Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Pentru retractie mamelonara ce se recomanda?

Investigatii
Intrebare postata de cristina cu o saptamana in urma

La RMN san cu substanta de contrast,la rezultat scrie: tesut glandular slab reprezentat, fără încărcare cu substanta de contrast i.v. a tesutului glandular bilateral. Formatiune înlocuitoare de spatiu de 1,9/2cm, cu contur spiculiform. in hipersemnal T2, gadofila, dezvoltata în cadranul central al sanului drept(la 5,8cm de muschiul mare pectoral si 4,6cm de mamelon), cu retractie mamelonara. Formatiunea descrisa prezinta curba incarcarii cu gadolinium in timp tip III. Fără adenopatii mamare interne cu caracter suspect bilateral. Adenopatie axilara dreapta de 8,8/6,7mm. La raportul medical la concluzii scrie glanda mamara tip 1, formatiune inlocuitoare de spatiu san drept-BI RADS 5, adenopatie axilara dreapta.
As dori sa stiu ce se recomanda pt ca pe raportul medical la recomandari nu scrie nimic.
Vă multumesc din suflet.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Pentru retractie mamelonara ce se recomanda?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o saptamana)

Buna ziua,

Raportul RMN arata ca formatiunea descoperita in sanul drept este foarte probabil maligna (BI-RADS 5).

In plus, prezenta adenopatiei axilare drepte semnaleaza posibila extindere a bolii in ganglionii limfatici. Tratamentul pentru aceasta situatie ar trebui sa fie initiat de catre o echipa multidisciplinara de specialisti in oncologie.

In primul rand, este necesar sa se confirme diagnosticul prin biopsie. Acesta este un test in care se preleveaza o mostra mica de tesut din zona suspecta pentru a fi examinata la microscop de catre un patolog.

Daca rezultatul biopsiei confirma ca este cancer, urmatorul pas ar fi determinarea stadiului bolii, adica cat de mult s-a raspandit. Acest lucru poate necesita teste suplimentare, cum ar fi scanarea CT sau PET.

Tratamentul poate include o combinatie de chirurgie (pentru a indeparta tumora si posibilii ganglioni limfatici afectati), radioterapie si tratament medicamentos (chimioterapie, terapie hormonala sau terapie tinta, in functie de tipul de cancer).

In ceea ce priveste retractia mamelonara, aceasta poate fi cauzata de cancerul de san, care trage mamelonul in interior. Tratarea cancerului ar trebui sa rezolve si aceasta problema. Totusi, daca retractia persista dupa tratament, exista proceduri chirurgicale care pot ajuta la corectarea acestui aspect.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/oncologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Cancerul-mamar/unde-si-cum-se-raspandeste-cancerul-mamar_18938
sfatulmedicului.ro/Cancerul-mamar/care-sunt-semnele-precoce-ale-cancerului-de-sani_19623
sfatulmedicului.ro/Remedii-naturiste/remedii-naturale-pentru-cancerul-de-san_9851

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.