Varsatul si constipatia la bebe raspuns medic
Nou nascutul Intrebare postata de Drakun_h cu 12 ani in urmaBuna ziua ,
Am o fetita de o luna si de la nastere am hranit-o cu NAN 1 , de cateva zile a inceput sa verse in jet si sa se constipe , Dtr-ul de familie ne-a recomandat sa schimbam NAN-UL cu NATIVA 1 si sa o lasam in pace ca o sa-si revina , acum este constipata de 3 zile iar cu varsatul se mai intampla cam o data, de doua ori pe zi , in rest mai da putin lapte in coltul gurii, ...va rog sa ma sfatuiti ce sa fac
Multumesc !
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (7)
Astept raspunsuri....
Multumesc!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSa aveti rabdare si sa ascultati sfatul medicului de familie , caci asemenea situatii sunt frecvente la copii cand trec de la un fel de lapte la altul,mai ales la cei la care din nefericire mama nu-l mai poate alimenta cu propriul sau lapte . Peste 2 saptamani veti introduce suc de morcov , de mere, de portocale, mandarine ( initial in picaturi apoi treptat cu lingurita ( se combate constipatia si au aport de vitamine. )
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc mult
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna seara.
Consider importante urmatoarele masuri:
- monitorizarea cantitatii de lapte ingerate de catre sugar (necesarul hidric trebuie asigurat iar constipatia poate fi un semn al unei alimentatii insuficiente cantitativ);
-administrarea unui nr. optim de mese/24 ore
-monitorizarea diurezei (sugarul trebuie sa urineze la cateva ore interval; diureza redusa releva hidratare insuficienta)
- monitorizarea cresterii in greutate (spor ponderal optim: aprox. 150g/saptamana)
- varsaturile (eliminari abundente, emise in jet), respectiv regurgitatiile (eliminari reduse, aspect de "lapte care se prelinge pe langa gurita") pot fi prevenite prin ridicarea sugarului la sfarsitul fiecarei mese pt. a eructa de 1-2 ori. Atentie la aerogastrie in timpul alimentatiei la biberon: gatul sticlei sa fie plin cu lapte pt. ca sugarul sa nu ingere mult aer. Tehnica alimentatiei este bine sa o discutati cu medicul de familie.
- administrati sugarului un preparat adresat tulburarilor digestive (Sab simplex, Bonnisan, etc) conform recomandarii medicului de familie.
Succes!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMulumesc mult
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc mult ,
in momentul asta merge pe a 5 zi de constipatie , i-am bagat un sfert de supozitor cu glcerina dar tot nimic , i-am dat si ceai de musetel si tot nimic ...nu stiu ce sa mai fac
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna ziua! bebelusha mea de 7 saptamani a vomitat de 2 ori cu jet, prima data s-a intamplat in urma cu 5 zile, iar a doua oara azi, de ambele dati intamplandu-se imediat dupa masa, pana sa apuc sa o ridic sa eructeze. precizez ca o hranesc exclusiv la san si ca este un copil mancacios, fiind situatii (doar in timpul zilei) cand p***asi 25-30 minute la fiecare san. de altfel, de fiecare data cand a vomitat a supt foarte mult. noaptea p***acam 10-12 min doar la un san si uneori la doi.
totodata precizez ca alternez ca pozitii de alaptare fie pozitia clasica (eu sezand si copilul in brate), fie amandoua culcate pe pat, aceasta fiind pozitia de hranire si atunci cand a vomitat. este o pozitie pe care am preferat-o de la nastere, deoarece am sanii mari si ei ii este mai usor sa suga asa, in timp ce in pozitia sezand mai scapa sanul.
in ceea ce priveste cresterea ei pot spune ca la nastere a avut 3650 g, la externare (aa treia zi) 3500 g, in a 8a zi 3600 g, la o luna 4800 g, la 7 saptamani 5380 g si la 8 saptamani 5450 g.
ce ma sfatuiti si care credeti ca sunt cauzele varsaturilor?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde