Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum pot trata escarele apărute unei persoane imobilizate la pat,handicap grav?

Eruptii cutanate
Intrebare postata de Cornelia cu 9 luni in urma


Cum pot trata escarele unei persoane cu handicap?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot trata escarele apărute unei persoane imobilizate la pat,handicap grav?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 9 luni)

Buna ziua,

Tratarea escarelor pentru o persoana imobilizata la pat sau cu handicap grav necesita o atentie speciala la ingrijirea pielii si schimbarea frecventa a pozitiei. Cruzimea confortabila este esentiala, deoarece escarele apar adesea pe zonele corpului care sunt sub presiune constanta, cum ar fi soldurile, fesele sau coatele.

In primul rand, este important sa se minimizeze presiunea asupra escarelor. Acest lucru se face prin schimbarea pozitiei unei persoane la fiecare doua ore. Se recomanda folosirea unei saltele sau a unui pat anti-escare.

Curatarea si ingrijirea pielii este o alta parte cruciala a tratamentului. Pielea trebuie spalata cu apa calda si sapun delicat, apoi uscata usor. Apoi, se aplica un unguent sau o crema speciala pentru escare pentru a ajuta la vindecarea acestora.

De asemenea, se recomanda o alimentatie bogata in proteine, vitamina C si vitaminele B pentru a ajuta corpul in procesul de vindecare. Consultati un medic nutritionist pentru a discuta despre o dieta adecvata.

Daca escarele nu se imbunatatesc sau se agraveaza, este necesar un tratament suplimentar. Acesta poate necesita debridare pentru a indeparta tesutul mort sau infectat. In unele cazuri, este nevoie de terapie cu oxigen hiperbaric sau de interventii chirurgicale.

Totusi, cel mai bun tratament pentru escare este prevenirea acestora prin schimbarea frecventa a pozitiei, o ingrijire corespunzatoare a pielii si o nutritie adecvata.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru pacientul dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/dermatologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Infectii-ale-pielii--tesutului-subcutanat-si-muscular/sfaturi-practice-in-ingrijirea-escarelor_8447
sfatulmedicului.ro/Infectii-ale-pielii--tesutului-subcutanat-si-muscular/tot-ce-trebuie-stiut-despre-escarele-de-decubit_17570

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.