Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

HPV raspuns medic

HPV
Intrebare postata de hpv cu 13 ani in urma

Buna seara eu si partenerul meu avem papilopa virus,stiu ca pentu femei exista vacin ,dar pentru barbati ce puteti recomanda?Cum putem concepe un copil sanatos fara fi si el infectat?Si viata noastra sexuala permanent va depinde de prezervative dupa cce eu fac vaccinul?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "HPV"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Într-adevăr pentru femei exista un vaccin anti HPV care poate proteja împotriva efectelor patogene a patru tipuri de Human Papilloma Virus (HPV), dintre care 2 considerate a fi cu potenţial oncogen deosebit de mare (tipurile 16 si 18) şi considerate a fi cauza a 70% din cancerele de col si 90% din negii genitali.
În cazul bărbaţilor, nu există tratament sau vreun vaccin, doar în cazul existenţei unor veruci (negi) genitali aplicându-se tratament ce constă în :
1.aplicarea locală a unor substanţe
2.electrocauterizare
3.folosirea laserului
4.crioterapie

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul HPV.

Inscrie-te aici!
Adrienne (acum 13 ani)

In primul rand, nu spui cu ce fel de radacina sunteti infectati. Daca este vorba despre condilomatoza,se poate trata atat femeia cat si barbatul. Daca ai o radacina oncogena trebuie sa te axezi pe toate investigatiile si tratamentul recomandat pentru a nu ajunge la un cancer de col uterin. Un eventual vaccin[daca se recomanda] are rolul de a te proteja impotriva infectiei.Dar, in ceea ce priveste o sarcina,exista un risc destul de mic de transmitere a virusului la copil doar in timpul nasterii vaginale. Acest virus nu este in sange.Chiar daca se intampla acest lucru[ infectia in timpul expulzarii],organismul copilului este capabil sa elimine virusul. In cazuri f. rare ,copilului infectat ii pot apare veruci la nivelul gatului [in primii 5 ani de la nastere] numita " polipomatoza laringiana",care-i poate pune viata in pericol prin obtructia cailor respiratorii superioare si se rezolva cu interventie chirurgicala. Pentru a evita aceste lucruri se poate face cezariana si astfel copilul nu va lua contact cu zona afectata,a mamei.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.