Tgo? 26,6 și tgp 41,1 e ok?
Ficatul gras Intrebare postata de Utilizator11700079864 cu 6 luni in urmaMetastaze hepatice
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
TGO (transaminaza glutamico-oxalacetica) si TGP (transaminaza glutamico-piruvica) sunt enzime localizate in celulele ficatului, care sunt eliberate in sange atunci cand celulele hepatice sunt distruse de ceva (o boala, o toxina, etc.).
Valorile normale sunt de obicei sub 40 U/L pentru TGO si sub 56 U/L pentru TGP, deci valorile pe care le mentionati sunt usor peste limita normala.
Insa, este important de mentionat ca aceste enzime nu sunt specifice pentru cancer. Ele pot fi ridicate din cauza unei game largi de probleme hepatice - de la hepatita virala la steatoza hepatica (ficatul gras), pana la cancer hepatic sau metastaze hepatice.
Fiind vorba despre metastaze hepatice, trebuie sa intelegem ca aceste enzime pot creste semnificativ in cazul in care tumora s-a raspandit la ficat. Cu toate acestea, nu va puteti baza doar pe aceste valori pentru a evalua extinderea sau severitatea bolii.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/oncologie, https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Hepatite-virale/cum-iti-dai-seama-ca-ai-o-boala-de-ficat_15532
sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/7-semne-care-arata-ca-ai-probleme-cu-ficatul_15846
sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/ficatul-gras-steatoza-hepatica_7779
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde