Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ce este cheratină seboreică și dacă poate reapărea după extirpre?

Keratoza seboreica
Intrebare postata de Utilizator11705436106 cu 3 luni in urma

Bună seara, la examenul histopatologic rezultatul este următorul: “Aspectul histologic descris corespunde unei cheratoze seboreice excizate complet.” Medicul mi-a spus doar ca totul este in regula , as dori cineva sa îmi explice ce înseamnă acest rezultat pt ca nu știu dacă trebuie sa urmez un tratament sau să fac vreun control ulterior . Vă mulțumesc mult. Seară frumoasă!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce este cheratină seboreică și dacă poate reapărea după extirpre?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Cheratoza seboreica este o afectiune cutanata benigna, adica non-canceroasa. Este formata dintr-o crestere a straturilor superioare ale pielii. Ea poate fi maro, negru, roscat sau galben si de obicei apare pe pielea capului, fetei, pieptului sau spatelui.

De obicei, ele nu provoaca probleme, dar unele persoane pot dori sa le elimine daca provoaca mancarimi, daca sunt inestetice sau se rup usor.

Rezultatul histopatologic pe care l-ati primit indica faptul ca aceasta cheratoza seboreica a fost complet inlaturata. Adica, nu mai sunt celulele crescute ramase in piele. Este un rezultat bun, deoarece indica faptul ca procedura chirurgicala a fost reusita.

Cu toate acestea, referitor la intrebarea daca poate reaparea dupa extirpare, da, este posibil. Cheratoza seboreica poate reapare in acelasi loc sau in alt loc al pielii.

Desi extirparea completa a unei cheratoze seboreice elimina acele leziuni specifice, aceasta nu previne dezvoltarea de noi cheratoze seboreice.

Nu exista un tratament pentru a preveni aparitia lor, insa aplicarea regulata a unui produs de protectie solara poate ajuta la reducerea riscului aparitiei lor, deoarece expunerea la soare poate agrava aceasta conditie.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia:www.clickmed.ro/medic/dermatologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Alunite--negi-si-keratoze/keratoza-seboreica_1364
sfatulmedicului.ro/Alunite--negi-si-keratoze/keratoza-actinica-sau-solara-factori-de-risc-simptome-tratament-si-preve_16898

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.