Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum pot scadea nivelul de TCO2 derivat din sange?

Investigatii
Intrebare postata de Stef45 cu un an in urma

Buna ziua
Am varsta de 26 de ani nefumator si nu consum alcool si saptamana trecuta m-am simtit rau si am fost la urgente. Simptomele erau amorteli faciale, maxilare si limba, vene de sub limba mov, putin rosu in gat, dificultate de inghitire.

Ac***a in vedere ca nu mancasem in ziua aceea, mi s-au facut si niste analize de sange de catre cei de la UPU, iar in urma acestor analize a rezultat ca singura valoare anormala a fost un TCO2 derivat de 30,6.

Nu am apucat sa intreb medicul de familie, dar medicul generalist de la UPU mi-a zis ca am nevoie de vitamine si mi-a recomandat Centrum pentru barbati. Ca diagnostic a fost distonie neurovegetativa.

As dori sa aflu ce inseamna un TCO2 de 30,6 si cum il pot scadea. De asemenea as dori sa aflu parerea unui alt specialist despre diagnostic si sfaturi ale acestuia cu privire la ceea ce trebuie sa fac in continuare.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot scadea nivelul de TCO2 derivat din sange?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum un an)

Buna ziua,

TCO2 (Total Carbon Dioxide) derivat din sange este o valoare care reflecta nivelul de dioxid de carbon din sange. Valorile normale ale TCO2 in sange pot varia intre laboratoare, dar in general se situeaza intre 22 si 29 mEq/L.

TCO2 masoara capacitatea organismului de a se bucura de un echilibru acid-baza adecvat. Scaderea TCO2 poate indica o aciditate crescuta in organism sau o afectiune care impiedica excretia adecvata a dioxidului de carbon.

Recomandarea este sa consultati un specialist in medicina interna sau un nefrolog pentru o evaluare completa si pentru a primi un diagnostic precis si sfaturi adecvate.

Pentru a reduce nivelul TCO2 si a mentine un echilibru acid-baza optim, sunt recomandate o alimentatie echilibrata si hidratare adecvata. De asemenea, exista mai multe afectiuni sau medicamente care pot afecta nivelul TCO2 si este important sa identifici si sa tratezi cauza fundamentala.

In concluzie, este recomandat sa consulti un specialist pentru o evaluare adecvata: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-interna

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/interpretor-analize

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.