S-a mai confruntat cineva cu acest diagnostic?
Bebe avea pe mana dreapta (pe antebrat, aproape de cot) o pata de culoarea untului, ca si cum ar fi avut niste grasime adunata acolo. Cu cat intainta in varsta se vedea tot mai bine, uneori se colora in roz. Medicul de familie l-a vazut, dar a zis sa urmarim cum evolueaza, nu stia ce e.
La 3 luni si vreo 3 saptamani, bebe a avut intr-o seara o iritatie puternica pe piele - s-a colorat in rosu peste tot, in timp ce era la san. Totul a trecut in cateva minute. Dimineata am vazut ca pata de care ziceam s-a facut o basica, cam cat o fasola mai mare.
Am fost la dermatolog, am primit diagnostic "impetigo bulos". Nu m-a lamurit prea tare. Am dat cu crema Fucidin si am pansat zona. In aceeasi zi, basica s-a spart, a curs tot lichidul afara si s-a facut o crusta, ca atunci cand eram mici si ne juleam genuchii. Crusta a cazut la vreo saptamana. Si pielea a ramas la fel.. o pata crem-roz.
Am fost si la alt medic, ne-a zis la fel.. sa continuam cu Fucidin.
Si aseara, a avut loc o alta iritatie - destul de tare pe fata, mai putin pe corp.. si la vreo jumatate de ora a aparut si basica. S-a spart aseara.. ii dam cu Fucidin si ne-am programat iar la dermatolog.
A mai patit cineva asa ceva?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Tot ce face corpul este inteligent si nimic, dar absolut nimic nu este fara rost.
Astfel de aparitii la peiele sunt urmarea necesitatii organismului de a elimina in interior si care pota fecat organele vitale, prin piele, catre afara.
Pielea este cel mai mare organ eliminator si cand apare ceva pe piele nu este o boala in piele ci numai urmarea unor procese de detoxifiere.
Toate lumea stie cat de repede apar pete si blande pe piele de la intoxicatia alimentara. Corpul scoate toxinele din sange si stomac cat poate de repede prin piele.
Si la astfel de vezicule si multe alte simptome dermatologice este la fel.
Acest proces descris mai sus este de fapt unul vindecator, prin care corpul se scapa de boala prin piele. Numele dat de doctori la aceste procese nu numai ca este fara nici o insemnatate, caci oricum nu se cunoaste fenomenul si nici cauza care a dus la aparitia lui. Si nici macar nu se poate numi boala.
Dar cum trebuie dat un nume la orice, des chiar daca este gresit, ac***a un nume pentru afectiune doctorul poate sa prescrie medicamente asa cum sunt listate in catalog. Pt. impietigo medicamentul cutare, pt. boala x medicamentul cutare. Fara nume, nici nu se poate prescrie ceva.
De aceea un medic se va chinui mereu sa gaseasca un nume, altfel nu poate "trata."
Insa cel mai periculos lucru la astfel de afectiuni este tocmai medicina care incearca mereu impiedicarea procesuluii de eliminare naturala cu medicamente si alifii. Corpul vrea sa scoata toxinele, medicul si medicamentele vor incerca sa suprime eliminarea lor. Iar mama se bucura
ca primeste un "tratament" si daca nu are nume pentru boala copilului este foarte ingrojarata.
Cu astfel de metode boala insa in loc sa iasa afara este mentinuta in corp poate fi suprimata si se va manifesta sub alta forma, des si mai grava.
Astmul si epilepsia sunt de fapt, in multe cazuri, urmarile nefaste la suprimarea bolilor de piele asa cu face cu mare drag medicina si mamele, creazand ca fac bine pruncului. Dar de fapt se stie mai multe despre partea nevazuta a lunii decat despre cauzele si mai ales despre procesele de eliminare necesare la care apeleaza organismul ca sa se curate.
Ce face medicina in astfel de cazuri se poate compara cu aceasta imagine: cineva face curat in casa si arunca gunoiul afara. Altul vine si ii arunca din nou gunoiul in casa, el vazand doar ca iese gunoiul pe usa. Insa nu stie nici de ce iese gunoiul, nici ca in casa se afla cineva inteligent care are chiar nevoie sa faca curat.
Simptomele la piele sunt aproape mereu manifestatia proceselor de eliminare si care nu este bine sa fie suprimate sau blocate asa cum se face de regula cu medicamentele si alifiile alopate.
Cu foarte putine exceptii aproape toate blocheza aceste procese, in special cremele cu cortizon si antiinflamatoarele.
Trebuie avut ceva rabdare la astfel de probleme caci corpul stie cum sa se scape de ele si trebuie eventual ajutat cu remedii naturiste sau simple care nu suprima si usureaza.
Atunci cand cineva are afectiuni dermatologice, cel mai mare pericol nu este afectiunea in sine ci tocmai tratamentele suprimante. Un medic va fi mereu tentat sa recomande un medicament in loc sa recomande rabdare si ceva naturist. Caci in medicina se combate tot, fara ca sa apara dorinta sa inteleaga cauza si procesul care se afla este in spatele simptomului aparut.
Simptomul este mereu urmarea, cauza este cu totul alta.
Priviti pielea asa cum este in realitate si nu-i mai combateti munca inteligenta si vitala: un curatitor al organismului de care are nevoie cateodata.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde