Buna ziua!
Va scriu din nou, rugandu-va de aceasta data sa ma lamuriti in legatura cu evolutia hepatitei B. Am tot studiat din diferite surse medicale dar tot nu m-am lamurit.
Daca o persoana a fost infectata cu acest virus si nu a manifestat nici un simptom, mai mult, analizele sunt in limite normale( la functiile ficatului ma refer), ce sa intaleg, ca este purtator de virus si ca e posibil ca virusul sa nu il afecteze niciodata, ca este in pericol toata viata ca virusul sa explodeze, ca virusul il ataca treptat? Cand se considera hepatita respectiva cronica,atunci cand a fost deja acuta si nu s/a vindecat? E posibil ca virusul sa se multiplice mai lent sau mai rapid, in anumite conditii? Va rog sa ma lamuriti, asa ca pe un om din alt domeniu de activitate!! Va rog din suflet sa imi raspundeti, e foarte important pentru mine sa cunosc povestea acestui virus nenorocit si modul in care actioneaza.
Cu stima!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (4)
Hepatita acută de tip B, fie că este clinic manifestă, fie că este subclinică, se vindecă într-o proporţie de 90 % într-o perioadă de 2-6 luni. 5 % dintre bolnavi rămân purtători asimptomatici ˝sănătoşi˝ (dar pot transmite boala). Restul de 5 % dezvoltă fie hepatită cronică, fie ciroză fie cancer hepatic. Se consideră hepatită cronică atunci când în sângele pacientului se găseşte virusul pentru mai mult de 6 luni şi sunt şi modificări clinice şi paraclinice (de analize) hepatice: transaminaze, bilirubina (valori crescute). Virusul hepatitic B se poate multiplica mai rapid sau mai lent în funcţie de starea imunitară a respectivei persoane. Sper că prin aceste informaţii am reuşit să vă lămuresc în mare parte în privinţa acestei afecţiuni, care continuă să constituie o importantă problemă de sănătate publică pe plan mondial
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc!
Va rog sa imi spuneti daca atunci cand spuneti ca se vindeca intr-o proportie de 90 %, va referiti ca virusul dispare complet din sange, fara tratament? Si cat de des ar trebui sa se faca analizele pentru a vedea ritmul de multiplicare al virusului?
Va mai retin atentia, cu permisiunea dvs : hepatita b, in forma cronica este precedata neaparat de forma acuta sau nu exista o regula? Un sistem imunitar puternic poate tine virusul in frau?
Va rog sa ma scuzati daca va stresez, dar credeti-ma, am un motiv intemeiat sa ma intereseze, din pacate!
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVirusul hepatitic B dispare într-o proportie de 90 % fără a se face vreun tratament.
Analizele, în caz de hepatită acută de tip B trebuie efectuate la un interval de 6 luni, iar în cea cronică analizele se pot efectua mai des doar în caz de pusee acute (în cazul lipsei puseelor acute analizele se pot efectua la interval de un an)
În cazul unor creşteri ale valorilor transaminazelor sau a efectuării unui tratament cu Interferon, analizele se pot efectua mai des de 6 luni.
Hepatita cronică de tip B nu este neapărat precedată de forma acută, putând fi precedată de o formă subclinică (manifestată doar prin creşterea valorilor transaminazelor)
Un sistem imunitar puternic poate influenţa evoluţia bolii (aceasta depinde însă şi de virulenţa virusului)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVa multumesc!!!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde