Boala infamatorie pelvina tratata cu logest?
Boala inflamatorie pelvina Intrebare postata de Utilizator11716497400 cu 4 luni in urmaBună ziua stimați cititori. Am o nelămurire, dacă este cineva amabil sa ma ajute sa găsesc răspuns la întrebarea următoare. Boala inflamatorie pelvina, se mai tratează și cu anticoceptionalul logest? De 2 luni, am avut dureri la ovare
În urma controlului la medicul ginecolog,am fost diagnosticata cu BIP. Am primit antibiotic cu zinnat și zifex ovule o săptămână,și apoi tratament cu logest 3 luni. După 3 luni,sa merg la control. Am început a 2a luna de logest, durerile ,înțepăturile s.au mai ameliorat,dar încă simt ,nu la aceasi intensitate și frecventa, dar simt încă ca persista durerile. Va rog, sa îmi spuneți pt ca am început sa caut pe tot internetul,despre aceasta boala care zice ca se tratează cu antibiotic. Atunci eu de ce am primit logest? Dacă am urmat tratament cu zinat și zifex o săptămână,de ce ma mai doare ? Mulțumesc si va doresc multa sănătate,iar cei care îmi vor răspunde va mulțumesc din suflet.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Boala inflamatorie pelvina este o infectie a organelor reproductive ale femeii, incluzand ovarele, trompele uterine si uterul. Tratamentul tipic include antibiotice pentru a distruge orice bacterii care ar putea fi prezente.
In unele cazuri, medicul poate prescrie contraceptive orale cum ar fi Logest pentru a regla ciclul menstrual si a reduce riscul de aparitie a chisturilor ovariene, care pot agrava boala inflamatorie pelvina.
Problema cu durerile poate fi ca uneori bacteriile care cauzeaza BIP sunt rezistente la anumite antibiotice, iar in acest caz durerea poate persista. O alta explicatie a persistentei durerilor poate fi prezenta unor complicatii precum abcesele ovariene sau tubo-ovariene care necesita alte masuri terapeutice pentru a fi rezolvate.
De asemenea, unele femei pot avea un grad diferit de raspuns la tratament, iar recuperarea poate dura mai mult.
Cea mai buna cale de a va asigura ca tratamentul este adecvat si ca nu exista complicatii este sa mergeti la un control de follow-up si sa discutati aceste intrebari cu medicul dvs.
Tratamentul pentru boala inflamatorie pelvina trebuie sa fie individualizat, in functie de severitatea bolii si de raspunsul fiecarei femei la tratament. Chiar daca simptomele s-au ameliorat este foarte important sa terminati intregul curs de tratament recomandat de medic.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie
Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/boala-inflamatorie-pelvina_1049
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/boala-inflamatorie-pelvina-si-infertilitatea_1014
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde