boli infecțioase sau ce ca eu am sigur și copilul meu mic ,de aceea este slab și sigur are giardia!!! I mi poti spune,sunt tare disperata.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzGeardia/lamblia este foarte dificil de vindecat întrucât se produce ușor reinfestarea prin intermediul mâinilor neigenizate duse la nas sau gură. Recent, o formă de geardia intestinalis a devenit foarte rezistentă la tratamente și poate genera stări de toxicitate și de amețeală asemănătoare crizelor de spasmofilie. Nu vă recomand nici un medicament cu efecte secundare periculoase pentru ficat/rinichi și care nu are efect de durată. Se pot bea câtorva linguri de suc la adulți (lingurițe pentru copii). înainte și după fiecare masă. preparat din una-două potocale sau mandarine, o lămâie și un grapefruit. În acest suc puteți adăuga și una- două lingurițe de miere de albine pentru a nu se acri. Surplusul se păstrează la frigider. Pentru a crește și mai mult efectul imunitar, se poate adăuga și puțin suc de noni îndulcit (sau câteva picături de propolis, sau puțină coajă de lămâie bine spălată). Spălați-vă bine după ieșirea de la toaletă, inclusiv mâinile cu un un tip de apă de gură dezinfectantă ca și pasta de dinți (fără a ataca pielea) sau frecați mâinile cu o coajă de la citricele stoarse. Spălați-vă gura și implicit dinții după fiecare masă, iar dimineața curățați-vă limba ușor cu o lingură sau linguriță și clătiți cu apă fiartă și răcită și cu puțină sare dizolvată. Dacă infecția vă generează dureri în burtă sau în zona inghinală sau rinichi, nu luați tot timpul medicamente, ci înlocuiți-le cu câteva picături sau cu aproximativ o jumătate de linguriță de albastru de metilen la un pahar de ceai. Nu puneți o cantitate mai mare de albastru de metilen decât cea recomandată în instrucțiuni - se poate testa prin gustare pe limbă astfel încât să simțim că nu arde limba, ci e suportabil. Urina va fi pentru scurt timp albastră și nu e de speriat. Nu luați albastru de metilen decât rare ori, câte o dată sau în mod excepțional când apar dureri, după sfatul farmacistului sau al medicului. Dacă păstrați igiena corpului, a patului și a lenjeriei și consumați sucul de citrice menționat frecvent și la fiecare masă, nu apar nici dureri, nici complicații. ci puteți trăi cu geardia latentă fără să vă afecteze, în echilibru.
Ar mai fi ceva, evitați în general dulciurile concentrate, pastele făinoase, lapte, iaurt. Consumați uneori fleică de vită tânără (vrăbioară). Dacă consumați lapte, puteți adăuga la fiert câteva fire de usturoi. Consumați, dacă suportați bine, ceapă, ardei iute, usturoi, spirulina, nucă negră-comprimate, ciocolată neagră 75%, alune, nuci, ceai de sunătoare, zeamă de varză, ghimbir (ghimbirul nu se consumă înainte de o operație sau de tratament la dentist căci împiedică coagularea sângelui ).
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzp**ae fa!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde