Cum pot “dezumfla” piciorul dupa operatie?
Fractura Intrebare postata de Utilizator11729590680 cu o saptamana in urmaBuna ziua! Am avut o fractura lisfranc cu deplasare. Am fost operat, am avut 6 suruburi si 2 agrafe. Am stat o luna jumatate cu piciorul in ghips. Pe la inceputul lui septembrie m-am operat din nou pentru indepartarea suruburilor si agrafelor. Recuperarea a durat 3 saptamani in care am putut sa merg. Au trecut aproape 2 luni de la operatie si inca am piciorul umflat. Ce as putea face ca sa revina la “proportiile” initiale? Tin sa mentionez ca am avut tratament cu clexane de 0,8 pe toata perioada cat l-am avut in ghips, cat si dupa ce a doua operatie pana am scos atele.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Edemul sau umflarea piciorului dupa o operatie este o reactie normala a corpului. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a reduce umflatura:
1. Ridicati piciorul: Cat timp va odihniti, incercati sa tineti piciorul ridicat mai sus decat nivelul inimii. Acest lucru faciliteaza drenarea fluidelor care provoaca umflarea.
2. Miscare usoara: Exercitiile usoare ar putea ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la reducerea umflaturii. Mersul pe jos este un bun inceput, dar ar trebui sa discutati cu medicul dvs. inainte de a incepe orice program de exercitii.
3. Hidratare: Beti multa apa. Acest lucru poate ajuta la eliminarea surplusului de fluide din corp.
4. Dieta: Alimentele cu continut ridicat de sodiu pot provoca retentie de apa, deci ar trebui sa incercati sa limitati consumul acestora. In schimb, manancati mai multe fructe si legume care pot ajuta la reducerea inflamatiei.
5. Medicamente: Anumite medicamente, cum ar fi antiinflamatoriile, diureticele, ar putea ajuta. Medicul poate decide daca sunt necesare.
Daca umflatura nu se reduce sau se agraveaza, ar trebui sa contactati imediat medicul. In plus, daca simtiti durere intensa, daca pielea devine rosie sau calda la atingere, sau daca apar alte simptome noi, acestea ar putea fi semne ale unei infectii sau a altei complicatii si ar trebui sa primiti ingrijiri medicale de urgenta.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Oase-si-articulatii--membrele-/cat-timp-dureaza-recuperarea-dupa-o-fractura_20144
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/recuperarea-dupa-operatie-la-genunchi_11425
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/complicatii-si-probleme-dupa-o-interventie-chirurgicala_7288
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde