Cum apare acest hpv, cine il dezvolta, femeia sau barbatul?
ce poate face un barbat sa afle daca are sau nu acest virus?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (21)
Virusul se dezvolta si la femei si la barbati. La barbati poate fi vizibil mai usor decat la femei, normal. Exista un test (fenotipare, tipaj, etc.) in care barbatului i se face o recoltare, din interiorul penisului (are loc recoltarea secretiei uretrare), care se va analiza la laborator. Recoltarea este usor dureroasa, dar dupa cateva urinari, senzatia de disconfort, dispare. Pe de alta parte, pot sa-ti spun ca atata timp cat virusul nu se manifesta in zona de recoltare, testul va iesi negativ. Perioada de incubatie a virusului este de la 10 saptamani la 8 luni, pentru un rezultat concret al analizei ar trebui ca recoltarea sa se faca dupa aceasta perioada. Chiar si cu prezervativ, prin contactul piele-piele, aceasta boala se transmite. La barbati, cel mai mare pericol ar fi aparitia cancerului de prostata.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCe tratament exista pentru sotul meu,in cazul in care este infectat cu virusul HPV.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzeu am hpv cu grad inalt 16.eu pot face copil
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzUnde se poate face acest test pentru barbati?
Multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDin cate stiu, testul se poate face la marile clinici, in Bucuresti.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzcauterizare la dermato si solutie condyline se ia si se aplica pe locul respectiv,daca mai apar face exact ce face cauterizare dar cind sunt mici (negii)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm hpv +. Am o fetita de 2 ani,nascuta normal,poate avea si ea acest virus? Pt sot ce tratament exista?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzmultumesc foarte mult! sanatate fetelor si nu stati fara sa mergeti la ginecolog, este vital!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAtentie tatici, infectia HPV apare si la barbati
Foarte mediatizata a fost infectia cu HPV (human Papilloma Virus) la femei, infectie virala ce este responsabila de producerea leziunilor canceroase in special la nivelul colului uterin, dar poate afecta si celelalte organe genitale, cum ar fi spre exemplu trompele uterine. Daca anumite tulpini ale acestui virus prezinta risc cancerigen pentru femei, este evident ca ele ataca celulele epiteliale umane astfel incat le determina modificari genetice ce degenereaza in cancer. Daca aceste tulpini sunt atat de agresive pentru femei, atunci ele vor fi agresive (intr-o masura mai mare sau mai mica) si in cazul barbatilor, provocandu-le si acestora o serie de cancere genitale, cum ar fi cel prostatic, uretral, penian (foarte rar cel din urma, cu incidenta de 0,1%) sau ano-rectal (mai des intalnit).
Ce trebuie sa stii despre HPV?
Atentie tatici, infectia HPV apare si la barbatiVirusul Papilloma prezinta peste 100 de tulpini care se transmit la om. Infectia cu aceste tulpini se manifesta prin aparitia unor excrescente (negi, veruci) de diverse forme, culori si dimensiuni (mari, mici, unici, multipli, conopidiformi, in creasta de cocos, sferici, cu gat sau crescuti direct din piele, roz, gri, albiciosi etc). Aceste veruci pot sa apara pe piele sau pe mucoase (se localizeaza la nivelul tesutului epitelial). Toate tulpinile au risc de cancer, insa unele tulpini au risc foarte mare de cancer. In cazul tulpinilor 11, 14, 16 si 18 se considera ca acestea prezinta un risc foarte mare de a favoriza aparitia cancerelor genitale atat la femei cat si la barbati, cele mai virulente fiind tulpinile 16 si 18.
Cum actioneaza virusul HPV?
Acest virus infecteaza celulele epiteliale (care formeaza tesutul epitelial ce acopera pielea formand epiderma si captuseste cavitatile corpului formand mucoase – uretrala, vaginala, uterina, orala, faringiana etc). In celulele epiteliale inhiba functiile materialului genetic nuclear al acestora unde HPV isi “implanteaza” propriul ADN, ca mai apoi sa se foloseasca de mecanismele celulare pentru procesarea ADN-ului viral. Astfel celula nu mai urmeaza informatiile proprii de la ADN-ul celular, ci pe cele virale, astfel HPV se multiplica si infecteaza celulele vecine. Prin aceste mecanisme HPV roduce mutatii in ADN-ul celular, astfel ca dupa incetarea actiunii sale celula respectiva este “bolnava”, cu ADN defect, degenerand in celula canceroasa.
Cum se manifesta infectia HPV in sfera genitala la barbati?
Infectia HPV in sfera genitala la barbati poate fi, la fel ca in cazul femeilor, simptomatica sau asimptomatica, decelabila la examenul clinic sau nu. Mai exact, infectia HPV poate determina in functie de localizarea sa: secretii peniene anormale, dureri la nivel anal in timpul difecatiei, sangerari ano-rectale, senzatie de usturime sau mancarimi la nivelul uretrei sau in timpul mictiunii etc. Adesea insa infectia HPV la barbati este asimptomatica.
Cum se pune diagnosticul infectiei HPV la barbati?
Medicul discuta in cadrul anamnezei cu pacientul pentru a afla daca a avut contacte sexuale cu femei ce au prezentat infectie HPV sau daca a manifestat simptomatologia descrisa mai sus.Un semn clinic ce poate decela infectia este observarea verucilor la nivelul organelor genitale, spre exemplu acesti negi putand sa apara la nivelul penisului, atat pe piele cat si pe gland sau fren (“ata”), la nivelul scrotului, la nivelul pielii pubiene, in regiunea perineala (dintre penis si anus), perianal. Exista insa si situatii in care negii exista dar nu sunt decelabili la examenul clinic ci prin examene paraclinice si investigatii imagistice (uretroscopie, anoscopie). Aceste veruci nedecelabile clinic sunt localizate la nivelul uretrei (vegetatiile cresc in interiorul acesteia determinand simptomatologia urinara descrisa mai sus sau secretiile peniene anormale) sau ano-rectal (cele ano-rectale mai pot fi decelabile la un tuseu rectal).
De asemenea pentru depistarea infectiei cu HPV se mai fac o serie de teste specifice, cum ar fi spre exemplu cel cu raclaj uretral. Se depisteaza daca exista infectia cu HPV chiar in absenta simptomatologiei sau in lipsa vegetatiilor decelabile. Exista pisibilitatea ca infectia sa fie microscopica, astfel nu se vor observa verucile cu ochiul liber sau poate chiar nici la investigatiile paraclinice.
Cum se transmite infectia HPV?
Infectia HPV este considerata ca facand parte din bolile cu transmitere sexuala, insa din pacate fata de acest virus este aproape imposibil sa ne protejam. Chiar si cu protectia prezervativului acest virus se transmite, fiindca el are nevoie doar de existenta contactului piele-piele sau mocoase-mucoase ori mucoasa-piele. Daca este evitat contactul cu mucoasele in cazul folosirii prezervativului, cel piele-piele nu poate fi evitat, spre exemplu fiind suficienta simpla atingere a pielii pubiene a partenerei sau a coapselor pentru a contacta virusul daca in acele zone exista infectie. De asemenea HPV mai poate fi contactat daca atingeti piele infectata cu mana apoi va atingeti propria piele. O alta modalitate de infectare consta in sexul oral, anal sau in contactul cu lenjeria intima, de pat sau prosopul personal al altei persoane dupa o folosire recenta.
Cum se trateaza infectia cu HPV?
Din pacate nu exista un tratament care sa elimine 100% infectia cu HPV. Verucile se trateaza in general prin eliminare: cauterizare, crioterapie, bisturiu electric sau laser. Restul tratamentului este specific fiecarui barbat in parte, fiind individulaizat in functie de tipul tupinii, localizare, recidive etc.
Vaccin contra HPV pentru barbati
Vaccinul indicat femeilor contra HPV este util si in cazul barbatilor. Aceste concluzii au rezultat in urma unui studiu realizat de Colegiul Medical din Georgia pe un lot de tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 23 de ani. Studiile au demonstrat ca acest vaccin este util si in cazul barbatilor.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuznu exista nici o modalitate de a scapa de acest virus nici dc urmezi tratamentul?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzsingura partenera intima a fost doar sotia, iar asta s-a intamplat deabia cu 4 luni in urma.
acum aproximativ un an imi aparuse o alunita (ii spuneam eu) intr-o zona in care imi provocam cateodata leziuni cu aparatul de ras. de cateva luni mi-au mai aparut 3 asemenes veruci. azi am fost la medic si mi-a spus la o examinare care nu a durat mai mult de 3 secunde ca am hpv
am petrecut 4 ani intr-un camin studentesc, perioada in care obisnuiam sa ne mai imprumutam si prosoape sau sapunuri. cateodata si lenjeria de pat ne era oferita de la camin, dar dar intotdeauna alta
eu altfel nu imi explic cum am contactat beleaua asta, pentru ca pe cale sexuala este exclus
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzsi eu am facut hpv am stat impreuna cu prietenul meu 3 ani jumate akuma nu inteleg de la ce s-a inceput asa ceva eu am facut cauterizarea mai pot lua de la el iar are si el sigur ast rasp multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn primul rand invatza sa scrii corect si sa pui virgule.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm avut de-a lungul timpului negi de toate soiurile si pe fata si pe maini si in talpa, si genitali, au trecut toti prin diverse metode. E oare posibil sa fi luat acest virus de la mama mea la nastere ? si ea a fost in copilarie internata ac***a ambele maini pline de negi.
I-am transmis sotului meu virusul respectiv nu-i asa ?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzam hpy radacina 53 ce sa fac???
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVA RECOMAND CU MARE PLACERE PE DR .Alexandru filipescu.
un nr de tel la adresa
:[email protected]
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzpoate sotia se freaca cu altii...:P
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzdaca esti purtator de hpv si aflii abea in perioada sarcinii exista vrun risc pentru copil sa se nasca cu vreo malformatie sau sa fie si el purtator de aceasta boala?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzNu. Dar trb sa nu ai o nastere normala (vaginala) v.a trb sa faci cezariana.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzcum mai poate fi transmis hpv inafara de contact sexual daca eu nu am fost cu alta femeie si ea cu altu?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde