Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Fetita mea are stafilococ auriu puroi in gat amigdalitasi la deget picior?

Infectia cu Staphylococcus aureus
Intrebare postata de Anamaria cu 3 luni in urma

Am o fetita în vârstă de 8 luni și întâi i-a apărut la degetul mare de la picior o roseata urmata de o mica crusta in colt și vezicule cu lichid steril (besici), suntem la a doua saptamana de când ii dau fucidina și baneocin crema, nu s-au mai făcut vezicule sub forma unei umflaturi însă are ca și niște mici bătături iar locul de unde s-au spart veziculele și a picat pielea aceea încă este rosie, crusta a dispărut. Acum fetita are rosu in gat si puroi și ni s-a spus ca probabil ar fi de la stafilococ (la degețel ni s-a zis ca ar fi stafilodermie de la stafilococul auriu) iar acum suntem pe tratament zinnat (cefuroxima) 2ml la 12h și biseptol 1puf la 12 (conține albastru de metilen, propolis și argint de coloidal). Am înțeles ca acest stafilococ cu toții îl avem dar nu se "activeaza" decât la unele infecții. As dori sa ii fac o antibiograma + analiza pentru stafilococ însă am înțeles ca atâta timp cat suntem sub tratament nu pot face analiza. Ii va trece? Nu are febra, nu tușește (poate 2 3 tuse pe zi seci, inecacioasa și de la saliva ca nu are dintisori) și îmi pare ca are nasul ușor infundat când stranuta doar, saturația e 99%) E vioaie, se joaca, se comporta normal, mănâncă, doarme. Dacă cumva (sper ca nu) la analiza descoperim ca e MRSA (rezistent la antibiotic) cum îl vom trata sa nu se agraveze? Ce am de făcut?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Fetita mea are stafilococ auriu puroi in gat amigdalitasi la deget picior?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Situatia pe care o descrieti implica mai multe aspecte care trebuie abordate cu atentie:

- Tratamentul actual: Este bine ca fetita este sub tratament antibiotic (Zinnat - cefuroxima) si ca urmeaza si un tratament local (Fucidin si Baneocin). Acestea ar trebui sa ajute la controlul infectiei. Daca observati ca simptomele se agraveaza sau nu se imbunatatesc, este important sa contactati medicul curant.

- Analiza pentru stafilococ si antibiograma: Este bine sa faceti aceste analize pentru a identifica exact tulpina de stafilococ si sensibilitatea ei la antibiotice. Cu toate acestea, pe timpul tratamentului cu antibiotice, aceste teste pot fi influentate si nu vor oferi rezultatele cele mai precise. Este recomandat sa discutati cu medicul despre momentul potrivit pentru a face aceste analize, de obicei dupa terminarea tratamentului antibiotic, daca simptomele persista.

- Stafilococul auriu rezistent la meticilina (MRSA): Daca se confirma prezenta MRSA, exista inca optiuni de tratament. In general, medicii folosesc alte antibiotice la care MRSA este sensibil, cum ar fi vancomicina sau linezolidul. Tratamentul va depinde de rezultatele antibiogramei.

- Simptome si monitorizare: Este un semn bun ca fetita nu are febra, tuseste rar si este activa si vioaie. Continuati sa monitorizati aceste simptome si saturarea oxigenului. Daca apar semne de agravare, cum ar fi febra persistenta, letargia, dificultati respiratorii sau alte modificari comportamentale, adresati-va imediat medicului.

- Ingrijire generala: Continuati sa ii asigurati fetitei o buna hidratare si sa ii oferiti o dieta echilibrata, adecvata varstei. Igiena este de asemenea foarte importanta pentru a preveni raspandirea infectiilor. Asigurati-va ca leziunea de la deget este curata si acoperita pentru a preveni contaminarea.

Discutati cu medicul pediatru despre toate aceste ingrijorari si asigurati-va ca urmati indrumarile sale cu privire la tratament si monitorizare.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Analize-de-laborator/antibiograma-si-autovaccinul_1284

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
livia75 (acum 2 saptamani)

Laboratorul Bioderm ,analizele pentru a stabili antibiograma si,implicit,antibioticul care trebuie.Ca si unguent cutanat ,va recomand cu siguranță de 99 la suta ca va functiona, mupirocin de la farmacia cu tradiție sau farmacia tei.Exista și unguent nazal,tot mupirocin,dar acela se folosește numai în nas.luati l si p ala.nu are reactii adverse si se foloseste de la orice varsta.Nu ma mir ca nu vi l recomanda medicii,nici ei nu știu de el.Eu am fost cu fata mea la 7 dermatologi și habar n aveau despre el.L am descoperit singura.Cat despre antibiotic ,mi s a recomandat doua cure de câte 8 zile.Eu I am dat pana am fost sigura ca i a trecut.Ma pierd în amănunte,sunt în soc prin ce am putut sa trec cu fata mea,I a mâncat buzele amândouă,se intinsese pe față ,coltul ochiului,pana la frunte.a rămas cu față deformata de la cât a mâncat,și doctorii îmi dădeau unguente gen fucidin triderm și alte tâmpenii.kanamicina a fost cea mai rea experienta dintre toate.si repetați i analiza la laborator sa fiți sigura ca s a vindecat.Dezinfectati tot în casa,și spălați va cu stelisept.nu e de gluma...bine,sper sa fi rezolvat pana acum,si va doresc multa sănătate.
Va rog,spuneți și la alții despre mupirocina sau bactroban,eu am spus la toată lumea despre el.Intre timp,am salvat o și pe mama mea,care l luase din spital,iar acasă medicul de familie o dezinfecta" cu betadina.
A,doar doctora de la Leventer mi l a recomandat,dar deja ii trecuse când am ajuns la ea.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de livia75
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de livia75
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.