Buna ziua. Prima durere la nivelul tibiilor a aparut acum aproximativ 6 luni. Eram in Anglia, munca pe santier, bocanci cu talpa de fier, destul de greu de suportat, alergam de colo colo.( tin sa mentionez ca am 26 de ani 1,84 m si 67 kg, iar sport am facut mereu , doar de intretinere, flotari, greutati usoare, am o constitutie atletica) insa alergat sau ceva care sa imi solicite oasele picioarelor nu am mai facut de f mult timp, cand eram in liceu, facultate nu simteam vreo jena sau durere la nivelul tibiilor. Durerea a aparut brusc in anglia, mi-a mai trecut ,m-a lasat o perioada. Am revenit in tara. iar pentru o perioada de 1-2 luni nu am mai simtit nimic, dar cand am alergat o distatnta de aproximativ 1km ( suprafata beton in tenesi de p***a calitate) am inceput iar sa simt o durere la nivelul tibiilor, tin sa mentionez ca simt o presiune la tibii doar cand alerg, am impresia ca stau sa mi se rupa oasele , durerea apare in zona din fata a tibiilor, undeva la mijlocul distantei dintre genunchi si glezna, iar atunci cand merg normal sau chair grabit nu simt nimic. M-am palpat pe tibii , de asemenea nu simt nimic pe ele. Mi se pare extrem de ciudat sa am astfel de dureri cand alerg, tinand cont ca nu am mai avut niciodata asa ceva. Iar eu nu sunt o persoana cu greutate peste medie, din contra sunt slab si sa mi se manifeste astfel de dureri la alergare. va rog sa ma sfatuiti. ma gandesc sa fac o radiografie, imi e frica sa nu am cancer.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua!
Nu este vorba despre cancer, ci despre supra-solicitarea mecanica a membrelor D-voastra.
Trebuie sa intelegeti ca jogging-ul (ca si foot-ball-ul) este o activitate fabulos de distructiva pentru membrul inferior.
Nu este nevoie de nici o radiografie, ci numai trebuie sa evitati activitatile distructive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde