Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Homeopatia si Glandele lui Meibomius

Homeopatia Inflamarea corneei
Intrebare postata de Dr. Petre Muresan cu 10 ani in urma

Glandele lui Meibomius sunt mici glande sebacee situate in platoul tarsal al pleoapelor ( la marginea pleoapelor ) . Sunt numite si glande meibomiene .
Exista in jur de 30- 40 de astfel de glande in fiecare pleoapa.
Ele secreta lipide care se amesteca cu lacrimile si prin acest proces ajuta, contribuie la lubrificarea corneei si favorizeaza lubrificarea acesteia .
Meibomianita este inflamatia glandelor meibomiene .
Uneori o astfel de glanda se blocheaza, se inchisteaza si apare chalazionul.
Chalazionul este o tumefactie inflamatorie a unei glande Meibomius situata in pleoapa. Este produsa de o inflamatie cronica. Aceasta inflamatie este urmarea unei obstructii a canalului glandular. Deci sesizam aici ca exista o cauza mecanica, o obstructie. Se poate suprainfecta.In aceasta situatie devine dureros si poate sa apara o secretie. Medicul oftalmolog este chemat sa decida care este cea mai buna cale de tratament. Acesta poate decide o aplicare locala de antibiotice, sau poate considera ca este nevoie de o incizie chirurgicala si chiuretajul glandei. Ca tratament ajutator, homeopatia poate contribui la rezolvarea acestei probleme de sanatate, care, asa cum am vazut, poate fi o problema chiar chirurgicala. Contributia homeopatiei vine pe linia stingerii infectiei, a inflamatiei si in refacerea sistemului imunitar pentru ca boala sa nu se mai repete.
In cazul chalazionului recurent sau al chalazioanelor multiple, trebuie suspecata o afectare generala a glandelor sebacee.
Chalazionul nu este contagios.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Homeopatia si Glandele lui Meibomius"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Lia (acum 10 ani)

Chalazionul este orjeletul sau pop**ar urciorul?
Daca nu, care este diferenta intre ele ca localizare, cauze ale aparitiei, evolutie, recidive, tratament?
Va multumesc si va doresc o zi buna.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.