Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Solutie fisura anala

Hemoroizi
Intrebare postata de Utilizator21576743735 cu 2 luni in urma

M-am chinuit vreo 15 ani cu o fisura anala:
- am fost consultat de catre 8 chirurgi (inclusiv gastroenterolog)
- am facut fisurectomie (operatie)
- am incercat cam tot ce exista pe piata in materie de tratamente: creme, bai calde, etc
- am respectat regim alimentar, igiena, etc, etc
- endoscopia colonului- totul in regula.
rezultat: zero! Ajunsesem in stadiu de depresie din cauza fisurii anale!!
- problema aparea chiar daca aveam scaun regulat, fara constipatie (adaugam la aproape toate mesele tarata de grau, legume, evitam pe cat posibil proteinele animale (carne, lactate grase), grasime, afumatura, alcool - binenteles aparea la un nivel atenuat.
Chestii care atenuau problema: tarata de grau, mesele cat mai usuoare, fructe si legume - consumate moderat(diareea provoaca de asemenea fisura anala).

Dupa atatia ani de chin am gasit si Solutia: se numeste PANCREATINA (medicamentul Triferment). Iar zilnic, de 1,2 ori cate-o pastila de Triferment in timpul mesei, iar de mai bine de doi ani am scapat de problema.. fisura mai apare rar, iar atunci cand apare, intotdeauna pot face legatura cu anumite cauze: o serie de mese bogate in proteine (carne rosie, sarmale, +plus deserturi bogate in grasimi (inghetata, ciocolata neagra, etc)) sau daca depun efort fizic f mare, in special daca ridic greutati si fortez muschii din jurul sfincterului. Pancreatina(substanta activa) se gaseste si in alte produse farmaceutice; de exp am gasit in strainatate Creon de la Mylan, care pare f bun. Din cand in cand mai iau si cate un Colebil.
Concluzie: Problema mea se afla undeva mai sus pe sistemul digestiv(organele pancreas, ficat ?), sfincterul este doar o victima!
Sper sa ajute!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Solutie fisura anala"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Bazat pe experienta dvs., este evident ca ati incercat o multitudine de strategii pentru a aborda problema pe care o aveti cu fisura anala si este remarcabil ca ati descoperit o solutie in cele din urma, in special intr-un medicament care nu este specific indicat pentru aceasta problema.

Pancreatina, care este ingredientul activ in Triferment, este de fapt o combinatie de enzime digestive (lipaze, proteaze, amilaze) care sunt produse in mod normal de pancreas. Aceste enzime ajuta la descompunerea grasimilor, proteinelor si carbohidratilor din alimente.

In mod evident, pancreatina joaca un rol important in gestionarea problemei dvs., ceea ce sugereaza ca problema dvs. ar putea avea mai mult de-a face cu digestia si absorbtia decat problema propriu-zisa a sfincterului.

Desigur, ca puteti continua acest tratament atata timp cat functioneaza pentru dvs. Totusi, daca problema persista sau se inrautateste, va recomandam sa discutati cu medicul dvs. despre aceasta.

Faptul ca bacteriile intestinale pot afecta sanatatea in multe moduri este un domeniu de cercetare in plina expansiune. S-ar putea sa aveti nevoie de consiliere nutritionala sau sa incercati un probiotic diferit.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Hemoroizii-si-fisura-anala/fisurile-anale-cauze-simptome-tratament_17311
sfatulmedicului.ro/Hemoroizii-si-fisura-anala/fisura-anala-cauze-simptome-tratament_10482
sfatulmedicului.ro/Hemoroizii-si-fisura-anala/remedii-la-domiciliu-pentru-fisurile-anale_10496

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.