Am si eu o nelamurire:este normal ca ovulatia sa se produca o luna si una nu?Mi-am facut in ultima perioada teste si o luna imi iese pozitiv si una nu.Ciclul imi vine la o perioada de aprox.30 zile.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (7)
Atata timp cat ai menstruatie, ai si ovulatie. Menstruatie inseamna ca ovulul nefecundat in perioada ovulatiei este eliminat. Si ciclul reincepe.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCand se intampla Ovulatia?Pentru femeile care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia are loc aproximatix 14 zile dupa inceperea ciclului mentrual. Practic insa - nici una dintre femei - nu este atit de tipica si "puncuala". Puteti cumpara asa numitul: Predictor al Ovulatiei.
O alta metoda de detectare a zilelor fertile este prin verificarea temperaturii corpului. Aceasta se verifica in fiecare dimineata si se noteaza pe un tabel. Urmarind acest tabel pe o perioada de citeva luni - se poate detecta o anumita regularitate (patern). Zilele fertile sint acelea in care temperatura corpului este mai ridicata decit in restul zilelor. Este important de stiut ca exista aproximatix doar 4 zile pe luna cind o femeie poate concepe un copil si aceste zile sind - evident - determinate de ovulatie.Aceasta este asa numita "saptamana de incalzire". Daca ati planificat sa ramaneti insarcinata, va trebui sa porniti de la ideea ca sinteti deja insarcinata. Asta inseamna: - o alimentatie sanatoasa, vitamine prenatale ce contin acid folic - si abstinenta de la droguri, fumat si alte substante otravitoare. Ceea ce este de la sine inteles este faptul ca NU trebuie sa va abtineti de la SEX.
Ce este ovulatia? Ovulatia este procesul de eliberare a unui ovul matur din foliculul graafian in ovarul femeii, care trece apoi in trompele ovariene si in final in uter. Ovulatia incepe la pubertate si inceteaza la menopauza si are loc doar o singura data intr-o faza de ciclu chiar daca se emit mai multe ovule. Perioada cea mai fertila a femeii o reprezinta mijlocul ciclului menstrual, insa la unele femei apare si mai devreme de aceasta perioada. In aceasta perioada femeia poate ramane cel mai repede insarcinata si de aceea, cunoasterea acestei faze poate fi foarte folositoare pentru cele care isi planifica sa ramana insarcinate. Ovulatia apare cu aproximativ doua saptamani inainte de ciclul menstrual, insa poate aparea mai devreme sau mai tarziu, in functie de lungimea fazei luteale si de aceea unele femei cunosc cand se produce ovulatia, datorita unor modificari care apar in organism si a unor simptome pe care le resimt. Prin urmare ovulatia reprezinta un ciclu in care ovucitul ajunge la maturitate si se elibereaza de pe suprafata ovarului, foarte esential pentru fertilitate. Un rol inportant in reglarea ciclului ovarian si in aparitia ovulatiei il joaca nu numai ovarele ci si hipotalamusul si hipofiza. Doctorii de specialitate precizeaza faptul ca ciclul mestrual se incadreaza intre 21 si 35 de zile, iar ovulatia poate varia intre a 10-a si a 16-a zi de dinaintea venirii ciclului menstrual, calculul facandu-se din prima zi menstruala. Care sunt sursele de informatii credibile? Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra ! Pentru o folosire sigura a metodei naturale de contraceptiei este indicat sa se determine data ovulatiei. Calcularea aproximativa a datei ovulatiei este posibila numai femeilor cu un ciclu menstrual regulat, pe cand cele care au o menstruatie neregulata le este recomandat sa foloseasca metode aditionale.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc de raspuns. Ovulatia are loc intre ziua 12 si poate si in ziua 16, depinde.Eu am un ciclu neregulat care are loc la aprox.30-32 zile.Eu ma chinui sa raman insarcinata de ceva timp dar fara rezultat.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzovulatia nu se realizeaza obligatoriu la fiecare ciclu menstrual, exista si ciclu menstrual anovulatoriu.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Infertilitate feminina.
Inscrie-te aici!Multumesc frumos ptr.raspuns, as mai avea o intrebare:in luna in care nu am ovulatie nu pot ramane insarcinata, nu?Imi doresc f.mult un copil dar nu reusin deloc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzFra ovulatie sigur nu.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSi ce tratament as putea lua ptr.ovulatie? In urma efectuarii testelor de ovulatie am vazut ca o luna am ovulatie si una nu.Multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde