Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vitamine

Frumusete si intretinere
Intrebare postata de Roxana7555414 cu 15 ani in urma

Ma intereseaza retete facute in casa, din vitamine uleioase, pentru ten, par, corp.Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vitamine"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (10)

sah (acum 15 ani)

Produse pentru îngrijirea tenului

Laptele de migdale este un demachiant potrivit pentru toate tipurile de ten. Acesta se poate prepara din 50g migdale dulci, 200ml apă de trandafiri sau de portocal, 1g pulbere din rădăcină de angelică. Migdalele se pisează turnând câte puţină apă de trandafiri, se adaugă rădăcina de angelică şi se amestecă bine totul. Pentru tenul uscat se poate prepara un demachiant special din 100ml apă de trandafiri sau de portocal încălzită puţin (maxim 30ºC) pentru a putea dizolva în ea o lingură de miere şi 20g lapte praf; se adaugă 20ml ulei de migdale dulci şi 20ml ulei de avocado; se păstrează la frigider. Cantităţile sunt suficiente pentru mai multe utilizări, de aceea e bine ca aceste creme naturale să fie păstrate la frigider, de preferinţă în recipiente din sticlă.

O dată pe săptămână se poate realiza un tratament pentru curăţarea pielii şi îndepărtarea celulelor moarte. Acesta constă în masarea blândă a pielii (după ce a fost umezită în prealabil cu apă) cu mălai, cu tărâţe de grâu ori cu un amestec din: un pahar mălai, o jumătate de pahar făină de grâu, un pahar lapte praf. Amestecul este suficient pentru mai multe utilizări, între timp păstrându-se într-o cutie închisă ermetic. După masaj, pielea se clăteşte cu apă din belşug. Tot săptămânal se pot face băi de aburi şi se pot aplica măşti din fructe, smântână, miere, drojdie de bere, fiecare contribuind în modul său specific la întreţinerea frumuseţii şi prospeţimii tenului.

După demachiere este binevenită o loţiune pentru faţă. O astfel de loţiune poate fi preparată simplu din 50ml apă de trandafiri sau de portocal, o jumătate de linguriţă de miere, 50ml apă de hamamelis şi 10 picături tinctură de muşeţel. Se dizolvă mierea în apa de trandafiri şi apa de hamamelis puţin încălzite, se adaugă tinctura de muşeţel, se pune amestecul într-un recipient din sticlă de culoare închisă şi se agită. Pentru tenul gras se poate prepara o loţiune din 80ml apă de hamamelis şi 20ml tinctură de salvie în care s-au dizolvat 4 picături ulei de rozmarin. Iar pentru tenul uscat şi sensibil este recomandată o loţiune din 90ml apă de trandafiri sau de portocal şi 10ml tinctură de gălbenele. Acestea, de asemenea, sunt cantităţi suficiente pentru mai multe utilizări şi e recomandabil ca, între timp, să fie păstrate în frigider.

Una dintre cele mai vechi reţete de cremă pentru faţă a fost inventată de către greci şi se compunea din ceară de albine, ulei şi apă. O astfel de cremă, dar mai îmbogăţită, poate fi preparată din: o lingură ceară de albine, 150ml ulei presat la rece (poate fi de porumb, de măsline, de susan), o lingură gel de aloe vera, două linguri unt clarificat, câteva picături de ulei volatil (muşeţel, lac***aă, portocal sau un altul, după preferinţe). Ceara de albine se topeşte în puţină apă fierbinte, apoi se adaugă treptat untul clarificat, gelul de aloe vera (care în prealabil a fost amestecat împreună cu uleiul) şi uleiul volatil. Se pot adăuga şi câteva picături de ulei de migdale pentru efectul antirid al acestuia. Se amestecă continuu până când crema se răceşte, apoi se pune într-un vas de porţelan în care se păstrează la frigider. Din 20-30 picături de ulei de migdale amestecate în 20g unt clarificat se poate prepara o cremă foarte eficientă contra ridurilor fine din jurul ochilor; şi aceasta se păstrează în condiţii mai bune la frigider.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sah
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sah
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Apa (acum 15 ani)

Multumesc frumos pentru raspunsul consistent :), unde pot gasi aceste ingrediente, gen apa da hamamelis, apa de trandafiri, picaturile de ulei volatil sunt cele ce se pun la lumanare, in apa, sa miroase bine aerul dintr-o incapere?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sah (acum 15 ani)

Reţete pentru îngrijirea şi menţinerea frumuseţii naturale a părului

Părul normal poate fi îngrijit cu succes cu ajutorul unui şampon preparat dintr-o linguriţă de fulgi de săpun natural (se obţin foarte simplu dând pe răzătoarea mică săpunul respectiv), 100ml de apă, uleiuri esenţiale sau extracte de plante. Modul de preparare este următorul: se pune apa la fiert, iar când începe să fiarbă se ia de pe foc şi se adaugă fulgii de săpun amestecând până la dizolvarea acestora. După răcire se adaugă 2-3 picături din uleiul esenţial ori extractul de plante preferat. Cantitatea este suficientă pentru o spălare.

O reţetă mai elaborată pote fi obţinută din: 8 linguri flori de muşeţel uscate (ori salvie în cazul părului închis la culoare), o lingură mentă uscată, 2 linguri rozmarin, 600ml apă distilată, 60g fulgi de săpun natural, 3 picături ulei de eucalipt sau mentă, 2 linguri alcool. Se prepară astfel: din apă şi plante se face un decoct, care se lasă încă 30 minute acoperit, după care se strecoară presând bine plantele. Se încălzeşte din nou şi se adaugă fulgii de săpun amestecând până la dizolvarea lor. După răcire se adaugă alcoolul amestecat cu uleiul volatil, se toarnă într-un recipient închis ermetic şi se mai ţine 3-4 zile la temperatura camerei, înainte de prima utilizare, apoi se păstrează în acelaşi recipient.

Un şampon purificator poate fi obţinut din 100ml apă distilată, 20g rădăcină de tătăneasă tocată, 2 gălbenuşuri, 20ml alcool de 50%. Din rădăcina de tătăneasă se prepară un macerat (timp de 3-6 ore), după care se înfierbântă, se strecoară şi se adaugă gălbenuşurile şi alcoolul. Se aplică în două reprize pe părul ud, se masează pielea capului şi se clăteşte părul de fiecare dată.

Pentru părul uscat şi deteriorat este potrivit un şampon cu gălbenuş de ou şi cu miere preparat în modul următor: se amestecă bine cu telul un albuş, două gălbenuşuri, o linguriţă de miere, o lingură ulei de măsline presat la rece şi sucul de la o lămâie. Se aplică pe părul ud şi se masează, după care se lasă să acţioneze puţin şi apoi se clăteşte părul cu apă din abundenţă.

O dată pe lună se poate aplica acestui tip de păr o cură nutritivă din: 50ml ulei de migdale, 30ml ulei de floarea-soarelui, 30ml ulei de nucă, 30ml ulei de ricin, 5ml ulei de trandafir. Acestea se amestecă şi se lasă la rece timp de două zile. Se aplică prin masare pe păr, se înfăşoară capul într-un prosop şi se lasă uleiurile să acţioneze peste noapte. A doua zi se spală şi se clăteşte cu multă apă.

Din 100ml apă, o lingură de plante uscate (de exemplu muşeţel pentru blonde sau coajă de nucă pentru brunete) şi 6 linguri de suc de lămâie sau oţet de fructe se poate prepara o loţiune pentru clătirea părului după spălare în modul următor: din apă şi plante se prepară o infuzie în care, după 10 minute, se adaugă sucul de lămâie sau oţetul. Se aplică pe părul ud fără a se mai clăti după aceea. Pentru părul gras şi subţire este foarte eficient masajul cu macerat din următoarele plante (câte o linguriţă din fiecare): rozmarin, muşeţel (sau cimbru), urzici (sau coada-calului). Se poate adăuga şi o lingură de oţet de fructe.

Un fixativ natural poate fi preparat din 250ml de apă în care se adaugă o linguriţă de miere, puţin oţet şi câteva picături de ulei aromat. Se aplică în locul loţiunii pentru clătire.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sah
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sah
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Sorina Gabriela Trocan (acum 12 ani)

Interesant .
Fixativul natural, am sa incerc si eu.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sah (acum 15 ani)

Câteva idei pentru îngrijirea corpului

Săpun nutritiv: se prepară dintr-un săpun obişnuit de toaletă dat pe răzătoarea mică şi dizolvat în 300 ml de ceai tare din flori de tei amestecat cu 4 linguri de suc de grapefruit, ambele încălzite. Se mai înglobează 5 picături de ulei de micşunea şi 4 linguri de fulgi fini de ovăz. Când ajunge o masă păstoasă se pune în forme, se acoperă cu o pânză uscată, se lasă să stea 2-3 săptămâni într-un loc uscat şi cald, după care pot fi scoase din forme şi împachetate.

Deodorant natural: 1g mentol se dizolvă în 30ml alcool de 90º. Se încălzesc 50ml apă de trandafir în care se dizolvă 1g piatră acră. Se amestecă cele două soluţii şi se agită energic. Se păstrează într-un recipient din sticlă bine închis pentru a evita evaporarea. Un alt deodorant natural mai delicat poate fi constituit din câteva picături de ulei esenţial (lac***aă, mentă, busuioc, etc.) adăugate într-o linguriţă de apă, amestec cu care se tamponează apoi pielea. Se foloseşte imediat.

Masarea pielii cu urina proprie are efecte dezinfectante, vindecătoare, de întinerire, care pot părea de domeniul miracolului. Vechii romani foloseau urina şi ca pastă de dinţi, datorită efectelor sale de curăţare şi albire a dinţilor.

Ulei pentru corp: se amestecă bine şi se păstrează apoi într-o sticlă de culoare închisă 50ml ulei de susan, 25ml ulei de ricin, 10ml ulei de germeni de grâu şi câteva picături de ulei volatil.

Ulei pentru plajă: 250ml ulei de măsline presat la rece, 10picături tinctură de iod şi sucul de la o lămâie se amestecă şi se păstrează într-o sticlă închisă la culoare. Se agită înainte de utilizare.

Ulei de masaj anticelulitic: un pumn de frunze proaspete de iederă se lasă la macerat timp de două săptămâni în 200ml ulei de germeni de grâu, apoi se strecoară presând bine plantele şi se adaugă două picături de ulei eteric de rozmarin. Se păstrează într-un recipient din sticlă şi se aplică zilnic după duş prin mişcări energice de masaj.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sah
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sah
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sah (acum 15 ani)

Le gasesti la plafar, nu sunt foarte scumpe, si sunt mult mai sanatoase decat ceea ce gasesti pe piata (cosmetice), am citit un articol f interesant despre chimicalele folosite in producerea tratamentelor "de intretinere" si de efectele lor pe termen lung. numai bine

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sah
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sah
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sah (acum 15 ani)

Toate femeile care folosesc regulat sau des cosmetice arata la batranete in mod definitiv mult mai
rau decat daca nu le-ar folosi. Ridurile de la cosmetice sunt mult mai adanci si mai mute.
Acest lucru este valabil si pentru cele care folosesc des "cremele de ingrijire".

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sah
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sah
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ade (acum 13 ani)

Esti sigura sau doar te bagi in seama?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iulia (acum 14 ani)

buna ,parul meu este foarte gras trebuie sal spal zilnic nici un sampon nu imi este de folos recomandatimi ceva natural ,de 2-3 luni a inceput sa imi cada foarte mult par va rog ajutatima ce sa fac ....multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
*tyara* (acum 14 ani)

Eu am parul uscat, deci la polul opus, iti spun din ce am auzit de la prietene: tinctura de brusture (aplicata pe scalp) reduce excesul de sebum, zeama de lamaie sau otetul (pui intr-un lighean apa si PUTIN otet/zeama de lamaie si iti clatesti parul, apoi il usuci normal), +otetul face parul mai lucios. Intreaba la plafar daca au ceva ce ti s'ar potrivi si incearca se reduci stresul! enjoy

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.