Daca cei doi parinti au grupa de sange 01,copilul poate avea grupa de sange diferita?.........de exeplu A2?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (3)
COPILUL NU POATE AVEA DECAT GRUPA 01,DACA AMBII PARINTI AU GRUPA O1,SARCINA NATURALA.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDintre cele trei antigene pe care le contine sangele [ A, B si O ], antigenele A si B sunt " dominante ''. Doua persoane cu aceeas grupa de sange pot avea perechi de antigene diferite. Fiecare persoana mosteneste un antigen de la fiecare parinte, acesti antigeni ii determina grupa sanguina. Daca cei doi parinti au grupa O, dar antigenii sunt A si O, copiii pot mosteni antigenii A si A de la fiecare parinte si atunci grupa de sange va fi A, ori antigenii O si O si grupa va fi O si a treia varianta, mostenind antigenii A si O ,pentru ca A este dominant, grupa va fi A. Deci, din trei variante, doua sunt pentru grupa de sange A .
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTrebuie precizat ca sangele persoanelor din grupa sanguina 0(I) nu are antigene (aglutinogene), motiv pentru care i s-a si spus sange de grupa zero (0). De aceea, aceste persoane au fost numite "donatori universali" de sange, pentru ca sangele lor poate fi donat la subiectii care poseda alte grupe sanguine, fara teama de a se produce accidente de transfuzie.
In consecinta, copiii parintilor cu grupa de sange OI nu pot avea alta grupa de sange.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde