Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ce sunt intolerantele alimentare si cum se pot verifica

Intolerante alimentare
Intrebare postata de Naturopat Claudia cu 11 ani in urma

TESTE DE INTOLERANTA ALIMENTARA

Ce este intoleranța alimentară?
Intoleranța alimetară este un disconfort, o stare de rău, o stare de continuă de indispoziție în urma consumării anumitor substanțe din alimente.
• Tulburările pe care alimentele le produc asupra organismului nu apar imediat (ca în cazul alergiilor); ele pot apărea și dupa 3 zile sau mai mult. În realitate, reacția este datorită faptului că anumite alimente pe care organismul nostru nu le tolerează sunt consumate zilnic.
• Datorită intolerantei alimentare pot aparea simptome sau diferite boli.
• Atunci când aveți o intoleranță la un aliment, indiferent ce cantitate veți consuma din acel aliment, efectul va fi același.
• Mecanismul intoleranței alimentare nu este bine determinat. Probabil provine de la schimbările imunologice ale organismului.


Starile patologice care se datorează intoleranței alimentare și care pot fi ameliorate imediat prin evitarea alimentelor pe care le provoacă sunt multe și știintific demonstrate.
Printre ele amintim:
• Tulburari gastrice (colita, gastrita, ulcer, etc)
• Manifestari dermatologice (eczema, psoriazis, acnee, dermatite etc)
• Tulburari de metabolism (diabet etc)
• Alergii (rinita alergica, astm etc)
• Dureri de cap
• Dureri musculare și osoase
• Stres si surmenaj
• Atacuri de panica


Alegeți-vă nutriționistul potrivit pentru a primi dieta potrivită, în cunoștință de cauză și personalizată.
Importanța testelor de intoleranță alimentară
Oricare om al mileniului al treilea a avut sau poate, încă mai are, o oarecare suspiciune asupra modului sau compoziția hranei.
A afla și a controla care dintre alimentele consumate zilnic daunează organismului nostru este și trebuie să fie o obligație morală. Nu ne este permis să ne lăsăm intoxicați de orice fel de substanțe nutritive. Cauzele care duc la intoleranțe alimentare nu se cunosc în mod sigur și precis. E un câmp de lucru în care, țările preocupate de alimentația și sănătatea poporului lor, fac cercetări și examinează tot mai mult acest fenomen, care, este într-o continuă creștere.
O obligație pe care o avem, ca și oameni care consumăm alimente, este aceea de a verific gradul de intoleranță la alimentele pe care le consumăm. Acest lucru este mai importat mai ales înainte de a începe o dietă de slăbire sau pur și simplu o perioadă de detoxifiere a oranismului!
Azi mai mult ca cei dinaintea nosatră avem la dispoziție diferite mijloace de a face un test. Unii o pot face la un pret mai mare iar alții la un preț mai accesibil. Nu putem spune ca nu ne permitem măcar o dată în viață să spunem pe nume, acelor alimente sau substanțe nutritive, care ne fac rău sau ne produc un disconfort.


Acel disconfort îl recunoști atunci când corpul începe să te atenționeze că nu ești bine prin dureri de cap, dereglări gastro-intestinale, oboseală și stări de somnolență care îți ruinează ziua; de cele mai multe ori, cauza trebuie căutată în alimentele pe care organismul nu le tolerează.
Un test mai ieftin și la îndemâna orcui ar fi și testul EAV (eletroacupunctura după medicul neamț Reinhold Voll ). Acest test este o metodă de studiu, care se bazează pe măsurarea variației micro-curenților în momentul în care organismul intră în contact cu alimentele pe care nu le tolerează. Metoda este rapidă și fără durere permițând individualizarea câmpurilor de deranj și cauzele intoleranțelor care pot fi testate.
Intoleranța alimentară este o reacție cronică a organismului la alimentele pe care le consumam des (ex. pâine, lapte, ulei, roșii carne, cafea etc).
Intoleranța alimentară nedetectată și netratată este o `otrăvire` continuă a organismului.
În unele situații de obezitate se ajunge și din cauza asimilării unor produse nutritive pe care organismul nostru nu le tolerează.
*************


Obezitatea și intoleranța alimentară
Înainte ca o persoană să urmeze o dietă propusă de un nutriționist, normal ar fi, ca să i se recomande un test de intoleranțe alimentare.
Acest lucru este logic dacă ne gândim că alimentele care nu îngrașă în general (fructele, legumele, tonul, carnea de pui etc) nu se metabolizează corect și, ca urmare, organismul se blochează. Pentru a ne ajuta organismul să nu mai fie ținut sub stress din cauza a ceea ce mâncăm, e benefic și recomandat un test de intoleranțe alimentare.
Testul de intoleranțe alimentare arată care alimente trebuie evitate pe o anumită perioadă de timp, în funcție de intoleranțele găsite prin testare.
Vă putem recomda un regim alimentar adecvat problemelor dv care trebuie sa devină un mod de viata.
Pentru detalii sunați la 0747603579.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce sunt intolerantele alimentare si cum se pot verifica"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

crinaf (acum 11 ani)

Buna! Ar putea fi intoleranta alimentara cauza simptomelor mele pe care vi le detaliez :. De cativa ani buni ma stiu cu fiere lenesa care imi face probleme in fiecare toamna si primavara cu urmatoarele simptome: gust amar, balonare, durere sub coaste in dreapta si la stomac,regurgitatii acide, durere de cap, stare de rau si slabiciune in tot corpul. la ecograf fierea e plina de mal, pietre nu am . si cand ma apuca simptomele astea nu se mai termina 2 luni, indiferent ca tin regim , indiferent de ce medicamente iau, am luat tratament prescris de dr cu motilium, triferment, colebil, anghirol dar degeaba. pentru ficat iau hepatoprotect forte 1 pe zi, se vedea un pic marit la eco dar analizele mi-au iesit bune numai GGT foarte putin marit. Nu stiu ce sa ma mai fac pentru ca ma termina starile acestea mananc numai paine prajita, iaurt, ceai, pufuleti supe usoare deci numai la regim si nici o imbunatatire. Intrebarea mea este daca nu cumva oi avea ceva paraziti sau lamblia ori sa imi fac testele de intoleranta alimentara?In afara de aceste probleme ma mai stiu anemica dar iau fier si magnerot. Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscatoare, in spital nu pot sa stau pt investigatii pt ca am un copil mic si nu sta fara mine

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crinaf
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crinaf
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.