Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Fractura de stres a metatarsienenelor? raspuns medic

Oase si articulatii
Intrebare postata de iPaul cu 10 ani in urma

Buna ziua,in urma cu aproximativ o luna jumatate am simtit o durere ascutita in p***a piciorului,respectiv zona metatarsienelor in timp ce alergam.Mentionez ca obisnuiesc sa alerg cu regularitate iar in saptamana respectiva am crescut numarul de km parcursi.Durerea se manifesta cu precadere in zona talpii si a devenit atat de acuta la un moment dat incat m-a fortat sa renunt la antrenamentul respectiv.La aproximativ o saptamana de la incident,am observat ca partea superioara a piciorului mi s-a umflat(in zona metatarsienelor).

O luna jumatate mai tarziu,am renuntat cu desavarsire la antrenamente,dar inca imi mai folosesc piciorul pentru a merge, iar intre timp ,cu ajutorul internetului m-am informat si simptomatologie pe care o prezint corespunde cu cea de fractura de stres a metatarsienelor.Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate sa fiu complet vindecat desi mai am o umflatura foarte mica in zona cu pricina?In cat timp imi pot relua activitatea daca durerea a disparut?Ma adresez dvs.intrucat sunt plecat din tara si din pacate ma intorc peste doua saptamani.
Va multumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Fractura de stres a metatarsienenelor?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Marius Uscatu MDr. Marius Uscatu este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna seara!
O fractura de stress a unui metatarsian este foarte probabila in contextul efortului descris de catre D-voastra. Este insa posibil si un alt diagnostic, mult mai sever...
In general, fractura de stress a unui metatarsian din cele mediane (2-3-4) se trateaza functional (mersul este permis), consolideaza in 6-8-10 saptamani, insa necesita abstentie sportiva totala minimum 3-6 luni (trebuie sa evitati cel putin sporturile agresive pentru picior, cum este jogging-ul, dar si mersul pe distante lungi).
Situatia trebuie cuantificata prin examen clinic atent, eventual examen radiografic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.