Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum as putea sa reduc fibroza ficatului de la F 2 la F1 ?

Fibroza chistica
Intrebare postata de Carmen Corina cu un an in urma

Buna ziua !
Am 55 ani, ma numesc Corina, nu fumez si nu cosum alcool . Am primit ieri rezultatul pt ARN VIRAL HEPATITA C si a iesit nededectabil , toate analizele de ficat sunt ok (proteina C reactiva - 0.06 mg/L , GGT -gamma GT - 5.21 U/L , Fosfataza alcalina - 73.36 U/L , TGO/AST - 21,41U/L , TGP/ALT - 13,57 U/L , Proteine totale serice - 7.58g/dL , Hemoglobina glicolizata - Sange - 5.07%, Albumina - 56,7 % , Alfa 1 globuline - 2.4 % , Alfa 2 globuline - 13.3 % , Beta globuline 11.2 % , Gama globuline - 16.4 % .
As dori sa stiu daca exista un tratament pt scaderea fibrozei , Va multumesc mult !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum as putea sa reduc fibroza ficatului de la F 2 la F1 ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum un an)

Buna ziua,

Fibroza hepatica reprezinta o cicatrizare a tesutului ficatului, care poate fi rezultatul unor afectiuni hepatice precum hepatita C. Pentru a reduce nivelul de fibroza de la stadiul F2 la F1, exista cateva masuri pe care le puteti lua:

1. Eliminati factorii de risc: Deoarece ati mentionat ca nu fumati si nu consumati alcool, este important sa continuati cu aceste obiceiuri sanatoase si sa evitati expunerea la substante toxice.

2. Alimentatie sanatoasa: O alimentatie echilibrata, bogata in fructe, legume, cereale integrale si proteine slabe, poate ajuta la mentinerea starii de sanatate a ficatului. Este important sa evitati alimentele grase si procesate.

3. Controlul greutatii si mentinerea unui indice de masa corporala sanatos: Excesul de greutate poate agrava starea ficatului. Mentinerea unui stil de viata activ si un program de exercitii regulate va pot ajuta sa mentineti o greutate optima.

4. Monitorizarea valorilor hepatice: Continuati sa va faceti analizele de sange pentru a verifica functia ficatului si gradul de fibroza. Aceasta va ajuta medicul sa identifice schimbarile si sa adapteze tratamentul, daca este necesar.

5. Consultati medicul hepatolog: Este important sa va adresati unui specialist in hepatologie, care va putea sa evalueze in mod corect starea ficatului si sa va ofere un tratament personalizat.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-interna

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/fibroza-hepatica-congenitala_549

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.