Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Focar ecogen VS depistat la săptămîna 20 de ecografie?

Malformatii cardiace
Intrebare postata de Nadejda cu 8 luni in urma

Bună ziua, sunt în trimestrul 2 (20 de săptămîni și 4 zile) am făcut ultrasonografia și s-a depistat focar la inimioara fătului, alte probleme sau carențe în dezvoltarea fătului nu s-au observat!
Pentru liniștea mea mă interesează, este ceva grav pentru ce este nevoie să bat alarma, la ce mă pot aștepta, în dependență de ce poate dispărea sau dacă se poate dezvolta mai departe și de la ce apare?
La moment administrez vitamine prescrise de medic acid folic, emfetal, sorbifer, și magnium B6.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Focar ecogen VS depistat la săptămîna 20 de ecografie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 8 luni)

Buna ziua,

Un focar ecogen in inima fatului poate indica o anomalie cardiaca congenitala, insa in multe cazuri nu are semnificatie clinica, fiind doar o varianta a normalului. In multe cazuri, aceste focare dispar de la sine pe parcursul sarcinii. Cu toate acestea, este important sa discutati cu medicul dvs. pentru a intelege mai bine semnificatia acestui rezultat.

Focarul ecogen poate fi un semn al sindromului Down sau altei anomalii cromozomiale, insa daca nu exista alti markeri ecografici pentru Sindromul Down, riscul este destul de scazut.

De asemenea, puteti face o serie de teste suplimentare pentru a exclude prezenta unei anomalii cromozomiale la fat - precum Testul triplu/cvadruplu, Test genetica moleculara, Amniocenteza sau Biopsie de vilozitati coriale.

Tratamentul pentru focarul ecogen va depinde de cauza exacta a acestuia.

In ceea ce priveste aparitia focarelor ecogene, cauzele pot fi multiple, de la probleme genetice la probleme de dezvoltare a inimii fetale. Din nou, nu exista un raspuns concret, deoarece depinde de fiecare caz in parte.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/cardiologie-pediatrica

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Malformatii-congenitale/malformatiile-congenitale_7479
sfatulmedicului.ro/Malformatii-congenitale/defecte-congenitale-de-cord_208
sfatulmedicului.ro/Malformatii-congenitale/malformatii-cardiace-congenitale_5187
sfatulmedicului.ro/Medicamentele-in-sarcina/suplimentele-de-acid-folic-previn-malformatiile-congenitale_1008


Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.