Care este pretul unui test babes-papanicolau? multumesc
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (22)
Eu am dat 60 lei la Iasi.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz80 bucuresti
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn Bucuresti, la Synevo, 200 lei.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDumnezeule!!! Ce e cu preturile astea? la synevo 200 ron? si ce-ti fac in pretul asta? eu am fost la o clinica care mi-a luat 45 sau 50 ron...in Bucuresti. Iar in Focsani e 40 ron.
Succes, dar te sfatuiesc sa nu dai atatia bani pe un papanicolau.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzpretul asta e practicat la clinica....nu imi mai aduc aminte cum se numeste, dar stiu sigur ca are ca sigla un mar...si numele continea "mer" sau "mar". si are sediul in curte cu spitalul Polizu. Mi-a recoltat in alta parte, dar doctorul respectiv, (Sai Claudia se numeste in cazul in care vrei sa mergi) lucreaza in ambele locuri.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzmultumesc,stiu cum se numeste clinica cu mar verde :D
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz:) Ma bucur ca ti-am putut fi de folos...
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAcea clinica cred ca se numeste Romar ..lol..nu e dintre cele mai bune,ti as recomanda Sanador pt ca fac analizele la Institutul"Cantacuzino"..este cam 70 lei+ taxa de recoltare care este 20 lei.Iese in 10 zile lucratoare.Centrul Medical Unirea iarasi este bun, dar mult mai scump si analizele ies in 3 sapt sau mai mult.Totusi,nu te uita la bani cand vine vb de sanatatea ta.O zi buna!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzasa este...nu ne uitam la bani pt sanaatea noastra, dar gandest-te ca papanicolau este un test care se face la fel oriunde...aceleasi proceduri tebuiesc aplicate peste tot; nu poti spune ca daca mergi unde e mai scump iti poate da o informatie in plus...tot acelasi lucru ti-l spun. este ca si cu restaurantele: platesi si numele nu numai produsele. oricum, toti se aprovizioneza din acelasi loc, insa mai exista adaosurile pe care fiecare il aplica dupa bunul plac. in functie daca " e de firma" sau nu.
m-am facut inteleasa?
acum fiecare ia ce decizie vrea, de aceea am raspuns mai multe persoane...parerile sunt impartile...
o zi placuta va doresc tuturor
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAndreea, hai sa-ti spun eu de ceva de Cantacuzino (si, crede-ma, ca nu de la TV, ca vezi-Doamne cine stie ce au facut cu vaccinurile!): am o cumnata chimist care a lucrat pana anul trecut la ei. A suferit si s-a chinuit ani de zile cu candida, a fost la ''n'' medici si, ca sa-i puna capac, in disperare de cauza, si-a recoltat secretie chiar si la serviciul ei, cu colegele ei, medici, de la Cantacuzino, in speranta ca poate-poate i-o ''reusi'' fungigrama si va putea urma un tratament care chiar s-o scape odata de candida... Ce sa va spun, nu a scapat cu toate analizele, inclusiv cu Cantacuzino-ul, pana nu a ramas gravida si, hotarandu-se sa-l pastreze, i s-a facut fungigrama la maternitatea Filantropia, unde a si nascut, si a scapat de candida inainte de nastere, putand face tratament de-abia in trimestrul III de sarcina. Deci... daca unei colege i s-au facut asa de ''bine'' analizele de catre Cantacuzino, analize pe care va spun cu sinceritate ca fata le-a platit, nu au fost gratis, va inchipuiti ce bine le fac ''domnii'' de acolo pentru diverse solicitari! Cand a auzit ca li s-a retras dreptul de a face vaccinnuri (temporar, se pare), cumnata mea a spus ca e cum trebuie sa fie, ca nu au aparatura ci numai niste adevarate piese de muzeu, acolo sunt numai cercetatori in varsta, care nu prea isi mai dau interesul, aparatura dupa cum v-am spus e antica si de demult, asa ca...
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzin ce consta exact acest test.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzti se preleveaza de pe colul uterin cu o periuta secretie...atat...si in cateva zile vine raspunsul.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTestul Papanicolau sau frotiul Papanicolau a devenit astazi foarte practicat, facand parte din examenul ginecologic de rutina. Practic acest test consta in obtinerea unui frotiu (o lama care contine celule din biopsia cervicala, aceste celule sunt supuse unei coloratii specifice si apoi vizionate la microscop) din celulele colului uterin biopsiate in prealabil.
Care este rolul testului Papanicolau?
Scopul testului papanicoalu este acela de a identifica modificarile celulare anormale la nivelul cervixului (col uterin) si de asemenea de screening pentru cancerul de col uterin, in acest sens facandu-se testul Papanicolau in fiecare an.
Totul despre testul PapanicolauTestul Papanicoalu: normal sau anormal?
Rezultatele testului papanicolau sunt obtinute in urma examinarii la microscop a celulelor cervicale prelevate in urma unei biopsii. Prin examinarea microscopica se stabileste daca aceste celule sunt normale, daca au aspectul normal, sunt asezate corespunzator, elementele celulare sunt intacte etc. In momentul in care aceste celule sufera modificari se pune problema interpretarii gravitatii acestor modificari, care pot avea semnificatii de la o vaginita banala pana la prezenta cancerului de col uterin.
Ce afectiuni poate indica un test Papanicolau anormal?
In functie de gradul afectarii celulare, de tipul acestei afectari si de prezenta sau absenta unor microorganisme se stabileste care este cauza ce a dus la rezultatele anormale ale testului Papanicolau. Iata care sunt afectiunile ce au ca rezultat obtinerea unui test Papanicolau anormal:
- Infectiile virale, cele mai frecvente cu HPV (papiloma virus uman)
- Alte tipuri de infectii, spre exemplu determinate de fungi (candidoza) sau bacterii (vaginite) ori chiar de paraziti (trichomonaza).
- Modificarile naturale ale celulelor din colul uterin (vaginita atrofica) aparute la menopauza pot si ele da un test Papanicolau anormal.
- Modificari celulare precanceroase rezultate in urma unor infectii netratate (spre exemplu infectia cu anumite tulpini de HPV, care predispun la aparitia cancerului de col uterin)
- Modificarile canceroase, prezente in cancerul de col uterin
- Unele BTS
- Polipii cervicali.
Cum se interpreteaza rezultatele testului Papanicolau?
Rezultatele acestui test sunt in general interpretate dupa unele clasificari ce au fost standardizate. Unul din sistemele de clasificare a testelor Papanicolau este sistemul Bathesda (TBS). Categoriile sale se refera la tipurile de modificari celulare si gradul in care acestea intereseaza mucoasa colului uterin, invazivitatea acestora (cat patrund in adancime fata de stratul superficial) etc. Iata care sunt clasificarile:
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTotul despre testul Papanicolau
publicat pe 23 Mai 2008
LEM Recomanda | Tipareste | Trimite prin Yahoo MessengerTrimite prin Y!M | 11 comentarii »
Normal
Celulele au aspect normal, nu sunt evidentiate modificari.
Celule atipice cu semnificatie nedefinita (modificari celulare reactive)
La frotiu se observa modificari celulare insa nu par a fi precanceroase. Din pacate nu au nici o modificare ce sa sugereze cu certitudine o anumita cauza. Cel mai frecvent aceste tipuri de modificari sunt date de infectiile vaginale cum ar fi herpes, Chlamydia sau levuri, insa, cum spuneam mai sus, cauza modificarilor este doar presupusa.
Patologii folosesc aceasta categorie atunci cand testul Papanicolau nu indica daca celulele anormale sunt cauzate de inflamatie ori de leziune precanceroasa.
Leziuni intraepiteliale scuamoase de nivel scazut (LIS)
Aceste modificari ale celulelor scuamoase (celule de la nivelul cervixului uterin) nu sunt invazive dar pot deveni in timp, desi celulele anormale revin uneori, in mod spontan, la aspectul normal.
Leziuni intraepiteliale (scuamoase) cu nivel ridicat
Acestea nu dispar in general fara tratament iar probabilitatea ca acestea sa se transforme in cancer este mai mare in lipsa unui tratament specific. Partea buna este ca toate leziunile scuamoase pot fi vindecate, astfel va fi inlaturat riscul de aparitie al cancerului de col uterin pe acest fond. Daca le depistati in timp util (adica anual sa faceti testul Papanicolau) preveniti intr-un procent foarte mare cancerul de col.
Cancer invaziv
Aceasta clasificare indica probabilitatea afectiunilor canceroase de a se transmite la colul uterin si mai departe.
Sistemul Bethesda nu este singura metoda de clasificare a rezultatelor testului Papanicolau, tocmai de aceea este indicat sa va intrebati medicul care este semnificatia testului, astfel incat sa va lamuriti intocmai.
Cand trebuie efectuat testul Papanicolau?
Acest test trebuie facut de fiecare femeia anual odata cu inceperea vietii sexuale. In felul acesta veti diagnostica si preveni multe patologii genitale feminie, ac***a grija de sanatatea voastra.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuze foarte bun
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz900 lei in bucuresti
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzeu am dat 100 lei in bucuresti
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEu am dat 60 lei la materrnitatea din giulesti
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCat costa popanicolau in deva
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm făcut la Sanador papanicolau și era perfect, la scurt timp nu știu de ce am simțit sa l repet la clinica Micomi și nu era chiar asa cum trebe.... Deci va las și eu o experienta personala. Acum vreau sa merg la synevo fiind aproape de mine, având și bebe alăptat la san.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde