Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Unde pe site pot gasi informati va rog raspuns medic

Investigatii Siringomielia
Intrebare postata de Doina_Iasi cu 12 ani in urma

Ce inseamna Syringomyelia ?nu gasesc pe site sa citesc, google translate nu traduce in romaneste am gasit un site dar vreau sa vad medicinea noastra ce spune am un chist in maduva coloanei cca 7cm http://www.mayoclinic.com/health/syringomyelia/DS01127/DSECTION=symptoms

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Unde pe site pot gasi informati va rog"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

google (acum 12 ani)

Syringomyelia este o afecţiune rară care determină un chist de a forma în măduva spinării. Acest chist, numit syrinx, devine mai mare şi mai mult a lungul timpului, distrugand o parte din măduva spinării.

Simptomele variază în funcţie de mărimea şi localizarea syrinx. Ele încep adesea la vârsta adultă.

Syringomyelia, de obicei, rezultate dintr-o anomalie craniu numit o malformaţie Chiari I. O tumora, meningita sau traume fizice pot provoca, de asemenea, o. Chirurgia este principalul tratament pentru tulburare. Unii oameni, de asemenea, trebuie să aibă syrinx drenate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
google (acum 12 ani)

Siringomielia post-traumatica, reprezinta o mielopatie degenerativa ascendenta si/sau descendenta, caracterizata prin formarea unei cavitati secundare in maduva spinarii; aceasta complicatie nevraxiala tardiva fiind diagnosticata clinic la aproximativ 2% dintre pacienti (in “perioada pre-MRI” (investigatie imagistica, prin rezonanta magnetica nucleara).

Simptomul cel mai obisnuit este durerea in brat(-e), de obicei descrisa ca o durere atenuata, dar cateodata ca o senzatie de arsura sau ca un junghi.
Semnul cel mai precoce este, de obicei disocierea senzoriala, cu reducerea sau absenta senzatiei dureroase si termice (afectarea tractusurilor spinotalamice) si conservarea senzatiei tactile si mioartrokinetice (crutarea cordonului posterior).

Unii pacienti pot sa prezinte deasemenea pierderea senzatiei tactile pana la nivelul fetei datorata extinderii cavitatii la nivelul maduvei spinarii superioare, cu implicarea tractului spinal al nervului trigemen (extins descendent pana la nivelul mielomerului C2).
Aproximativ 50 % dintre cazurile cu TVM dezvolta o cavitate chistica la nivelul leziunii; doar 8 - 20 % vor dezvolta o cavitate siringomielica extinsa pe mai multe segmente mielice,la unii dintre pacienti existand chiar un posibil risc vital.

Diagnosticul clinic este confirmat radiologic prin tomografie computerizata sau rezonanta magnetica. Imageria MRI face parte dintre investigatiile obligatorii de monitorizare a evolutiei pacientului cu TVM si in special a celui cu TVMC (tetraplegie). Siringomielia postraumatica este decelata prin MRI la 33 - 59 % din cazuri, chiar la pacienti asimptomatici. Dispensarizarea MRI sistematica a evidentiat faptul ca siringomielia survine dupa o perioada de latenta – de 64 si 650 zile post TVM - in medie de 300 zile.
Intervalul de monitorizare este de 3 – 4 luni ; absenta semnelor de evolutivitate clinica dubleaza perioada de dispensarizare paraclinica prin MRI.

Tratamentul consta in drenajul chirurgical al cavitatii siringomielice simptomatice, rapid extinsa si invalidanta, cu dimensiuni intinse in ax longitudinal peste 7 segmente vertebrale. Se pot folosi tehnici diverse: shunt siringo-arahnoidian, siringo-pleural, siringo-peritoneal. Durerea este de obicei inlaturata, dar ameliorarea simptomelor senzoriale si pierderea motricat atii sunt in mai mica masura previzibile.

Tehnici chirurgicale de varf vizeaza cura cavitatii prin pico-mielo-tomie laser, drenajul pe cale endoscopica si respectiv grefarea de tesut embrionar, in scopul umplerii sirinxul si eventual refacerii tesutului nevraxial (in studiu).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
g (acum 12 ani)

Scrie pe Google '''' Syringomyelia'''', cand se deschide pagina ai in stanga paginii'''' Pagini scrise în română
Pagini din România
Pagini străine traduse''''. Da clic pe ele.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Doina_Iasi (acum 12 ani)

multumes foarte mult pt.raspun din suflet

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Doina_Iasi
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Doina_Iasi
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Siringomielia este caracterizata printr-o expansiune cavitara a maduvei spinarii care poate produce o mielopatie progresiva. Boala apare de obicei la varsta adulta, intre 20 si 40 de ani. Barbatii sunt afectati intr-o masura mai mare decat femeile, probabil deoarece traumatismele apar cu o frecventa mai mare la sexul masculin. Cavitatile din siringomielie sunt identificate cel mai bine prin IRM (imagistica prin rezonanta magnetica).
//sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/siringomielie_4953

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.