Buna ziua...de aproximativ 10 luni eu si sotul meu incercam sa facem un bebe,insa fara nici un rezulat pozitiv.A facut o spermograma...volum sperma 3,7 ml...aspect sperma:normal...ph :7.8...timp de lichefiere 20 min....nr.spermatozoizi: 20 mil/ml...mobilitate spermatozoizi: normala 75%,redusa 10%,imobili 15%...aspect spermatozoizi: normal 90%,forme aberanta 10%....observatii:rare epitelii...de la laborator mi s-a spus doar ca nr spermatozoizilor e cam mic....Am mers la dna dr ginecolog a mea cu rezultatul...a zis sa o repetam si daca e la fel sa facem inseminare artificiala pt ca nu mai e timp de vreun tratament,el ac***a 43 de ani,iar eu 36.Mentionez ca eu am ciclu regulat,nu am avut nici o sarcina,nici un avort,am luat aproximativ 10 ani,cu mici intreruperi Diane35,dar de 2 ani le-am intrerupt definitiv,am ovulatie.
totusi ,chiar nu mai e nimic de facut in afara de inseminarea artificiala?
Multumesc anticipat de raspuns.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (6)
BRANCA URSULUI
Terapie naturista impotriva sterilitatii - branca ursuluiBranca ursului, sau Heracleum sphondylium cum este ea numita stiintific, este o planta putin cunoscuta, dar foarte usor de gasit de catre cunoascatorii care o cauta pentru minunatele ei efecte terapeutice.
Branca ursului este o planta medicinala care se gaseste mai ales la deal si munte. Din aceasta planta se aleg radacinile, semintele, frunzele si florile, care se folosesc la prepararea de pulberi, tincturi sau decocturi.
Ce actiuni are branca ursului?
Studiile clinice efectuate cu aceasta planta medicinala au aratat ca ea are urmatoarele actiuni:
• Stimuleaza activitatea ovarelor si a testiculelor
• Are efecte afrodisiace, crescand dorinta sexuala a partenerilor
• Antispastic la nivelul uterului si tubului digestiv
• Are efecte vasodilatatoare genitale (imbunatateste fluxul de sange la organele genitale)
• Stimuleaza imunitatea
• Echilibreaza functia nervoaza, calmand persoana
• Ajuta la scaderea tensiunii arteriale (efect hipotensor)
Terapie naturista impotriva sterilitatii - branca ursuluiCe afectiuni poate trata branca ursului?
Exista o gama larga de afectiuni asupra carora aceasta planta “minune” are efecte benefice.
• Tratamentul sterilitatii atat feminine cat si masculine
• Regleaza functia hormonala
• Trateaza amenoreea sau insuficienta ovariana
• Intarzie menopauza (este benefic si impotriva menopauzei instalata prematur)
• Trateaza frigiditatea
• Ajuta in tratamentul impotentei
• Este eficienta in tratamentul bolilor venerice
• Calmeaza persoana care il ia, scade anxietatea si induce o stare de bine general, de aceea este recomandat si in tratamentul afectiunilor psihice la copii
• Ajuta in hipertensiunea arteriala
• Amelioreaza neplacerile digestive
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCaracteristicile spermogrameiSus
Numarul de spermatozoizi - se apreciaza cantitativ prezenta spermatozoizilor in sperma. Specialistii considera normal un numar total de 30 de milioane/ml. Valori sub 20 milioane/ml intra in domeniul patologicului si sunt catalogate ca fiind oligospermie. Daca mostra contine sub 100.000/ml se considera azoospermie. Trebuie precizat ca simpla prezenta a oligospermiei nu poate pune diagnosticul de infertilitate, aceasta fiind doar un indicator al unei posibile probleme. Exista cazuri in care conceptia a avut loc chiar si in prezenta unei oligospermii de 13,5 milioane/ml (desi cuplurilor li s-au dat putine sanse de reusita) ceilalti parametri (in special motilitatea) fiind normali. In cazul in care spermatozoizii lipsesc complet trebuie cautata o afectare a celulelor Sertolli, acestea putand lipsi cu desavarsire, in cazul unor sindroame particulare sau o obstructive a tubilor seminiferi.
Motilitatea - prin determinarea acestui parametru se apreciaza viteza si calitatea miscarilor realizate de spermatozoizi. Motilitatea este gradata de la 1- 4, astfel:
Gradul 1: spermatozoizii inainteaza serpuit, lent, si dezordonat (in cazul in care se observa aglutinare se poate suspecta prezenta anticorpilor antispermatozoizi)
Gradul 2: spermatozoizii inainteaza, insa cu viteze mici si nu in aceeasi directie
Gradul 3: spermatozoizii se misca in linie dreapta (urmeaza acelasi sens), la viteze moderate si sunt capabili sa ajunga la ovul si sa il perforeze
Gradul 4: spermatozoizii au caracteristicile celor de grad 3, insa viteza este mult mai mare.
O proba normala este considerata ca ac***a peste 63% din spermatozoizi mobili – sau minim 8 milioane (fertilitatea se pastreaza daca acestia au minim grad 2 de activitate). Si acest parametru este, insa, destul de relativ, atat din punct de vedere al valorii, cat si al interpretarii. Expertii considera ca fiind motilitatea normala daca minim 50% din spermatozoizii analizati au acelasi sens de miscare, viteza constanta si adecvata penetrarii ovulului. Barbatii cu un procent de 30% nu pot fi clasificati ca infertili, insa. Motilitatea si numarul total raman totusi parametrii relativi in aprecierea capacitatii de conceptie deoarece un barbat cu numar normal de spermatozoizi, dar ac***a motilitatea redusa poate fi infertil, ca si un barbat cu oligospermie dar cu motilitate grad 3 sau 4 (deoarece numarul total al spermatozoizilor mobili ar fi sub 8 milioane/ml).
Determinarea motilitatii isi pastreaza insa importanta ca factor de predictie al succesului inseminarilor artificiale si pentru a stabili care barbati sunt candidati pentru ICSI, (metoda de conceptie artificiala in care spermatozoizii sunt injectati direct in ovul) deoarece in aceasta situatie motilitatea nu mai are nici o importanta majora.
Morfologia spermatozoizilor - prin morfologie specialistii inteleg aspectul, forma, structura spermatozoizilor, si dintre cei 3 parametri enumerati pana in acest moment (numar, motilitate, morfologie) se pare ca acesta este cel mai bun predictor al fertilitatii. Studii mai putin recente mentioneaza ca, in vederea diagnosticului de fertilitate, barbatul trebuie sa aibe un minim de 60% din spermatozoizi cu morfologie identica si normala. Insa, de curand, un studiu bazat pe o gama mult mai larga de criterii a stabilit ca acest procent poate fi chiar si 12%-14% si barbatul sa fie fertil. Printre tehnicile de reproducere asistata care se bazeaza pe determinarile acestor parametri se numara: FIV si ICSI.
Volumul - volumul normal de sperma la fiecare ejaculare ar trebui sa fie cuprins intre 2,5-5 ml. Determinarea acestuia este importanta pentru determinarea existentei blocajelor de - a lungul tubilor seminiferi si nu numai. Exista si alte probleme ce se pot manifesta prin scaderea sau cresterea volumului spermei:
- cantitati peste 1 ml, dar sub 2,5 ml se observa in afectiunile prostatice sau este rezultatul actelor sexuale frecvente
- cantitate sub 1 ml poate fi semn de blocaj al canalelor ejaculatorii sau al altor probleme de-a lungul sistemului de tubi seminiferi
- absenta ejaculatului - apare in ejaculare retrograda
- cantitati crescute pot fi si ele cauza de infertilitate.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc frumos pentru raspunsurile primite.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzRezultatul spermogramei e foarte bun-diagnostic Normospermie ar trebui sa mergi tu la un medic endocrinolog sa-ti faci tu investigatii hormonale
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ,am o nelamurire cu spermograma sotului,va rog mult sa ma ajutati.
volumul probei 3ml, limita de referinta mai mic sau egal cu 1.5 ml.
timpul lichifierii normal
vascozitate normal
aglutinare normal limita-
concentratia-valori identificate 20 mil/ml, limita de referinta mai mica sau egal 15.000.000/ml
nr,total de spermatoz.-60 mil, limita de referinta >39.000.000
motilitate totala-valori identif. 50, limita>40%
motilitate progresiva 40,>32%
celule rotunde 58%
morfologia kruger valori 4,limita >4 proc
Are nevoie de tratament?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună ziua as dori și eu o lămurire soțul meu a efectuat spermograma el are 34 ani dar nu înțelegem despre ce este vorba
Volum sperma 5
Aspect spermă albă opacă
Timp de fluidificare completă a spermei <30
Ph sperma 8
Nr total spermatozoizi 144.25 mil/ejaculat
Număr spermatozoizi 28.85 mil/ml
Mobilitate totala 22.01
Mobilitate progresivă 6.83
Mobilitate non-progresiva 15.18
- rapid progresiva(tip a) 1.33
-mediu progresivi ( tip b ) 5.5
-non progresivi ( tip c) 15.18
Spermatozoizi imobili 77.99
Spermatozoizi aspect normal 4
Spermatozoizi forme aberante 96
Spermatozoizi viabili 56.2
Concluzii
Sperma are aspect normal
Celule epiteliale rare
Leucocite relativ frecvente
Prezente aglutinări mixte spermatozoizi/celule
Abstinenta 5 zile
Concluzia asthenozoospermie
Nu înțelegem ce înseamnă daca poate cineva sa ne explice va mulțumesc mult
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde