CERTIFICAT DE NOTIFICARE CU MIN. SANATATII
Varicele: ULCERE DE VARICE
Picioarele sunt intotdeauna foarte importante , atit pentru femeie, indiferent de varsta, constituind o arma de seductie si un prilej de mandrie, cit si pentru barbat fiind mijlocul de locomotie a individului. Mergi la sport, tii diete drastice, totul pentru a fi supla si a avea un corp de admirat. Dar ce faci atunci cand natura iti este potrivnica si apar varicele, elemente extrem de inestetice pentru corpul oricarei persoane?
Varicele reprezinta o problema tot mai comuna printre oamenii moderni, cu un stil de viata haotic si sedentar.
Ce sunt varicele?
Varicele reprezinta o dilatatie a venelor si de obicei afecteaza acele vene in care sangele trebuie sa urce contra fortelor de gravitatie. Asadar cel mai frecvent ele apar la nivelul picioarelor si mainilor.
Primul stadiu e evolutie al varicelor este reprezentat de dilatatia venoasa. Venele prin care sangele urca spre inima prezinta niste valve care creaza un sistem de pompare a sangelui impotriva fortelor de gravitatie. Atunci cand venele se dilata aceste valve isi pierd din functionalitate, astfel incepe un cerc vicios de probleme in lant, sangele urca din ce in ce mai greu datorita disfunctiei acestor valve, se produce o staza (stagnare) sanguina care dilata si mai mult venele, apoi in timp peretele venelor suporta modificari; datorita stazei se produc local edeme (umflarea picioarelor), iar mai tarziu sangele, ramanand mult timp in aceste vene pentru ca sistemul de impingere al valvelor nu mai functioneaza prezinta risc crescut de coagulare si formare a trombilor (chegurilor de sange). Apoi vasele se obstrueaza si exista riscul ca unii din acesti trombi sa plece pe cale sanguina si sa astupe alte vase din alte organe abdominale, toracice sau chiar vase cerebrale, producand infarcte si accidenete vasculare. Unerori varicele pot ulcera, producand local ulcerul varicos. Astfel varicele trebuie tratate inca de la primul stadiu, acela de dilatatie venoasa.
Cum putem combate varicele?
Indiferent daca locul de munca este sedentar (la birou) sau in picioare toata ziua, ambele situatii favorizeaza varicele. Barbatii, datorita musculaturii care prin tonusul sau sustine calibrul vaselor de la nivelul picioarelor, fac rar varice, insa in randul femeilor varicele sunt ingrijorator de frecvente, iar problemele pe care acestea le ridica nu sunt doar de natura estetica, ci pun in pericol functionalitatea unor tesuturi si chiar viata daca s-au format local cheaguri care pot migra in organe vitale.
"Varicele sunt dilatatiile anormale, patologice ale venelor superficiale(de la nivelul picioarelor)sau ale unor segmente ale lor. Mecanismul consta in disfunctia valvelor sistemului venos. Acesta este de doua feluri: profund si superficial (situat sub piele). Principal este cel profund, care preia majoritatea sangelui venos.
Cauzele aparitiei varicei si moduri de prevenire
Varicele pot aparea in urma unei profesii care necesita prea mult timp stat in picioare sau, dimpotriva, numai la birou, fara posibilitatea de a tine picioarele ridicate din cand in cand pentru a evita stagnarea sangelui. Sporturile precum tenisul sau scrima, care pun o presiune deosebita pe talpa piciorului, pot fi si ele un factor favorizant. Sarcina este un element ce poate declansa aceasta afectiune, la fel ca diverse traumatisme si arsuri la nivelul picioarelor.
Este bine sa mergi pe jos de cate ori ai ocazia sau sa practici inotul, pentru ca aceste doua activitati vor activa circulatia venoasa. Nu purta pantaloni, sosete sau cizme care te strang, pentru ca vor presa peretii vaselor sanguine.
Obezitatea si sedentarismul reprezinta de asemenea un factor important in aparitia varicelor. De multe ori, din cauza compresiei aspura venelor abdominale si a modificarilor hormonale din timpul sarcinii, femeile se confrunta cu varice, dar uneori acestea regreseaza la un timp dupa nastere.
Cel mai important factor al aparitiei varicelor este ereditatea, intrucat multi dintre cei care au avut parinti ce au suferit de aceasta afectiune, se vor confrunta la randul lor cu ea.
Riscurile la care esti supus atunci cand ai varice
Riscurile sunt destul de mici, pentru ca, dupa cum am spus mai sus, varicele sunt afectiuni ale sistemului venos , care nu pune in primejdie viata. Problema este mai degraba de natura estetica, pentru ca varicele se pot rupe si produce hemoragii subcutanate si ulceratii, care se cicatrizeaza si se vindeca destul de greu; mai poate aparea tromboflebita (inflamatie a venelor trombozate).
Tratamente pentru varice
Exista diverse tipuri de tratamente, ce variaza in functie de stadiul bolii si de optiunile personale ale pacientului.
In primul stadiu se poate face o injectare directa in vena a unui produs cu efect sclerozant, introducandu-se un ac fin de catre medicul specialist flebolog sau angiolog. Se pot prescrie medicamente care sa tonicizeze peretii venelor si sa amelioreze eventualele dureri sau senzatii de furnicaturi.
Structura peretilor vaselor de singe este fibra de collagen care fie devine rigida (riscul ruperiri si producerii hemoragiilor), fie se subtiaza inlesnind dilatarea vaselor si cedarea valvelor sistemului venos, caz in care presiunea singelui se mareste pe masura ce ne apropiem de gamba.
Rezultate foarte bune sau obtinut cu ajutorul Suplimentului alimentar: 100% PUR COLLAGEN Capsule obtinut din stern de pui de 6-8 saptamini, produs de firma ENCORE COLLAGEN, USA, distribuit in Romania de firma SC ANDREI COLLAGEN SRL,care reda elasticitatea si coeziunea fibrei de colagen la nivelul peretilor vaselor de singe, inclusiv ale valvelor sistemului venos. De asemeni are unputernic efect antitrombogenic, dizolva cheagurile de singe formate , evita baparitia accidental vascular datorita trombozelor.
De asemeni in cazul ulceratiilor ajuta la refacerea dermisului care contine 75% fibra de colagen si a pielii.
De asemenea, stim că acestia contin o concentratie mărită de sulfat de condroitină A 16,3% care este un antiinflamatoriu puternic si care reface tesutul articulatiei.
Încă o dată dacă produsul derivă din cartilajul sternului de pui, aceste două componenete sunt în concentratie foarte mare în comparativ cu orice altă sursă de cartilaj. În plus fată de acestea, colagenul de tip II mai contine un antioxidant descoperit recent numit matrice de cartilaj glicoproteic (CMGP), care ajută la reducerea degradării oxidative a articulatiei. În afară de aceste noi descoperiri, mai sunt si alte ingrediente în colagenul de tip II care îl fac mai eficient decât dacă s-ar lua numai glucozamină sau condroitină.
Un alt avantaj al colagenului de tip II este că se absoarbe foarte repede. Cercetătorii au demonstrat că acest colagen de tip II are o rată de absorbtie de circa 70 până la 90 %, fată de 8% rata de absorbtie a cartilajului ingerat. Înseamnă că se va lua mult mai putin colagen de tipul II din stern de pui de 6+8 saptamini în comparatie cu cartilajul. Multe persoane trebuie să ia de la 9 până la 12 grame de cartilaj pentru a avea o reactie pe când cu colagenul de tip II din stern de pui de 6+8 saptamini sunt suficiente, în mod obitnuit, 3 până la 4 grame.
Colagenul de tip II este disponibil în capsule de 500 mg. Se administreaza-3 capsule pe noapte, seara. Este important să se bea cel puţin 1,5 litri de apă pe zi pentru hidratare completă. Ca regulă generală, acest lucru ar trebui să fie inghițit la 3 ore după masă, la 2 ore după o masă uşoară ( de exemplu: o salată) de 1 oră dupa un consum redus de alcool sau suc de fructe. Motivul administrarii dupa mese este sa nu existe nici o digestie atunci când collagenul intră in stomacul dumneavoastră si atunci va fi defalcat în funcţie de acizii din stomac şi absorbit complet. În afară de faptul că acest produs nu prezintă efecte secundare, acesta pare a fi o sansă atunci când suferim de orice formă de insuficienta venoasa .
Daca sint probleme de digestie ( constipatii) se recomanda dizolvarea continutului a 3 caplule intr-un pahar cu 50-60 ml apa care apoi se bea cu inghitituri mici, pentru a fi amestecat cu saliva si inghitit, astfel ajungind fara pierderi in singe.
Pentru a fi eficient Collagenul trebuie sa ajunga in intreaga lui cantitate in singe si a fi distribuit de acesta in organism.
Din studiu stim faptul că toate componentele colagenului de tip II sunt agenti condroprotectori deoarece acestia 1) rezistă la atacul enzimelor care distrug proteina din cartilaj; 2) reprogramează condrocitele si citocitele reducând inflamatia; 3) promovează sinteza noillor celule ale cartilajului si sinteza proteoglicană; 4) intensifică producerea de fluid, hialuronan, producând un fluid sinovial lubrifiant si eficient pentru articulatii; 5) protejează suprafata cartilajului de deteriorarea oxidativă si de distrugerea enzimatică; 6) se comportă ca un puternic anti-inflammatory, antitrombogenic si modulator de durere.
Pentru detalii si comanda contactati:
DAN ANDREI: O.P. 1, C.P. 174.IASI, ROMANIA
[email protected]
telefon:0770492583
www.romedic.ro/andrei-collagen-srl
Adaugat acum 12 ani