Fractura de calcaneu raspuns medic
Oase si articulatii Intrebare postata de MembruMobileApp150330210313911 cu 10 ani in urmaAm suferit fractura de calcanee la ambele picioare căzând de la 2m acum mai bine de 2 luni. Am fost operat si deja am inceput sa ma ridic si sa fac primii pași cu cadrul. Am insa o problema la stângul, mereu m-a durut mai tare deși la nivelul fracturii a fost mai puțin afectat decât dreptul. La stângul am încă piciorul oarecum amorțit si plin de furnicaturi, iar degetele mici (cel mare se comporta normal) au rămas rigide, inclestate si incovoiate. Menționez ca la mers stângul doare mult mai mult decât dreptul. Ce-i de făcut?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (3)
Buna seara!
Fractura articulara a calcaneului este un deosebit de severa, necesitand reducerea perfecta si osteosinteza stabila si performanta, cu placa calcaneeana dedicata si suruburi. Chiar si asa, exista multe probleme legate de recuperare, fiind vorba despre o fractura articulara grava.
Raspunsul depinde de mai multi factori:
- tipul anatomo-patologic al fracturilor, situatia pre-, intra-si post-operatorie, calitatea reducerii fragmentelor osoase, stabilitatea montajului de osteosinteza;
- calitatea recuperarii post-operatorii;
- datele personale ale D-voastra: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv;
- antecedente traumatice, vasculare, neurochirurgicale, metabolice, cardiace, hepatice, renale etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Oase si articulatii.
Inscrie-te aici!Buna seara!
Am uitat sa mentionez ca am avut intervenție cu brose tip K, fără operație clasica , șuruburi sau altele. Mi-e oarecum teama pentru fermitatea degetelor intepenite, se recomanda un tratament special pentru asa ceva?
Va multumesc anticipat!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua!
Protocolul de tratament al colegilor occidentali cuprinde, pe langa o reducere precisa a fragmentelor osoase, o osteosinteza ferma cu placa calcaneeana si suruburi. Aceasta osteosinteza face imobilizarea gipsata inutila, iar recuperarea este infinit mai simpla.
Protocolul de recuperare este precis si cuprinde miscari active si pasive in primele 6 saptamani de la operatie, dar si reluarea progresiva a sprijinului podal incepand cu saptamana a 7-a, in piscina. Acest protocol, respectat precis, permite o recuperare rapida si evitarea complicatiilor pe care le descrieti.
La ora actuala aveti nevoie de kineto-terapie sustinuta timp de cateva luni, insa protocolul de kineto-terapie depinde de situatia radiologica si computer-tomografica a fracturilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde