Buna ziua,
Daca ambii parinti au RH pozitiv primul copil are RH negativ, pentru al doilea copil ce probleme pot aparea, ce masuri trbuie luate si in ce moment al sarcinii?
Va multumesc!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Daca primul copil are RH negativ si ambii parinti sunt RH pozitiv, inseamna ca ambii parinti sunt probabil heterozigoti pentru factorul Rh, adica au atat gena Rh pozitiva, cat si gena Rh negativa. Aceasta este singura explicatie pentru faptul ca ei pot avea un copil cu Rh negativ.
Pentru al doilea copil, el poate mosteni fie doua gene Rh pozitive (una de la mama, una de la tata), fie una Rh negativa si una Rh pozitiva (fiind astfel Rh pozitiv), fie doua gene Rh negative (si va fi astfel Rh negativ).
Daca al doilea copil este Rh pozitiv si mama dezvolta anticorpi Rh dupa nasterea primului copil, acest lucru poate duce la aparitia unei conditii numite boala hemolitica a nou-nascutului la al doilea copil.
Boala hemolitica poate fi prevenita prin administrarea unei injectii cu imunoglobulina anti-D la mama, in scopul de a "neutraliza" orice celula Rh pozitiva care ar putea intra in circulatia mamei (si astfel provoca raspunsul imun).
Acest tratament se administreaza de obicei in jurul saptamanii 28 de sarcina si din nou la 72 de ore dupa nastere, daca copilul este confirmat ca fiind Rh pozitiv.
Femeilor cu Rh negativ li se face de obicei un test de anticorpi la inceputul sarcinii si la intervale regulate, in scopul monitoring-ului eventualelor schimbari. In unele cazuri, pot fi necesare tratamente suplimentare.
Investigatii suplimentare fizica a bolilor neuromusculare pot fi necesare in astfel de cazuri.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/hematologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Analize-de-laborator/ce-trebuie-sa-stii-despre-incompatibilitatea-de-rh-in-sarcina_19258
sfatulmedicului.ro/Sarcina--nasterea-si-lauzia/incompatibilitatea-de-rh-poate-fi-o-problema-in-sarcinai_19183
Va dorim o sarcina usoara!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde