Infectii urinare dese. Ma puteti ajuta cu un sfat?
Infectii urinare Intrebare postata de Ionescu M. cu 6 luni in urmaBuna ziua!
Ma puteți ajuta cu un sfat? Ma confrunt de aproape un an cu infecții urinare. Uneori iese la urocultura E.coli, dar nu întotdeauna. Am făcut mereu tratament cu antibiotic, dar de 6 luni aproape ca mi-e teama sa mai am contact sexual. Ma apuca durerea la o zi dupa. Am mereu in casa urinal akut, uractiv, diurosept. Ultimul control la urolog a fost in aprilie, nu am nici macar nisip, dar ultima oara la inceput de martie am urinat cu sange. Nu mai spun de durere. Nu mai inteleg nimic. Mi s-a dat pelvi blue, am luat 30 de zile si degeaba. Acum iar am dureri. Doctorul mi-a spus ca e normal sa am pana la patru infectii pe an. Sunt la menopauza de 9 ani, dar anul asta a fost de groaza. Nu stiu ce sa mai fac. Ma puteti ajuta cu un sfat?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
![](http://www.sfatulmedicului.ro/files/comunitate/users/avatar/avatar_1.jpg)
Buna ziua,
Situatia dumneavoastra nu este una neobisnuita. La menopauza, schimbarile hormonale pot afecta sistemul imunitar si mucoasa tractului urinar, facandu-le mai susceptibile la infectii. De asemenea, vascozitatea naturala a vaginului scade, ceea ce face mai usoara patrunderea bacteriilor precum E.coli.
Continuati sa urmati tratamentul si indicatiile medicului dumneavoastra si respectati recomandarile generale pentru prevenirea infectiilor urinare: beti multa apa, faceti dus in loc de baie, evitati sa retineti urina, urinati inainte si dupa contactul sexual si stergeti-va de la fata la spate pentru a preveni raspandirea bacteriilor.
In ce priveste frica de contact sexual, este importanta o comunicare deschisa cu partenerul dumneavoastra. Utilizarea unui lubrifiant pe baza de apa poate ajuta la reducerea disconfortului si a iritatiilor.
V-ati facut recent un examen al secretiilor vaginale? Acest lucru ar putea fi util pentru a verifica daca exista o infectie vaginala care ar putea contribui la infectiile urinare recurente.
Totusi, ac***a in vedere ca aveti dureri constante si ca ati urinat cu sange, ar fi indicat sa mergeti la un control suplimentar, sa aveti un examen fizic amanuntit si poate sa faceti un urografie pentru a verifica daca nu exista anomalii structurale care ar putea cauza infectii urinare repetate.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/urologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Infectii-urinare/de-ce-recidiveaza-infectiile-urinarei_16474
sfatulmedicului.ro/Infectii-urinare/care-sunt-cauzele-infectiilor-urinare-frecventei_16666
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/infectii-urinare-frecventei-afla-cauzele-si-cum-le-poti-evita_15917
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde