Buna ziua,
Am probleme cu lomosciatita,cam acum un an am facut o criza si de atunci durerea persista.Am inteles ca pt coloana este recomandat innotul asa ca am inceput sa practic innotul de 3 ori pe saptamana cam de o luna.Problema este ca de cand am inceput innotul s-a accentuat durerea,iar de o sapt sunt iar "blocata:de spate.Intrebarea mea este daca ma doare spatele este recomandat sa merg in continuare la innot sau trebuie sa fac repaus?Este doar un fel de febra musculara pana se obisnuieste organismul?
Mentionez ca acum o saptamana am capatat si o mica raceala,poate fii asta un motiv pentru care a revenit durerea de spate?Are sau nu innotul legatura cu ce mi se intampla?
Va multumesc!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (12)
Buna AMY!
Ma bucur sa fiu prima persoana care-ti raspunde si asta din motiv ca am trecut prin ceea ce probabil treci tu acum. Eu am fost diagnosticat cu o dubla hernie de disc lombara cu fragment osos(!). Printre alte tehnici pe care le-am folosit si mi-au fost recomandate, am folosit si inotul, fiind chiar un pasionat al inotului.
Atentie mare insa! Singurul stil care poate ajuta in cazul tau, este stilul ''spate''!!!
Nici nu incerca stilul ''brass''(preferat de voi femeile, fiindca inteleg ca esti o doamna, domnisoara, in fine!) sau kraul, delfin, fluture!!!Doar spate si nici acela in mod energic!
Nu se intelege din postarea ta daca ai hernie de disc sau nu, cert este ca ai probleme de coloana.
Daca doresti sa aprofundam acest argument, contacteaza-ma. Este simplu: mai adaugi ceva la nume si vorbim. Cred ca as putea sa-ti sugerez unele solutii pentru problema ta.
Multa sanatate!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc mult pentru raspuns.
Nu am avut habar ca am voie sa innot doar pe spate,eu am innotat in toate stilurile stiute si ce-i drept foarte energic ultima data.de cand mi s-a si accentuat durerea.
Imi recomandati sa contnui sa merg la inot si in acest moment cand sunt cam "intepenita" sau sa astept pana trece (sper sa treaca).
Acum un an cand am fost la medic am fost diagnosticata doar cu lombosciatica dar ce-i drept fara sa fii facut RMN.
Saptamana viitoare insa m-am programat si pentru RMN pentru ca ma supara mult prea tare si vreau sa stiu concret si sigur ce am si ce trebuie sa fac pentru a scapa de aceste dureri ,care pe langa starea fizica dauneaza foarte grav si psihic.
Pe langa inot,ce altceva ajuta si mai ales amelioreaza durerea?
Multumesc inca odata
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuznici eu nu am stiut asta .
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua! Cel mai bun remediu este gimnastica medicala si mai ales programul Williams, care este special pentru zona lombara.El tonifica muschii abdominali care sunt cuplu corector pentru zona lombara.
Programul Williams cuprinde urmatoarele exercitii:
La acest program se pot asocia o serie de exercitii, metode tehnice cum sunt: metoda Vojta, metoda Klapp in patrupedie, foarte bun pentru descarcarea coloanei (daca se efectueaza din aceasta pozitie sugerea abdomenului se antreneaza cel mai eficient muschii transversi abdominali), tehnica Schroth, metoda Niederhoffer Eggidy, exercitii cu mingea mare Bobath (fizioball), tehnicile de stretching atat pentru zona lombara cat si pentru musculatura ischiogambiera a membrelor inferioare, inotul stil spate, metoda Mc. Kenzi, metoda Alexander.
Faza l a Programului Williams
Exercitiul 1. Decubit dorsal - se flecteaza si se extind genunchii (mai intai cate unul si
apoi concomitent). Acest exercitiu impune luarea unor masuri de precautie penku
varstnic atunci cand este executat cu ambele membre inferioare. Trebuie avut grija ca presa abdominala sa nu creasca tensiunea, nu se lucreazain apnee.
Exercitiul 2. Decubit dorsal - se trage cu mainile un genulchi la piept incercandu-se
atingerea lui cu fruntea numai daca este posibil fara a stanjeni respiratia (nu in
osteoporoza); se pot folosi variante fara implicarea trunchiului superior; se procedeaza 1a fel cu celalalt genunchi. Prin acest exercitiu se reduce lordoza lombara si se realizeaza stretching la nivelul spatelui, coapselor si articulatiilor sacroiliace.
Exercitiul 3. Tragerea genunchilor la piept ca la exercitiul 2, dar concomitent. Aceieasi indicxii cu atentie sporita asupra posibilitatii aparitiei apneei.
Exercitiul. 4. Decubit dorsal - se trage un genunchi la piept, apoi celalalt, apoi ambii
clncomitent. Exercitiui este de fapt o combinatie intre exercitiile 2 si 3.
Exercitiul 5. Decubit dorsal cu bratele ridicate pe langa cap sus? genunchii flectati la 90 de glade, talpile pe pat - se impinge lomba spre pat se contracta abdominalii, se salta usor sacrul de pe pat; se revine si apoi se repeta exercitiul. Se poate incerca si cu bratele pe langa corp. Nu se urmareste prelungirea contractiei abdominalilor.
Exercitiul 6. ln sezand pe un scaun cu genunchii mult depdrtati, se executa aplecari ale trunchiului cu mainile inainte" astfel incat sa atingi solul de sub scaun; se mentine aceasta aplecare 4-5 secunde, se revine, apoi se repeta.
Faza aII - a a Programului Williams
Cam dupa 2 saptamani de la inceperea primei faze, se adauga noi exercitii cu grade de complexitate mai mari.
Exercitiul 7. Decubit dorsal cu gemrnchii flectati, talpile pe pat - se apleaca ambii
genunchi spre dreapta si apoi spre stanga pana cand ating patul. Nu se forteaza sub nici o forma miscarea daca intervine senzatia de disconfort:
Exercitiul 8. Decubit dorsal - calcaiul drept se aseaza pe genunchiul stang; se executa o rotatie din articulatia coxofemurala dreapta pana se atinge cu genunchiul drept patul, apoi se inverseaza picioarele. Exercitiul nu se realizeaza in cazurile de coxartroza coxofemurala, cand atitudinea de rotatie extema trebuie combatuta.
Exercitiul 9. Decubit dorsal - se ridica alternativ cate un membru inferior cat mai sus, cu genunchiul perfect intins. Se pleaca de la amplitudini mici spre amplitudini mai mari in asa fel incat miscarea sa poata fi facuta corect, fara flectarea genunchiului si fara aparitia de tremuraturi (se controleaza conco rdaria respiratiei cu miscarea).
Exercitiul 10. In ortostatism - genuflexiuni cu mainile in sprijin pe spatarul scaunului,
spatele drept, calcaiele pe sol. Se urmareste ca amplitudinea pe care se face flexia sa fie potrivita pentru a se reveni usor 1a pozitra initiala cu atentie asupra respiratiei.
Amplitudinea creste treptat in functie de progresul inregistrat.
Bxercitiul 11. Pozitia de "cavaler servant", corpul aplecat pe coapsa ridicata la 90 grade, sprijin pe sol cu mainile - se intinde genunchiui de sprijin, executand o balansare care trebuie sa intinda psoasiliacul. Nu se recomanda datorita complexitatii lui si a multitudinii de structuri solicitate!
Faza a III - a a Programului Williams se continua in perioada cronica
Exercitiul 12. Decubit dorsal cu genunchii flectati, se impinge lomba spre pat, se
basculeaza sacrul in sus (lomba ramane mereu in contact cu paful), se contracta peretele abdominal.
Exercitiul 13. In ortostatism la perete" taloanele la 25-30 cm de aeesta; se aplica sacrul si lomba aplatizate pe perete; se apropie treptat calcaiele de perete si se mentine contactul lombei cu acesta. Exercitiul este aproape la fel cu cel precedent, difera pozitia.
Exercitiul 14. Decubit dorsal - se executa bicicleta cu pelvisul mult basculat inainte.
Exercitiul poate fi destul de complicat datorita faptului ca blocheaza respiratia. Se pot folosi totusi variante din decubit lateral cu un plan de sustinere in partea posterioara in asa fel incat sa imite decubitul dorsal. Tinand cont de principiul individualizarii si de regula "Primum non noccere", programul se poate realiza si in cadrul lombosacralgiilor cu manifestare la varste inaintate.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTi-am spus: contacteaza-ma! E simplu, mai adaugi ceva la nume(yahoo) si discutam mai in detaliu.
Nu vreau sa dezvolt aici subiectul pentru a nu fi interpretat gresit!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna dimineata la toti bolnavi in urma la un r.m.n. am descoperit ca am 2 hernii de disc l5 s1 si mai multe am facut toate tratamentele posibile inclusiv inotul am 1an si 8 luni de cind ma chinuie boala asta spurcata cind imi trece cind ma ia durerile nu ma lasa vre-o 2 saptamini nu stiu ce sa mai fac imi vine sa ma urc pe pereti.precizez ca am copil mic 2 ani iar boala am capata-to de la nastere mi sa fisurat inelu pt ca eram grasa 96kg si am nascut normal,durerile au inceput odata cu cresterea copilului.am fost la neurolog neurochirurg o perioada mau ajutat tratamentele acuma parca degeaba le iau toti miau spus ca nu sint de operat pt ca nu am paralizat.intrebarea mea este mai imi trece vreo-data?.va multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDin pacate, nu. Sa ai grija cu inotul sa nu-l practici prea energic pt ca iti va dauna spatelui si iti va mari hernia.
Eu am patit-o pt ca am inotat vreo 8 metri mai puternic si mi-a recidivat hernia si mi-au mai aparut 2 protruzii discale asa ca fii foarte atenta cu inotul.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna seara ,sant operata de 2 ani de hernie de disc L5 S1 .vreau sa spun ca m-am ingrasat f.mult 91kg si mi-as cumpara o bicicleta eliptica dar nu stiu daca ar fi recomandata la cei operati.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna as vrea sa mi spui de unde as putea sa iau acea haina de care spui ca te a ajutat foarte mult mentinez ca acuma 1 luna miau gasit si la mine hernie de disc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSi eu sufar de lombosciatica si as vrea sa fac exercitiile Williams, dar unele pozitii descrise mai sus nu le inteleg, "cavaler servant" si altele. Stie cineva unde as putea gasi explicat prin poze, sau chiar video?Va multumesc si multa sanantate
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua, sufar de un an de zile de hernie de disc la L5 S1 si vroiam sa stiu daca as putea sa fac miscare pe bicicleta eliptica..va multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAtentie cu inotul ! Nu forta pt ca altfel iti va recidiva hernia. Inoata pe spate (e cel care te ajuta de fapt pt hernie) NU FOARTE ENERGIC.
EU AM INVATA PE PIELEA MEA LUCRURILE ASTEA, am intalnit multi oameni operati din cauza inotului intens. Inoata incet si NU FORTA !
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde