Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Hranire a nounascutului prin sonda

Nou nascutul
Intrebare postata de RodicaL cu 4 luni in urma

Nou nascutul a avut o infectie pulmonara, a fost intubat, administrat morfina, apoi fenobarbital, hranit cu sonda.Acum este deconectat de la aparatele de respirat, se foloseste masca de oxigen doar la nevoie, dr tot nu manaca singur. Trage de doua ori din biberon, apoi se opreste. Intrebarea mea este cat mai dureaza perioada aceasta, de hranire artificiala. Va putea manca singur? La nastere a avut 2770grame, nascut prin cezariana la 38 saptamani.Va multumesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hranire a nounascutului prin sonda"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua,

Perioada de hranire prin sonda difera de la un nou-nascut la altul, in functie de starea lor de sanatate si de progresele pe care le fac in ceea ce priveste hranirea. In cazul de fata, cu nou-nascutul care a avut probleme de sanatate, este posibil ca lucrurile sa se imbunatateasca treptat.

Un copil care a avut probleme de sanatate la nastere poate avea nevoie de mai mult timp pentru a incepe sa se hraneasca normal.

Este normal ca un copil sa nu fie capabil sa se hraneasca complet de la biberon imediat dupa ce este deconectat de la ventilatie.

Acesta este un proces care poate dura saptamani, chiar luni.

Mentinerea orelor regulate de hranire, a calmului si a rabdarii in timpul hranirii poate fi de ajutor. Nu fortati copilul sa manance mai mult decat vrea sau poate.

Uneori, poate fi nevoie de interventia unui consultant in alaptare pentru a ajuta la imbunatatirea coordonarii suptului si respiratiei copilului.

In ceea ce priveste capacitatea copilului de a manca singur, acesta este o abilitate pe care majoritatea copiilor o dezvolta la varste variabile.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Nutritia-copiilor/alimentatia-naturala-a-sugarului-alaptarea_1511
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/cresterea-si-dezvoltarea-in-perioada-1-12-luni_235

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.