Care este rolul Homeopatiei in tratarea coloanei vertebrale?
Homeopatia Intrebare postata de Dr. Petre Muresan cu 10 ani in urmaIn aceasta problema nu se poate da un verdict universal valabil in toate situatiile si trebuie discutat fiecare caz in parte. De cele mai multe ori ne confruntam cu mai multe tipuri de probleme,cu mai multe afectiuni ale coloanei, cum ar fi:
1) modificari de natura mecanica, ca de exemplu : " stenoza constitutionala severa de canal spinal cervico-toraco-lombar ", “ hernie de disc ‘ etc . Stenoza inseamna o ingustare severa a canalului in care se gaseste maduva spinarii, cu toate consecintele care decurg de aici. In cazul herniei de disc este vorba de o ruptura a inelului fibros care inconjoara discul intervertebral. Nucleul migreaza posterior sau postero-lateral in spatiul extradural. Acest lucru se poate intampla in zona cervicala sau lombo-sacrata de obicei . In zona lombo-sacrata migrarea posterioara poate duce la comprimarea maduvei sau a cozii de cal dand o simptomatologie complexa.
2) modificari de natura degenerativa care sunt procese de uzura a structurilor coloanei vertebrale cunoscute sub numele de spondiloze, care pot da simptome foarte suparatoare, dar care nu implica probleme de natura mecanica cum ar fi ingustari, compresiuni,deplasari de fragmente , blocaje etc
Si acum revin cu intrebarea: poate Homeopatia rezolva aceste probleme ale coloanei vertebrale ?
In cazul afectarilor de natura mecanica , mai ales daca sunt complexe si extinse , de multe ori nici neurochirurgia nu se angajeaza in rezolvarea completa a lor, cel mult in ameliorarea lor.
Am avut multe cazuri la cabinet cu pacienti operati de mai multe ori pe coloana si propusi la o noua operatie si care ingroziti de perspectiva unei noi interventii chirurgicale au apelat la tratamentul homeopat .
Deci aceste probleme mecanice, care sunt apanajul neurochirurgiei, nu le poate rezolva nici Homeopatia.
In cazul modificarilor de natura degenerativa insa, deci a spondilozelor,homeopatia are efecte foarte bune. Am tratat foarte multe cazuri de modificari degenerative ale coloanei, deci spondiloze in diferite grade de evolutie si am obtinut rezultate foarte bune, cu conditia ca pacientul sa aiba rabdarea necesara de a face tratamentul pana la capat. Acest lucru inseamna toata seria de tratament recomandata si repetarea ei dupa o anumita schema de tratament . Chiar si multe hernii de disc, chiar propuse la operatie , au raspuns foarte bine la tratamentul homeopat. Este nevoie de rabdare deoarece coloana, osul ,cartilajul , au ritmul lor de refacere, de regenerare si nu le poti forta sa-si depaseasca acest ritm, orice ai face. Mentionez ca am aplicat si aplic tratamentul homeopat prin metoda mezoterapiei si daca e nevoie o combin si cu autohemoterapia.
Insa daca pacientul nu are rabdarea necesara, va abandona tratamentul si chiar va spune ca metoda nu e buna si va recomanda si altora sa nu o urmeze, cum de altfel ati vazut din anumite mesaje ca se intampla. Explicatia este aceasta: de multe ori pacientul vine in stadii foarte avansate ale bolii ,de obicei asteapta pana nu mai poate si abia apoi merge la medic, apoi asteapta rezultate imediate, nu are rabdare si abandoneaza un tratament care daca ar fi dus pana la capat l-ar ajuta foarte mult.
In cazul in care avem probleme combinate, de natura mecanica si degenerativa , daca pacientul are rabdare si daca exista colaborarea necesara medic-pacient , se pot trata procesele degenerative ale coloanei si desi cele mecanice raman, poate simti o ameliorare substantiala a starii de sanatate. Dar , asa cum am mai spus, chiar si multe hernii de disc raspund foarte bine la tratament si nu mai e nevoie de operatie. Acolo unde nu sunt probleme de natura mecanica, sau acestea nu predomina, rezultatele pot fi si sunt foarte bune. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
medic primar Medicina generala-Medicina de familie
atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala
studii aprofundate de Medicina estetica homeopata ,
Reflexoterapie , Termografie si Angiotermografie dinamica ( DATG )
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (3)
Problema este ca atat medicina clasica cat si homeopatia nu cunosc inca CAUZA adevarata a problemelor de coloana (in afara accidentelor) si care este numai la nivel emotion/sufletesc, neac***a nimic de a face cu oasele sau cu alimentatia sau cu sedentarimsul. Cauza o reprezinta o devalorizare de sine !
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVa scriu in 2022 și mă regăsesc cumva in ce spuneți aici. As putea obține mai multe detalii? Problemele mele au început de la sacroiliace, apoi lombar și mai sus pe coloana. Discuri de la toate nivelele tind sa se degradeze timp in care se manifestă că atare, actualmente starea mea fizică și psihică fiind foarte degradată. Simt că are legătură cu ce ați spus în ultimă propoziție... Daca vedeți acest mesaj aștept un răspuns de orice fel. Incerc sa găsesc soluții sa opresc această evoluție. Actualmente fac kinetoterapie de o luna.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună seara! In ce ar consta tratamentul homeopat pentru multiple protuzii și deshidratări la nivelul discurilor intervertebrale?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde