Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Aspirina si prevenirea maladiilor cardiovasculare

Infarct Prevenirea bolilor cardiovasculare
Intrebare postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma

Sunt diagnosticata cu aterom pe carotida stg.am primit recomandarea de la medicul specialist de a ma prezenta la institutul inimii din cluj napoca pt a ma supune unei interventii chirurgicale de desfundare a carotidei .dac cineva s-a confruntat cu un asemenea caz, as avea rugamintea sa-mi dati mai multe sfaturi si relatii chiar in ce consta aceasta interventie , care sunt riscurile si in ce consta recuperarea . va multumusc anticipat si va doresc tuturor sanatate multa .

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Aspirina si prevenirea maladiilor cardiovasculare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

jeni stefania (acum 16 ani)

In cazul unei stenoze (ingustari) critice (in general peste 75%) a arterelor carotide la nivel laterocervical se impune o interventie la nivelul carotidelor. Aceasta ingustare trebuie operata si in cazurile simptomatice dar si in cazul in care nu exista nici un fel de simptomatologie. Dar ambele tipuri de pacienti trebuie operati pentru a preveni aparitia unui accident vascular cerebral. In cazul unui pacient cu accident vascular constituit si stenoza carotidiana critica, intervalul de timp dintre momentul producerii accidentului si interventia carotidiana trebuie sa fie cuprins intre 3 si 6 luni, deoarece in cazul unei interventii precoce riscul producerii unui accident vascular hemoragic postoperator este foarte mare. La acest tip de pacienti interventia chirurgicala este facuta in special pentru a preveni aparitia unui alt accident vascular cerebral.


Exista doua tipuri de interventie: Endarterectomia carotidiana care este o interventie chirurgicala ce consta in descoperirea chirurgicala a arterei carotide, sectionarea sa, scoaterea placii de aterom si inchiderea sa prin sutura directa sau cu ajutorul unui petec de material sintetic sau venos. O alta optiune, mai moderna, dar a caror rezultate pe termen lung nu sunt inca destul de clare, este stentarea carotidiana, prin care cu ajutorul unei sarme se introduce de la nivelul unei artere - de la nivelul bratului sau piciorului – un stent (un tub din metal) care va mentine deschisa artera carotida, impiedicand-o sa se ingusteze. Desi nu este o interventie chirurgicala iar confortul pacientului este mare (in caz de succes) si aceasta poate avea complicatii importante: astuparea carotidei, complicatii la locul introducerii sarmei cu stentul. La momentul actual in Europa indicatiile general acceptate pentru stentarea carotidiana sunt: leziune critica distala pe artera carotida interna, leziuni critice pe arterele intracraniene, leziune ostiala a arterei carotide comune sau leziuni de trunchi brahiocefalic zona cervicala dificila chirurgical (gat iradiat etc), restenozare dupa endarterectomie carotidiana

Riscurile cele mai mari ale interventiei chirurgicale sunt: restenozarea sau ocluzionarea precoce a carotidei cu extinderea sau aparitia unui accident vascular cerebral, hematom la locul inciziei, infectia plagii postoperatorii, deces prin accident cerebral masiv.
Totusi acestea apar foarte rar, pe cand daca nu efectuati interventia riscul aparitiei accidentului vascular cerebral este mult mai mare decat in cazul interventiei.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de jeni stefania
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de jeni stefania
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
comentarii utilizatori (acum 16 ani)

Am marea rugaminte casa mi se dea indicatii de modul cum sa scada colesterolul.Mentionz ca la ora actuala este f mare in jur de 32o ,multumesc anticipat,cu respect Dunca.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de comentarii utilizatori
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de comentarii utilizatori
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

am intepaturi la inima e posibil sa am angina pectorala?mi s-a prescris nitroprctor,aspacardin si extraveral dar nu imi trece

Intrebare postata acum 16 ani in Boli de inima.

Nu vreau decat sa multumesc intregii echipe pentru faptul ca ne ajuta sa ne cunoastem si cat de important este sa ne supraveghem sanatatea indiferent de varsta! Succes!

Intrebare postata acum 16 ani in Diete.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.