Exces de fier in organism
Investigatii Hemocromatoza Intoxicatia cronica cu fier Intrebare postata de florina133 cu 14 ani in urmaIn urma unor analize am descoperit ca am un exces de fier in organism, ce tratament ar trebui sa iau sa mi scada fierul?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (6)
Un exces de fier acumulat apare in momentul in care organismul absoarbe prea mult fier de-a lungul anilor. Excesul de fier se depune in organe cum ar fi inima sau ficatul. Multe probleme pot duce la exces de fier. Se poate intampla dupa ani de administrare a prea mult fier sau din transfuzii repetate de sange. Dar una din cele mai frecvente forme de exces de fier o reprezinta hemocromatoza ereditara.
Semne timpurii de hemocromatoza includ :
* oboseala
* slabiciune
* pierderi in greutate
* dureri abdominale
* dureri articulare
Cu cat excesul de fier creste pacientul poate avea urmatoarele simptome :
* artrita
* amenoree
* menopauza timpurie
* pierderea apetitului sexual
* impotenta (incapacitatea repetata de a obtine si de a mentine o erectie necesara unui act sexual)
* o respiratie greoaie
Semne ale stadiilor avansate ale hemocromatozei includ:
* artrita
* boli de ficat incluzand hepatomegalia, ciroza, cancer si alte afectiuni hepatice
* afectiuni ale pancreasului cu posibilitatea declansarii diabetului
* durere cronica abdominala
* oboseala severa
* slabirea muschiului inimii
* probleme de ritm cardiac, afectarea inimii
* o culoare anormala a pielii care determina un aspect inchis, bronzat
Tratamentul depinde de severitatea excesului acumulat. Primul pas il reprezinta eliminarea excesului de fier din organism. Acest proces se numeste flebotomie care inseamna inlaturarea de sange. Este simplu si sigur. O cantitate de sange va fi eliminata o data sau de doua ori pe saptamana pt cateva saptamani pana la un an de zile si uneori chiar mai mult. Odata ce nivelul fierului ajunge la normal se vor lua probe de sange la fiecare 2-4 luni de-a lungul vietii. Desi metoda nu poate trata problemele determinate de hemocromatoza va ameliora majoritatea dintre ele. Artrita este una din problemele care nu se remediaza dupa ce excesul de fier este eliminat.
PS: Scrie pe Google ''''exces de fier tratament'''' si gasesti informatii. Inteleg ca o modalitate de a elimina fierul in exces este prin operatiunea numita ''''flebotomie'''' , adica trebuie sa mergeti la medic sa vi se ia sange. Nu stiu daca sangele este bun pt donatii. Sanatate!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzsi eu am accesi problema...trebuie sa fim atenti la alimentatie...
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzam o fetita de 7 ani si in urma unor analize facute am constatat un exces de fier ce pot face
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAti testat-o pentru talasemie? Este un defect de sange care la copii poate duce la acumulare de fier. Vorbiti cu emdicul de familie sa ii faceti electroforeza hemoglobinei
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzmama mea are hepatita C, dar cel mai grav fierul este foarte mare si creste mereu! ce pot face.urgent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm prea mult fier in organism 22.29nu am anemie analizele au iesit ok in rest la ficat e ok hepatite ok totusi de unde atita fier?? Tin sa mentionz ca am slabit mult am stari de oboseala si ametesc. Nu manc spanac carne pres putin normal chiar nu prea manc deloc aproape tocmai de asta am facut analizile ca nu am pofta de mincare vitamine nu am luoat.. Va rog sa imi spuneti ce sa fac. Va multumesc sunt fff panicoasa
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde