Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Hepatita virala cronica cu virus C - tratament, efecte adverse

Hepatita Leucemie nonlimfocitara acuta Neutropenie autoimuna Crioglobulinemia Neutropenie asociata cu SIDA Fibroza pulmonara
Intrebare postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma

As dori sa aflu reactiile organismului in urma tratamentului cu interferon si ribavirina

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hepatita virala cronica cu virus C - tratament, efecte adverse"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (47)

filimon (acum 11 ani)

bravo elena aici zici bine sa ne traim viata dar cum trebuie cu bucurie indiferent daca suntem sanoatosi ori nu , ca nu se stie can vine ceasu . ce sa zic multa bafta la toti si multe impliniri indiferent cum suntem

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
veronica192 (acum 16 ani)

ptr.Miri,sunt Florin si-ti mult.ptr.ca ai trimis un raspuns,acu sunt la a 7 luna de trat.ma simpt mai bine anaize sunt bune,virus negativ la luna a doua ,ceva anemie si putina oboseala si merg inainte increzator,incurajez pe toti daca se poate sa faca tretamentul !!!! mmm.sanatate la toti si LA MULTI ANI!! va pup!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de veronica192
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de veronica192
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
veronica192 (acum 16 ani)

NU!! numai dupa trtament antidepresiv!iti doresc sa fi tare nu te mai gandi la virus nici de unde il ai!!! mergi inainte ,sunt alaturi de tine si eu il am si fac trat.cu pegasys si e ok!!mmm sanatate si bucurii multe !SARBATORI FERICITE !! LA TOTI!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de veronica192
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de veronica192
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
comentarii utilizatori (acum 15 ani)

fac interferon de 3 luni si am acum o durere groaznica de git si febra,pot lua antibiotic in timpul tratamentului cu interferon?multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de comentarii utilizatori
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de comentarii utilizatori
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
silviu1295514 (acum 15 ani)

EFECTE ADVERSE
Efectele adverse frecvente ale Interferonului pegylat alfa includ:
- oboseala
- dureri musculare
- cefalee (dureri de cap)
- iritatie la locul injectarii
- subfebrilitati
- scadere in greutate
- iritabilitate
- caderea parului (care este reversibila)
- depresia
- tulburari de personalitate
Multe dintre aceste efecte sunt de severitate usoara spre moderata si pot fi ameliorate. Sunt mai accentuate in timpul primelor saptamani de tratament, in special dupa prima injectie.
Dupa aceasta, efectele adverse diminua.
Acetaminofenul (Paracetamol) si Algocalminul pot fi eficiente in ameliorarea durerilor musculare si a febrei. Efectele adverse sunt mai putin severe daca interferonul este administrat seara. Oboseala si depresia pot fi ocazional severe, astfel incat trebuie scazuta doza de interferon sau chiar intrerupta. Depresia si tulburarile de personalitate pot fi subtile si imperceptibile de catre pacient. Toate aceste efecte adverse necesita o monitorizare atenta.
Ribavirina poate avea de asemenea efecte adverse, din acest motiv terapia combinata fiind mai greu tolerata decat monoterapia. Efectele adverse ale ribavirinei sunt:
- anemia
- oboseala
- iritabilitatea
- pruritul (mancarimi)
- rash dermic (inrosirea pielii)
- obstructie nazala
- sinuzite
- tuse .
Ribavirina determina hemoliza celulelor rosii ale sangelui depinzand de dozele administrate. In terapia combinata, hemoglobina scade cu 2-3 g/dl iar hematocritul cu 5-10%. Proportia scaderii hemoglobinei este foarte variabila. Scaderea incepe intre prima si cea de-a patra saptamana de terapie si poate fi brusca. Unii pacienti dezvolta simptome ale anemiei, incluzand oboseala, respiratie superficiala, palpitatii, cefalee. Scaderea brusca a hemoglobinei poate precipita angina pectorala la pacientii susceptibili. Au fost raportate decese datorita infarctului miocardic acut si accidentelor vasculare cerebrale la pacienti cu hepatita cronica C cu terapie combinata. Datorita acestor motive importante, ribavirina nu trebuie administrata pacientilor cu anemie preexistenta sau cu boli coronariene sau boli vasculare cerebrale. In cazurile acestor pacienti cu hepatita C care necesita tratament se recomanda monoterapia.
Ribavirina poate determina, de asemenea, prurit si obstructie nazala. Aceste efecte adverse apar la 10-20% din pacienti si sunt de obicei usoare spre moderate ca severitate. La unii pacienti, sinuzita, bronsita recurenta sau simptomele asemanatoare astmului devin evidente. Este important ca aceste simptome sa fie recunoscute ca fiind in legatura cu ribavirina, deoarece pot fi necesare modificarea dozelor sau intreruperea tratamentului.
Efectele adverse mai putin comune ale monoterapiei si ale terapiei combinate (apar la mai putin de 2% din pacienti) includ:
- boli autoimune (in special tiroidita autoimuna)
- infectii bacteriene severe
- trombocitemie severa (scaderea numarului de trombocite sau plachete sangvine)
- neutropenie marcata (scaderea numarului de neutrofile, care sunt un tip de globule albe ale sangelui)
- convulsii
- depresie
- tentative de suicid
- retinopatie
Efectele adverse rare includ:
- insuficienta cardiaca congestiva
- insuficienta renala
- cecitatea (pierderea vederii)
- fibroza pulmonara
- pneumonii
- septicemie.
Au fost raportate decese datorita infarctului miocardic acut, suicidului, accidentelor vasculare cerebrale si septicemiei.
Un efect advers rar este agravarea paradoxala a bolii in timpul tratamentului. Acest efect este asumat inductiei hepatitei autoimune, dar cauza reala nu este pe deplin cunoscuta. Datorita posibilitatii aparitiei acestui efect advers, se recomanda monitorizarea aminotransferazelor. In cazul in care nivelul ALT creste mai mult decat de 2 ori fata de valorile de baza, terapia trebuie incetata si pacientul monitorizat. Unii pacienti cu aceste complicatii pot necesita tratament cu corticosteroizi (Prednison) pentru a controla hepatita autoimuna.
INDICATII
Pacientii cu anticorpi anti HCV si ARN HCV prezenti, cu niveluri ridicate ale aminotransferazelor, cu dovezi de hepatita cronica la biopsia hepatica si fara contraindicatii, trebuie luati in considerare pentru terapia combinata cu Interferon pegylat alfa si ribavirina. Specialistii recomanda ca terapia pentru hepatita cronica C sa fie limitata la acei pacienti la care exista dovezi histologice ale bolii hepatice progresive. Asftel ca, se recomanda tratarea doar a pacientilor cu fibroza moderata sau severa si grade severe de inflamatie si necroza la biopsia hepatica.
Selectia pacientilor nu trebuie sa se bazeze pe prezenta sau absenta simptomelor, modalitatea de infectie, genotipul de HCV sau nivelurile de ARN HCV.
In cazul pacientilor cu ciroza hepatica diagnosticata prin biopsie hepatica se recomanda terapia in cazul in care nu au semne de decompensare, cum ar fi ascita, icterul persistent, hemoragia variceala sau encefalopatia hepatica. Cu toate acestea, nu a fost demonstrat ca Interferonul sau terapia combinata imbunatatesc supravietuirea sau evolutia in cazul pacientilor cu ciroza hepatica preexistenta.
In cazul pacientilor peste 60 de ani nu sunt recomandate monoterapia sau terapia combinata, deoarece beneficiul lor nu este bine documentat si efectele adverse au tendinta de a fi mai grave.
Rolul terapiei cu interferon la copiii cu hepatita C ramane incert. Ribavirina este in curs de cercetare ca tratament pentru copii, iar dozele si siguranta acestora nu au fost stabilite. In concluzie, in cazul copiilor cu hepatita cronica C care necesita tratament, se recomanda monoterapia cu Interferon.
In cazul pacientilor care au atat infectie cu HCV cat si cu HIV, nu exista beneficii ale tratamentului. Ribavirina poate avea interactiuni semnificative cu medicamentele antiretrovirale folosite la acesti pacienti.
In multe dintre aceste situatii indefinite, indicatia de terapie trebuie reevaluata la intervale regulate de timp.
In cazul pacientilor cu manifestari extrahepatice semnificative, cum ar fi crioglobulinemia si glomerulonefrita, terapia cu Interferon poate determina remisia simptomelor si semnelor clinice. Cu toate acestea, recaderile dupa intreruperea tratamentului sunt obisnuite. La unii pacienti, terapia continua pe termen lung cu Interferon pegylat alfa poate fi folosita in ciuda persistentei ARN HCV in sangele pacientilor, daca simptomele si semnele sunt ameliorate prin aceasta terapie.
CONTRAINDICATII
Terapia nu este recomandata, inafara studiilor clinice, in urmatoarele cazuri:
- ciroza hepatica decompensata (de cauza virala)
- niveluri de aminotransferaze normale
- transplant de rinichi, inima, ficat sau alt organ
- contraindicatii specifice fie pentru monoterapie, fie pentru terapia combinata.
Interferon pegylat alfa
Contraindicatiile pentru terapia cu Interferon pegylat alfa includ:
- depresia severa
- alte sindroame neuro-psihiatrice
- abuz de bauturi alcoolice sau droguri
- boli autoimune (cum ar fi artrita reumatoida, lupus eritematos, psoriazis) care nu sunt bine
controlate
- afectiuni ale maduvei spinarii
- incapacitatea de a controla aparitia unei eventuale sarcini.
Interferon pegylat alfa are mai multe efecte neuropsihiatrice. Terapia prelungita poate determina:
- iritabilitate marcata
- anxietate
- tulburari de personalitate
- depresie
- suicid
- psihoza acuta
Pacientii susceptibili la astfel de efecte adverse sunt cei cu boli psihiatrice preexistente severe si cei cu boli neurologice. Terapia cu Interferon pegylat alfa este, de asemenea, asociata cu recaderi, la pacientii cu istorie de abuz de alcool sau de droguri. Nu este recomandata pacientilor care au oprit de curand consumul de alcool sau de droguri. Este necesara o perioada de abstinenta de aproximativ 2 ani inainte de inceperea terapiei. Este interzis consumul de alcool in timpul terapiei.
Terapia cu Interferon pegylat alfa poate induce formarea de autoanticorpi si la 6-12 luni dupa debutul terapiei poate aparea o suferinta autoimuna in 2% din cazuri, in special la pacientii care au susceptibilitate la autoimunitate (de exemplu titruri crescute de anticorpi antinucleari).
In timpul terapiei pot aparea exacerbari (agravari) ale bolilor autoimune preexistente (psoriazis, artrita reumatoida etc).
Terapia cu alfa interferon are efecte adverse de supresie medulara (scade capacitatea maduvei de a functiona normal). Din acest motiv, pacientii cu afectari ale maduvei spinarii trebuie tratati cu atentie sau netratati.
Ribavirina
Contraindicatiile pentru ribavirina, si astfel ale terapiei combinate sunt:
- anemia severa
- disfunctia renala
- boli coronariene
- boli cerebrovasculare
- incapacitatea de a controla aparitia unei eventuale sarcini.
Ribavirina determina hemoliza globulelor rosii de diferite grade la aproape toti pacientii. Din acest motiv, pacientii cu hemoliza sau anemie (hemoglobina mai mica de 10g/dl) preexistenta nu trebuie tratati cu ribavirina. Similar, pacientii cu boli coronariene sau cerebro-vasculare semnificative nu trebuie tratati cu ribavirina, datorita faptului ca anemia determinata de tratament poate induce ischemia (irigarea deficitara). Infarctele miocardice acute si accidentele vasculare cerebrale fatale au fost raportate la pacienti sub tratament cu Interferon pegylat alfa si ribavirina.
Ribavirina este eliminata din organism de catre rinichi. Pacientii cu boli renale pot face hemoliza severa, amenintatoare de viata. Pacientii cu niveluri de creatinina mai mari de 2 m/dl (care releva disfunctia renala) nu trebuie tratati cu ribavirina.
In cele din urma, ribavirina determina anomalii congenitale in studiile pe animale si nu trebuie administrata la femeile insarcinate. De asemenea, nici Interferon pegylat alfa nu trebuie folosit la femeile insarcinate datorita efectelor lui anticrestere si antiproliferative.
Pacientii trebuie informati asupra potentialelor efecte adverse inainte de inceperea tratamentului.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de silviu1295514
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de silviu1295514
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
veronica192 (acum 15 ani)

MIRI te salut, eu am depus cu doi ani inainte de a incepe tratamentul, datorita faptului ca nu am avut punctajul necesat acum sunt la luna a zecea,si am numai simptome minore,dupa prima luna analizele au iesit bune si viremia nedect.ai incredere in D-zeu ca va fi bine! pentru toti multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de veronica192
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de veronica192
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
veronica192 (acum 15 ani)

Ramona, sa nu iei antibiotic finca durerea de gat e de la ribavirina! e un simptom al tratamentului! citeste reacti advetse scrise de Radu ,pe aceasta cale ii multumim ,sa ai incredere1 dute mai departe cu tratamentul ! mmm.sanatate la toti!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de veronica192
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de veronica192
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
comentarii utilizatori (acum 15 ani)

la ARN HCVcantitativ(incarcare virala) constatat prin metoda PCR , trusa COBAS rezultat Pozitiv 1550000 IU/ml si4195000 Copii/mil interva de referinta negativ, teuie sa fac tratament?
Cum procedez?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de comentarii utilizatori
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de comentarii utilizatori
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
veronica192 (acum 15 ani)

SUNT SUB TRATAM. DE ZECE LUNI CU INTERV.+ RIBAV. PANA ACUM TOTUL E OK,ADICA PUTINA FEBRA 37,5,ANEMIE,HEMOG.11,ULTICARE DAR TOATE MINORE!! SA AVETI INCREDERE IN TRATAM SI IN VOI! MERGETI LA MEDIC!SI AVETI GRIJA DE VOI! D-ZEU SA VA AJUTE PE TOTI! MMM.SANATATE PENTRU VOI!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de veronica192
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de veronica192
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
veronica192 (acum 15 ani)

RADU ITI MULTUMIM MULT PENTRU TOT CE AI SCRIS PE FORUM !!!! SA FI IUBIT SI SANATOS!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de veronica192
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de veronica192
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
comentarii utilizatori (acum 15 ani)

cum sa fac sa-nu ma imbolnavesc de hepatita c,prietena mea are acest virus si nu stiu sint in dilema daca ma infectez?am facut-o doar cu prezervativ dar daca se ia si prin alte metode adica sarut etc.astept raspuns.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de comentarii utilizatori
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de comentarii utilizatori
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
comentarii utilizatori (acum 15 ani)

ma numesc natalia si am 55 ani. am hepetita c de 30 ani. am inceput tratamentul in italia cu interferon si rebetol si am facut deja 49 de saptamani. mai am inca 2 injectii si as dori sa stiu pana cand voi lua si pastilele de rebetol dupa ultime injectie. va multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de comentarii utilizatori
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de comentarii utilizatori
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anca44124731 (acum 15 ani)

Buna ziua,o admir pe mama dvs.ca nu accepta tratamentul cu interferon.Mama mea este in aceeasi situatie si anume,are virusul hepatitei C.Medicul care se ocupa de ea a inceput sa-i faca dosarul pentru interferon.Intre timp eu am cautat frenetic un alt tratament cunoscand efectele negative ale interferonului.Mentionez ca mama are virusul de 20 de ani si se indrepta vertiginos catre ciroza hepatica.Inainte de 1989 a fost donator de sange si la un moment dat au anuntat-o ca nu m-ai poate dona fiindca are virusul C.Nu i-au dat nici un sfat stiind ca posibilitatea sa fi luat virusul prin intermediul seringilor nesterilizate era destul de mare iar studii privind acest virus erau prea putine la acea vreme.Bineinteles ca mama nu a inteles gravitatea bolii si deabia acum cand au aparut simptomele si-a adus aminte cand l-a contractat.In cautarile mele am descoperit un tratament pe care eu il numesc minune.Acest tratament este urmat cu strictete de mama mea iar in acest moment este deja la jumatatea lui.Tratamentul dureaza 4 luni,la 60 de zile se face un set de analize,electroforeza,transaminazele,glicemia etc.In functie de aceste analize medicul decide daca se face sau nu o pauza de 2 saptamani,continuindu-se doar cu regimul alimentar.Acest lucru ac***a ca scop observarea reactiei organismului fara ajutor(fara tratament).Tratamentul se face pe baza de APITERAPIE,este personalizat si costa cu totul aproximativ 190 Ron.Foarte important:nu se consuma in timpul tratamentului deloc alcool,cafea,carne(este permisa doar cea de peste),fumatorii renunta la tigara.Daca nu se respecta orbeste aceste lucruri,tratamentul si alimentatia prescrise realmente aruncati banii pe fereastra.In urma analizelor efectuate de mama mea la 60 de zile asa cum i s-a indicat,cele trei analize din electroforeza care indicau ciroza hepatica patologica sunt intre valorile de referinta.Ma refer la albumine,beta si gama.La fel si transaminazele care erau crescute,au scazut ceea ce este absolut uluitor dupa doar jumatate de interval de tratament.Va voi da cateva date cu privire la medicul care o monitorizeaza pe mama urmand,daca sunteti interesata sa luati legatura cu dlui.
Prof.Vasile Andritoiu,specialist in apiterapie,master in stiinte medicale,Lector al Anatecor.Tel.0745529646,0253212104,0253270221
Cabinetul Apiregya Imunostim,Balanesti 336 Gorj,Tg.Jiu
Nr.meu de telefon in caz ca veti dori si alte lamuriri este 0740852000.Noi suntem din Iasi iar cu dl profesor am comunicat telefonic sau prin intermediul postei cand am trimis analizele cerute sau cand am primit coletul cu tratamentul.Dlui preda o data sau de doua ori pe saptamana si la Facultatea de Medicina din Iasi.Va doresc multa sanatate dv.si mamei!

Cu consideratie,
Mihaela Gabriela URSACHI

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de anca44124731
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de anca44124731
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anamaria Pop (acum 14 ani)

buna ziua,
mi-ati putea raspunde va rog frumos sa imi spuneti cum se simte mama dumneavostra? si eu trec prin aceasi problema cu mama mea si am avea nevoie de ajutor...
[email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cristina574137959 (acum 15 ani)

daca nu intri in contact cu sange infectat....daca folosesti prezervativ.....daca tii cont strict de reguli de igiena personale (ex forfecute, perie de dinti separate)nu e risc. Am de cativa ani buni dar sotul si fica mea au fost norocosi. Sanatate prietenei! si bineinteles ca nu numai ei.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de cristina574137959
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de cristina574137959
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ani- (acum 14 ani)

Sotul meu are virus C . A tinut regim 1 an dar de 3 luni a inceput sa bea in fiecare zi seara la masa 1 cana de tuica . Ce se va intampla daca continua?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
filip (acum 13 ani)

daca mai continua sa bea o sa dea in ciroza si intervine decesul!bautura e foarte grava la hepatita!mori fara sa simti!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alexandru miodrag (acum 13 ani)

puteti sa-mi spuneti si mie ce analize trebuiesc facute pentru a descoperi daca am hepatita A, B, C. ,hiv, sida,leucemie fac tatuaje de un an si cv si m-am impuns odata intr''''un an acu vreo 5-6 luni , am intrat pe net am cautat cum se transmite, manifesta dar nimik...doar dureri de gat am asta e a doua oara airna asta, rosu in gat si atat.la doctor am fsot si a tot spus sa mai astept dar m-am saturat de asteptat. astept un raspuns va rog! Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
luminita (acum 13 ani)

am terminat de 2 ani tratamentul cu interferon si ribavirina. In timpul tratamentului am avut si reactii adverse ca oboseala puternica , dureri musculare urticarie caderea parului , un inceput de pneumonie (in momentul in care am inceput sa tusesc am crezut ca este de la tratament dar cind am mers la medic era un inceput de pneumonie) pentru care am luat antibiotice prescrise de medic . Cand am intrebat daca sa-mi iau concediu doctorita mi-a spus ca cel mai bine este sa merg cit pot la serviciu pentru ca te ajuta foarte mult . Cit timp am facut tratament nu am avut concediu medical deloc desi la locul de munca este foarte mult stres. Acum dupa 2 ani dupa ce am terminat tratamentul multumesc lui Dumnezeu ca sint bine. Merita sa incercati acest tratament pentru ca este singurul care ne poate ajuta . Pe timpul tratamentului am luat foarte mult ulei de catina sau catina amestecata cu miere .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nina (acum 12 ani)

intrebare

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 2 din 3

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

Buna ziua, Cred ca prezint probleme de urinare de o saptamana si jumatate. Mai exact, urina este inchisa la culoare. prezint usturimi in timpul urinarii... si, nu stiu daca are importanta,...

Intrebare postata acum 15 ani in Incontinenta urinara.

Buna ziua, Petrec in fata calculatorului la serviciu aproximativ 10 ore si de aproape un an sufar de o conditie fizica slaba (forta foarte scazuta in muschii mainilor si ai picioarelor) care...

Intrebare postata acum 15 ani in Sanatate prin sport.

Una dintre cele mai eficiente si sigure alternative la medicamentatia pentru tulburarile de somn si anxietate este Kava (piper methysticum). Despre Kava Numele de Kava se refera atat la...

Intrebare postata acum 15 ani in Tulburari de somn.

Buna! In luna martie a acestui an am fost diganosticata cu tiroidita autoimuna - hipotiroida si mi s-a prescris tratament cu Ethyrox. La inceput luam cate 50 mg 6 zile/7 si nu am simtit nici o...

Intrebare postata acum 15 ani in Dezechilibrele hormonale.

Poate cineva sa ma ajute cu niste informatii despre atipii in meningita virala acuta....am nevoie pentru proiectul de diploma si nu prea am gasit mare lucru despre acest subiect:( Daca are cineva...

Intrebare postata acum 15 ani in Meningita.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.