Ce tratament trebuie urmat in cazul tetraparezei spastice la copii?
Investigatii Acidoza metabolica Intrebare postata de manuela cu 14 ani in urmaBuna ziua !
am un nepotel de 1 an si o luna. la varsta de 8 luni am sesizat ca i se miscau ochisorii (haotic) destul de tare; nu isi coordona miscarile (membrele superioare si inferioare); capul nu si-l putea tine fara sa-l miste. parintii au fost cu el la doctor si i s-a pus diagnosticul de tetrapareza spastica. a facut de la 8 luni kinetoterapie (si face in continuare), dar fara prea mari rezultate. acum trei saptamani a mers cu el la bucuresti la spitalul dr bagdasar arseni si i s-a facut rmn si tomografie. in urma acestor investigatii nu i-au iesit nici un fel de leziuni pe creier, dar s-au sesizat niste microchisti calcificati la baza creierului. i s-a facut alt set de analize sa vada de la ce a pornit tot acest lucru. rezultatul a fost acidoza metabolica. a fost bagat pe perfuzie cu bicarbonat etc... si cam la asta s-a rezumat tratamentul, deocamdata.
intrebarea mea este ce ar trebui sa faca in continuare ? trebuie sa urmeze un tratament? o sa-si revina vreodata? ce e de facut?
ma intereseaza parerea unui medic de specialitate.
multumesc foarte mult!!!!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (4)
Mergeti la un medic homeopat cu experienta si care practica homeopatia clasica.
Astfel de calcificari ale creierului - care duc intradevar la astfel de simptome - provin de la dereglarea calciului ionic si sunt des induse sau amplificate si de sumplimente artificiale luate de mama in timpul sarcinii sau luate de copil ca de ex. vitamina D + carbonat de calciu.
Aceste lucruri se pot intampla numai pe un teren constitutional care prezinta deja slabiciuni in legatura cu metabolismul calciului si acest lucru este valabil pt. foarte multi sugari si copii mici.
Suplimentele numite mai sus mai rau la copii decat bine si nici nu afecteaza pozitiv metabolismul calciului in organsim.
Numai homeopatia cunoaste remedii vindecatoare pt. acest proces si situatia prezenta se poate reversa usor daca medicul gaseste remediul potrivit.
Cateva recomandari:
Dr. Silvia Nedelcu - Bucuresti
Dr. Ileana Randasu,- Bucuresti
Dr. Doina Pavlovschi, Buzau
Dr. Ioan Dumitrescu - Bucuresti
Dr. Jurj Gheorghe - Timisoara
Dr. Sandaran - Timisoara
Dr. Raceanu - Iasi
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDin pacate tetrapareza spastica este o afectiune fara vindecare. Fizioterapia ajuta putin, insa o vindecare din pacate nu se poate vindeca in nici un fel. Continuati fiziokinetoterapia, puteti incerca si terapii alternative, insa din pacate...mai mult nu veti putea face.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzNu este adevarat, eu am aceasta boala. La varsta de 1 an parintii mei au sesizat ca merg pe varfurile talpiilor. Au mers cu mine la medic si le-a spus ca Tetrapareza spastica. Nu puteam sta in sezut decat intre perne, nu puteam merge sub nici o forma, am fost operat de 2 ori , la 4 respectiv 8 ani. cu recuperari intense timp de 15 ani si aici ma refer la kineo, electro terapie parafina si multe altele. acum am 16 ani si vreau sa v-a spus ca sunt aproape vindecat, merg singur fara ajutor, ma imbrac singur , mananc , ma spal. M-ai am o singura problema si anume nu pot sta singur in picioare , fara sa ma sprijin din cauza genunchilor. Acum sunt din nou la recuperare si , pe zi ce trece sunt m-ai aproape de vindecare. Sfatul meu? Nu va luati dupa gura lumii , mergeti la un chirurg ortoped , apoi la recuperare. O sa isi revin cel putin 95%. Bafta!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna, ești un luptător felicitări! Și eu am aflat de curând ca fetita mea în vârstă de un an are treprapareza spastica, am început fizioterapia de când avea 3 luni pentru ca la naștere a suferit o hemoragie cerebrala și a lăsat o leucomalacie perventriculara, știu ca este un drum foarte lung dar as vrea sa știu cum ești acum? Ești mai bine?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde