Ce efecte are strontium bone maker pentru osteoporoza?
Osteoporoza Spasticitate cronica Hiperparatiroidismul secundar si insuficienta renala Prevenire mycobacterium avium intracelular Osteopetroza Deficit de proteina c Deficit vitamina D Intrebare postata de TEODORA GRASU cu 13 ani in urmaCine sunteti de a ti raspuns la aceasta intrebare?sa ma panicati?eu am rugat sa raspunda doamna MIRELA care a luat strontium si se simte bine si eu am intrebat si medicul din italia de strontiu si spunea ca ar fi eficient ...
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (29)
eu am luat doar 3 luni si a avut efecte..dar nu am mai repetat testul...mai am ceva dureri de genunchi dar f rar.....si trec rapid....
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm uitat sa va multumesc doamna DANIELA...eu ma gandeam ca nu e bine sa facem testul asa de des ca radiaza..si tot am amanat...important ca ma simt mai bine...acum continui sa iau calciu cu d3....va multumesc pt raspuns...
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua,v-as ruga sa-mi spuneti si mie acest site la nr 0744475281 daca doriti.Va multumesc anticipat.(datimi un bip si voi suna eu).
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzScleroza multipla este o afectiune neurologica cronica, care afecteaza sistemul nervos central, in mod special creierul, maduva spinarii si nervii optici. Scleroza multipla poate provoca dificultati in forta si controlul muscular, tulburari de vedere, de echilibru, ale sensibilitatii si tulburari ale functiilor mentale.
Creierul, maduva spinarii si nervii optici sunt conectate intre ele prin nervi si fibre nervoase. Un invelis proteic numit teaca de mielina inconjoara si protejeaza fibrele nervoase. Atunci cand mielina se inflameaza sau este distrusa (proces denumit demielinizare) rezultatul este intreruperea fluxului normal al impulsurilor nervoase la nivelul sistemului nervos central.
Procesul de demielinizare si consecinta acestuia, intreruperea fluxului impulsurilor nervoase, constituie o boala cunoscuta sub numele de scleroza multipla. Afectarea tisulara, denumita leziune sau placa, se formeaza in zonele de demielinizare.
Simptomele timpurii (de debut)
Cele mai frecvente simptome timpurii ale sclerozei multiple sunt:
- simptome musculare sau motorii, precum slabiciunea, tararea piciorului, rigiditate, tendinta de a scapa lucrurile din mana, senzatia de ingreunare, neindemanare sau stangacie sau lipsa coordonarii miscarilor (ataxie)
- simptome vizuale, precum vederea incetosata, intunecata, cu pete sau neclara, durere la nivelul globilor oculari (mai ales la miscarea lor), orbire sau vedere dubla
- nevrita optica, care consta in pierderea brusca a vederii si dureri oculare; este o manifestare destul de comuna la debutul bolii, aparand in pana la 23% din persoanele cu scleroza multipla
- simptome senzoriale, precum furnicaturi, senzatia de intepaturi de ac, amorteli, o strangere ca in banda in jurul corpului sau a picioarelor sau senzatii electrice care se deplaseaza de-a lungul spatelui si in jos, in picioare.
Simptomele de debut mai putin frecvente pot fi:
- simptome de echilibru, precum senzatia de cap usor sau ameteala si senzatia ca totul se invarte in jur (vertij)
- simptome vezicale, ca de exemplu incapacitatea de a tine urina (incontinenta urinara) sau de a goli complet vezica urinara sau pierderea senzatiei de mictiune (o incapacitate de a simti ca vezica urinara se umple, pana cand apare o nevoie brusca, urgenta de a urina).
Simptomele cand boala avanseaza
Pe masura ca scleroza multipla avanseaza, simptomele pot deveni mai severe si pot include:
- accentuarea dificultatilor musculare, precum slabiciunea, tararea piciorului, neindemanarea, stangacia sau lipsa coordonarii
- miscari rigide, mecanice (spasticitate) sau tremor care nu poate fi controlat, care pot face mersul dificil; poate fi necesar un scaun cu rotile uneori sau tot timpul
- durere sau alte simptome senzoriale
- incontinenta urinara sau mai rar, o incapacitate de a urina (retentie urinara)
- constipatie si alte tulburari intestinale
- la barbati, disfunctie erectila (impotenta)
- la femei, disfunctie sexuala
- probleme cognitive si emotionale, frecvente la persoanele care au scleroza multipla de mai mult timp:
- probleme cognitive, precum pierderi de memorie, dificultati de concentrare, scaderea atentiei sau dificultate in gasirea cuvintelor adecvate
- simptome emotionale, precum depresia, anxietatea si mania; un simptom rar este veselia excesiva, care pare inadecvata.
Cauze:
1. Factori infectiosi
Agenții virali sunt cei mai frecvent menționați ca factori infecțioși în SM. Dintre aceștea cel mai recunoscut este virusul herpes simplex uman 6 (VHU-6), al cărui ADN a fost izolat în LCR și țesutul cerebral al persoanelor cu SM. Caracterul infecției herpetice, și anume capacitatea de a se reactiva sub acțiunea anumitor trigeri, s-a propus ca argument pentru a explica natura fluctuantă a SM, cu atât mai mult că stimulii care activează infecția herpetică în mare parte sunt comuni și pentru SM (stress, intoxicații, infecții intercurente s.a).
Un alt virus presupus a fi implicat în etiologia sclerozei multiple este virusul Epstein-Barr (EBV), dat fiind că anticorpii contra EBV au fost indentificați practic la 100% din pacienții cu SM, în comparatie cu 60% în pop**ația sănătoasă. De altfel, istoricul de mononucleoză infecțioasă (provocată de EBV), în special la o vârstă mai mare, este asociat cu un risc crescut pentru SM.
Dintre agenții microbieni au fost menționați în literatură Micoplasma pneumoniae și Mycobacterium tuberculosis, dar rolul lor nu a fost confirmat pe deplin.
2. Cauze autoimune
Demielinizarea în scleroza multiplă nu este altceva decât distrugerea tecilor de mielină prin intermediul limfocitelor T sensibilizate. Ținta acestor limfocite sunt componentele mielinice care dintr-un motiv anume au fost recunoscute ca străine și atacate. Dintre acestea principalele sunt proteina bazică a mielinei (MBP), proteina mielinică ologodendrocitară (MOG) și proteina proteo-lipidică (PLP). Limfocitele T sensibilizate contra MOG au fost depistate atât la persoanele bolnave cât și la cele sănătoase. Totuși diferența constă în locul de legare la proteină.
Tratament naturist:
-curcuminul: experientele pe soareci de laborator ale Dr Natarajan si Dr. John Bright de la Universitatea din Los Angeles, California au constatat ca curcuminul incetineste sau opreste evolutia Dementei (Alzeimer) si a Sclerozei Multiple.
-laptisorul de matca: sub actiunea laptisorului de matca crud, portiunile de tesut afectat de demielinizare se pot, pur si simplu, regenera, lucru pus in evidenta de analizele obtinute prin rezonanta magnetica nucleara, facute pacientilor doctorului Cristina Aosan. Mai multe studii japoneze foarte recente, ale dr. Furukawa si al colaboratorilor sai, demonstreaza si ele, in premiera mondiala, ca celulele nervoase se pot regenera. De altfel, trebuie spus ca intre dr. Aosan si cercetatorii japonezi sunt relatii stranse de colaborare, doamna doctor fiind din 2007 membru de onoare al “Asociatiei Japoneze de Apiterapie”.
- gotu kola este unul dinre cele mai puternice plante de regenerare a sistemului nervos.
-ashwaganda
-Brahmi sau Gotu-kola (Hydrocotyle asiatica) – stimulent al memoriei şi inteligenţei, este considerat cel mai bun reîntineritor pentru creier şi sistemul nervos.
Brahmi sau Gotu-kola (Hydrocotyle asiatica) – stimulent al memoriei şi inteligenţei, este considerat cel mai bun reîntineritor pentru creier şi sistemul nervos
-acidul alfa lipoic: acidul lipoic neutralizeaza radicalii liberi care afecteaza celulele si contribuie sa bolile imbatranirii. Inca se efectueaza studii care au ca scop evidentierea beneficiilor acidului lipoic asupra afectiunilor precum cataracta, scleroza multipla, boala Alzheimer si atacul de cord.
-vitamina D: consumul zilnic de vitamina D poate preveni îmbolnăvirea de scleroză multiplă, conform unui studiu realizat de cercetători britanici care au descoperit existenţa unei legături între acest tip de vitamină şi o genă care măreşte riscul apariţiei sclerozei multiple.
-rhodiola rosea
-acidul orotic(vitamina B13): ajuta la tratamentul unor afectiuni neurologice (scleroza multipla).
- Bai aromatice , la 37g C, timp de 20 de minute cu: coada calului, muguri de pin,
levantica, busuioc, tei, amestecate in parti egale.
- Masajul partilor afectate cu tinctura de tataneasa si ulei de sunatoare. Coloana
vertebrala va fi masata cu ulei de musetel.
Pentru retete individualizate contactati-ma pe adresa [email protected]
Adrian,fitoterapeut,nutritionist
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSunt interesante toate comentariile,insa,situatia sclerozei multiple
este greu de inteles si ne induce pe cai de interpretare care te arunca inspre deznadejde.Calea punerii in evidenta in timp real( adica stunci cand examinam pacientul si care se poate face numai cu Sisemul NLS Metatron 4027 Metapathia Clinical),a agentilor determinanti a Mielitelor extensive,cu evolutie spre scleroza multipla.Avem in observatie 170 cazuri:la 130 cazuri ese incriminata Naegleria Fowleri.In multe situatii este incriminat Cytomegalovirusul,in altecazuriTrichomonasVaginalis ,Ssarcocystis,Cysticercosis,Angiostrongylus Cantonensis,Herpes Virus,Epstein Barr Virus,Dicrocoelium Lanceatum,Pedraia Hortae
Candida Albicans,Chlamidia Trachomatis,Gnatostoma Hyspidum
nocardia Asteriodes.Foarte frecvent intalnim asocieri ale acestora
la acelas pacient.Factorul devorator de mielina este Naegleria
FowlerilIn cotextul cauzal pentru a avea succes in tratamentele
instituite pacientilor agentii cauzatori trebuie pusi in evidenta si
aceasta se poate face pe cuprinsul intregului mapamond numai
cu sistemul pe care l-am amintit mai sus.Pentru informatii su-
plimentare cei intresati pot suna la 0740256532
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzOsteoporoza este o afectiune caracterizata prin prezenta demineralizarii osoase (a scaderii pricipalelor minerale) si apare preponderent la femei in perioada de menopauza, dar si la barbatii mari consumatori de alcool, fumatori sau ca o determinare secundara a unor boli mai grave cum ar fi: boli sistemice (poliartrita, lupus sistemic, spondilita anchilozanta etc.), anumite cancere etc.
Osteoporoza primara se mai numeste osteoporoza de involutie:
- Osteoporoza postmenopauza – afecteaza mai ales osul trabecular si predispune la fracturi sau tasari vertebrale; este crescuta resorbtia osoasa
- Osteoporoza senila – afecteza atat osul trabecular cat si cel cortical; apare in mod egal la ambele sexe si creste riscul de fractura de col femural
Osteoporoza secundara are diferite cauze:
- Boli endocrine (hipertiroidia, hiperparatiroidismul, sindromul Cushing)
- Deficite nutritionale de calciu, fosfor, proteine, vitamina D
- Tratament cu glucocortip***azi, heparina, antiacide care impiedica absorbtia intestinala a fosfatilor
- Imobilizarea prelungita (de ex. lipsa de mobilizare a membrului inferior timp de 6 luni duce la pierderea unei treimi de masa osoasa
- Insuficienta renala cronica – este afectata sinteza de vitamina D
- Mielomul multiplu – prin eliberarea unui factor de activare a osteoclastelor
Cauze:
-deficitul de estrogeni.Estrogenul,care stimuleaza osteoclastele,opreste pierderea masei osoase.
-deficitul de progesteron.Progesteronul stimuleaza osteoblastele,care ajuta la cresterea de masa osoasa noua.
-alimente bogate in proteine de origine animala,consumate in exces, acidifica organismul,scotand calciul din oase.
-consumul excesiv de sare.
-consumul de alimente cu un continut ridicat de fosfati (branza topita,margarina,sucuri acidulate) dezechilibreaza balanta Ca/P.
-consumul de lactate pasteurizate,fierte
-consumul de cafea.
-neexpunerea la soare
-lipsa de vitamina D
-lipsa efortului fizic
Recomandari:
-consumul preponderent de alimente de origine vegetala
-consumul ridicat de crucifere (varza,brocoli,conopida,gulie)
-introducerea in dieta a semintelor de susan si mac.
-alegerea unor suplimente care sa contina calciu natural,Bor organic,Vitamina K si Zinc.
-uleiul de mac: ajută la fixarea calciului, eficient în tratarea osteoporozei şi în prevenirea cancerului mamar, ameliorează durerile de cap şi insomnia.
-uleiul de rodie: uleiul de rodie este bogat în fitoestrogeni (hormoni vegetali) care au efecte pozitive la nivel osos, cerebral şi cardiovascular. Pentru ameliorarea simptomelor menopauzei şi prevenirea osteoporozei
-coada calului: afectiuni ale oaselor si articulatiilor, osteoporoza, fracturi, entorse, demineralizare osoasa, artrite, artroze.
-urzica: combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în urzică încetineşte sau chiar reduce acesta afecţiune.
-trifoiul rosu: studiile arata ca trifoiul rosu previne osteoporoza si chiar poate ameliora densitatea osoasa la persoanele cu osteoporoza. De asemenea previne cancerul uterin.
-vitex agnus castus
-extractul din muguri de brad: anemie, demineralizare la copii si adolescenti, carente minerale si decalcefieri la adulti, dureri osoase de crestere la copii, consolidarea fracturilor, rahitism, osteoporoza, spasmofilie, carie dentara, paradontoza, rinofaringite repetate la copii, cu hipertrofie glandulara.
-extract de muguri de mesteacan pufos: rinofaringite repetate la adulti (si copii) si in general orice episoade respiratorii recidivante, traheite si traheobronsite,
sinuzite acute nesupurative; osteoporoza, gonartroza, coxartroza; dureri osoase la crestere; rahitism; paradontoza, gingivite, pioree alveolo-dentara; artroza; tonic si stimulator general in astenia psiho-fizica.
-extract mladite sequoia:adjuvant in neurastenie si sindroame depresive, anorexie la varstnici, artroza senila acompaniata de osteoporoza dureroasa; decalcifiere; adenom de prostata in faza initiala, hipertrofie de prostata, andropauza, fibrom uterin, menopauza.
-extract mladite de mur: adjuvant in tulburari premenstruale (tensiune mamara, dismenoree. etc.), fibrom uterin, chist ovarian, metroragie, menoragie, amenoree, metrita si vaginita; hipogonadism la pubertatea femeilor (amenoree, pilozitate excesiva, nedezvoltarea glandelor mamare); iminenta de avort; tulburari de libidou; imbatranire precoce la femei.
-ashwaganda eficienta in tratarea stresului si vindecarea fracturilor.
-aminoacidul L-Lizina: previne osteoporoza (amelioreaza metabolismul calciului), stimuleaza cresterea oaselor la copii,stimuleaza refacerea tesuturilor osoase, a pielii, a tendoanelor, a cartilajelor dupa interventii chirurgicale, arsuri, ulceratii, inflamatii articulare prin inhibarea colagenazei, enzima proteolitica, care degradeaza fibrele de colagen.
-efectuarea zilnica de exercitii fizice cu greutati pentru a stimula retinerea de catre os a mineralelor.
-expunerea la soare in orele diminetii.
Pentru retete personalizate de tratament,dieta si alte informatii,scrieti-mi pe adresa [email protected]
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzte rog scrie-mi site-ul pe mail [email protected], multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuznu m-a sunat nimeni, o sa fac comanda linistit la Cluj, macar e sigur.
multumesc oricum.
www.naturanoastra.ro Nr lor de telefon este 0724106687
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdrian pe langa osteopenie mai sufar si de gonartroza imi poti recomanda un tratament? nu ai nu cabinet? nr meu de tel 0729931201
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde