Cum scap de infecția urinară cu E coli?
Infectii urinare Intrebare postata de Natalia cu un an in urmaBună ziua. În urmă cu 2 luni, după contactul intim cu partenerul meu, am făcut o infecție urinară destul de urata. Fără să mai fac urocultura, am luat nolicin și m-am simțit mai bine. După 2 luni, după contactul intim iar am făcut infecție urinară și am aflat ca am E coli. Urmez tratament de 7 zile cu Levofloxacin și nu simt schimbări foarte mari.. încă simt nevoia să urinez des, chiar dacă urinez cantitativ puțin și ușor disconfort după. Urmează ca și partenerul să își facă analize de urină+ urocultura +spermocultura. Ecografie am făcut si nu prezint pietre sau nisip la rinichi, ci mi-a spus ca am o cistită, așa ca mi-a dat Ketonal de 2 ori pe zi timp de 5 zile. Țin să menționez ca analizele pentru boli cu transmitere sexuală sunt făcute si toate negative, atât la mine cat la partener. Ce analize mai sunt necesare pentru a elimina posibile cauze de infecție cu E coli? Sunt disperată ca trebuie să trec prin așa ceva, deoarece am auzit ca se scapă greu de această infecție și sistemul imunitar este slăbit.
Mulțumesc!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
In primul rand, este important sa terminati complet tratamentul cu Levofloxacin si sa urmati intotdeauna instructiunile medicului. Daca simptomele persista sau se agraveaza, este necesar sa consultati medicul pentru a evalua eficacitatea tratamentului si pentru a face o urocultura pentru a determina daca infectia a fost eliminata complet.
Pentru a elimina potentialele cauze ale infectiei cu E. coli, puteti solicita medicului teste suplimentare precum urocultura cu antibiograma, care va arata la ce antibiotice este sensibila infectia si daca vreun alt tip de bacterii este prezent. De asemenea, se poate face o analiza a urinei pentru a verifica prezenta proteinelor, cristalelor sau celulelor anormale, care pot indica alte afectiuni ale tractului urinar.
Fiind o infectie recurenta, este important sa identificati si sa eliminati posibilele surse de reinfectare.
Igiena intima adecvata, precum si urinatul inainte si dupa raportul sexual pot ajuta la prevenirea infectiilor urinare. De asemenea, partenerul dumneavoastra ar trebui sa faca testele recomandate pentru a verifica daca si el poarta aceeasi bacterie si, in caz afirmativ, sa primeasca tratament pentru a evita ciclul de reinfectare.
Va recomandam sa va programati la un medic ginecolog: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie
Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Infectii-urinare/infectia-urinara-cu-escherichia-coli_11348
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde