Cum pot scapa de balonare si durere de burta(intestin gros etc) care persista de 7-8 ani ?
Gastroenterita Intrebare postata de iDaniel cu 10 luni in urmaTotul a pornit de cand am avut helicobacter pylori acum vreo 6-7 ani si am luat antibiotice la sfatul unui medic.
Antibioticele nu doar ca mi-au facut rau, dar m-au dus intr-o stare mai p***a decat eram care inca persista.
Am incercat o multidudine de variante, mananc sanatos , nu beau sucuri ( beau cafea) , nu mananc fast food, fac miscare, beau apa , fac fasting punctual .
Am incercat si diverse variante dupa ce mi-am facut analize , care desi m-au ajutat punctual, mereu a revenit balonarea .
Am stat si 24 de ore fara sa mananc, tot balonat eram. Ma balonez de mai orice, e clar ca ceva dulce ( cozonac sau biscuiti ) ma baloneaza enorm si incep durerile .
Acum am mancat dupa de 12 ore de pauza o portocala, cateva alune si evident, m-am balonat si starea de incomfort a aparut .
Ce as mai putea face?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
In astfel de cazuri, cel mai bine ar fi sa cautati ajutor de la un specialist, cum ar fi un gastroenterolog. Acestia sunt specializati in tratarea problemelor digestive si pot efectua o evaluare completa pentru a stabili cauza exacta a simptomelor dvs.
In plus, ar putea fi util sa discutati cu medicul despre posibilitatea de a face un test de respiratie pentru h.pylori pentru a evalua daca infectia a reaparut sau daca tratamentul initial nu a fost eficient.
Pe langa consultatia medicala, exista si cateva schimbari de stil de viata pe care le puteti incerca pentru a controla simptomele:
1. Evitati alimentele care implica un risc crescut de balonare, cum ar fi legumele crucifere (varza, broccoli, conopida), fasolea, mazarea sau produsele lactate.
2. Incercati sa manancati alimente mici si frecvente, in loc de mese mari.
3. Evitati bauturile carbogazoase si mestecati guma.
4. Puteti incerca produse care contin probiotice, cum ar fi iaurtul sau suplimente de probiotice, care pot ajuta la reglarea florei intestinale.
5. Incearcati sa reduceti stresul si sa adoptati tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia sau yoga, deoarece stresul poate afecta sanatatea intestinala.
6. Daca simptomele persista, medicul poate recomanda teste suplimentare, cum ar fi o endoscopie sau o colonoscopie, pentru a investiga mai profund.
Va recomandam sa va programati la un medic gastroenterolog: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articol recomandat
sfatulmedicului.ro/Ulcerul-gastroduodenal/informatii-esentiale-despre-infectia-cu-helicobacter-pylori_16807
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde