Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Diferența raspuns medic

Epilepsie Prevenire malarie
Intrebare postata de dreoma cu 12 ani in urma

Buna seara.Spuneți-mi va rog care e diferența dintre pastilele Taver(carbamazepine) și Finlepsin(carbamazepine)200mg?Mulțumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Diferența"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

google (acum 12 ani)

Finlepsin, un anticonvulsivant structural similare cu antidepresive triciclice, este utilizat pentru a trata convulsii parţiale, convulsii tonico-clonice, dureri de origine, neurologice, cum ar fi nevralgie de trigemen, şi tulburări psihice, inclusiv boala maniaco-depresiva si agresiune din cauza dementa.


Finlepsin pentru pacienţii

Cu informaţii pentru pacient
Carbamazepina este utilizat pentru tratamentul de convulsii. De asemenea, este utilizat pentru a trata anumite tipuri de durere nervoase. Informaţi-physican dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau care alăptează. Informaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi glaucom. Nu luaţi acest medicament cu un inhibitor al monoaminooxidazei. Acest medicament poate provoca ameţeli, somnolenţă, sau vedere înceţoşată; prudenţă utilizare în timpul conducerii sau folosirea de utilaje periculoase. Nu încetaţi să luaţi carbamazepină fără să discutaţi cu medicul dumneavoastră. Se agită bine suspensia înainte de fiecare utilizare. Acest medicament ar trebui să fie luate în timpul meselor, pentru a evita stomacul deranjat. Anunta medicul dumneavoastră dacă vă dezvolta febră inexplicabilă, dureri în gât, sângerare sau vânătaie neobişnuite, sau ochi galbeni sau piele.
Finlepsin Interacţiuni

Interacţiuni medicamentoase semnificative clinic s-au produs cu medicamente administrate concomitent şi includ, dar nu sunt limitate la următoarele:
De agenţi leagă în proporţie mare de proteinele plasmatice
Carbamazepină nu este foarte legat de proteinele plasmatice, prin urmare, administrarea de EQUETRO TM la un pacient care ia un alt medicament, care este puternic legat de proteine ​​nu trebuie să cauzeze creşterea concentraţiilor liber de alte medicamente.
Medicamente care inhibă izoenzimele citocromului P450 şi / sau hidrolază epoxidică
Carbamazepina este metabolizat în principal de către citocromul P450 (CYP) 3A4 la carbamazepină activ 10,11-epoxid, care este metabolizat în continuare pentru a trans-diol de hidrolază epoxidică. Prin urmare, există posibilitatea de interacţiune între carbamazepină şi orice agent care inhibă CYP3A4 şi / sau hidrolază epoxidică. De agenţi care sunt inhibitori ai CYP3A4 care au fost găsite, sau se aşteaptă, pentru a creşte concentraţiile plasmatice ale EQUETRO TM sunt următoarele:
Acetazolamide, antifungice azolice, cimetidina, claritromicina (1), dalfopristin, danazol, delavirdină, diltiazem, eritromicină (1), fluoxetina, fluvoxamina, sucul de grapefruit, izoniazida, itraconazol, ketoconazol, loratadina, nefazodona, niacinamida, nicotinamida, inhibitori de protează, propoxifenul , chinină, quinupristin, troleandomicină, valproat (1), verapamil, zileuton.
Astfel, dacă un pacient a fost stabilită la o doză stabilă de EQUETRO TM, şi începe apoi un curs de tratament cu unul dintre aceste inhibitori ai CYP3A4 hidrolaza sau epoxidice, este rezonabil să se aştepte că o reducere a dozei pentru EQUETRO TM pot fi necesare.
Medicamente care induc izoenzimele citocromului P450
Carbamazepina este metabolizat de către CYP3A4. Prin urmare, există posibilitatea de interacţiune între carbamazepină şi orice agent care induce CYP3A4. De agenţi care sunt inductori ai CYP care au fost găsite, sau se aşteaptă, să scadă concentraţiile plasmatice ale EQUETRO TM sunt următoarele:
Cisplatină, doxorubicină HCL, felbamat, rifampicina, fenobarbital, fenitoină (2), primidona, methsuximide, şi teofilină
Astfel, dacă un pacient a fost stabilită la un dozaj stabil pe EQUETRO TM, şi începe apoi un curs de tratament cu unul dintre aceste inductorilor CYP3A4, este rezonabil să se aştepte că o creştere a dozei pentru EQUETRO TM pot fi necesare.
De agenţi cu un nivel scazut in prezenta Carbamazepina datorită inducţiei enzimelor citocromului P450
Carbamazepina este cunoscută pentru a induce CYP1A2 şi CYP3A4. Prin urmare, există posibilitatea de interacţiune între carbamazepină şi orice agent de metabolizat de unul (sau mai multe) dintre aceste enzime. De agenţi care au fost găsite, sau sunt de aşteptat să fi scăzut concentraţiile plasmatice în prezenţa EQUETRO TM datorită inducţiei enzimelor CYP sunt următoarele:
Acetaminofen, amitriptilină alprazolam,, bupropion, buspironă, citalopram, clobazam, clonazepam, clozapină, ciclosporina, delavirdină, desipramină, diazepam, dicumarolul, doxiciclina, ethosuximide, felbamat, felodipină, glucocortip***azi, haloperidol, itraconazol, lamotrigină, levotiroxină, lorazepam, metadonă, mirtazapină midazolam,, nortriptilină, olanzapină, contraceptivele orale (3), oxcarbazepina, fenitoină (4), praziquantel, inhibitori de protează, quetiapine, risperidonă, teofilina, topiramat, tiagabine, tramadol, triazolam, valproat, warfarină (5), ziprasidonă, şi zonisamidă.
Astfel, dacă un pacient a fost stabilită la o doză stabilă pe unul dintre agenţii din această categorie, şi apoi începe un curs de tratament cu EQUETRO TM, este rezonabil să se aştepte că o creştere a dozei pentru agentul concomitentă poate fi necesară.
De agenţi cu un nivel crescut in prezenta de Carbamazepină:
EQUETRO TM creşte concentraţiile plasmatice ale agenţilor următoarele:
Clomipramină HCl, Fenitoina (6), şi primidonă
Astfel, dacă un pacient a fost stabilită la o doză stabilă pe unul dintre agenţii din această categorie, şi apoi începe un curs de tratament cu EQUETRO TM, este rezonabil să se aştepte că o scăderea dozei pentru agentul concomitentă poate fi necesară.
Interacţiuni farmacologice / farmacodinamică cu Carbamazepina
Administrarea concomitentă de litiu şi carbamazepină poate creşte riscul de efecte secundare neurotoxice.
Având în vedere proprietăţile anticonvulsivante ale carbamazepina, EQUETRO TM poate reduce funcţiei tiroidiene după cum a fost raportat cu alte anticonvulsivante. În plus, medicamente anti-malarie, cum ar fi chloroquine si mefloquine, poate antagoniza activitatea de carbamazepină.
Astfel, dacă un pacient a fost stabilită la o doză stabilă pe unul dintre agenţii din această categorie, şi apoi începe un curs de tratament cu EQUETRO TM, este rezonabil sa ne asteptam ca o ajustare a dozei poate fi necesară.
Datorită efectului său primar CNS, este necesară prudenţă atunci când EQUETRO TM este luat cu alte medicamente cu acţiune centrală şi de alcool.
Finlepsin Contraindicaţii

Carbamazepina nu trebuie utilizat la pacienţii cu antecedente de depresie anterioare maduvei osoase, hipersensibilitate la droguri, sau sensibilitate cunoscută la oricare dintre compuşi triciclice, cum ar fi amitriptilina, desipramina, imipramină, protriptilină şi nortriptilină. De asemenea, din motive teoretice utilizarea sa cu inhibitori de monoaminoxidază nu este recomandată. Înainte de administrarea de carbamazepină, inhibitori de MAO trebuie întreruptă pentru un minim de 14 zile, sau mai mult, dacă situaţia clinică permite.
Informaţii suplimentare despre Finlepsin

Finlepsin Indicarea: Pentru tratamentul epilepsiei şi a durerii asociate cu nevralgie de trigemen adevărat.
Mecanismul de acţiune: Finlepsin Inhibă descărcările repetitive susţinute prin blocarea utilizării canalelor de sodiu-dependente. Ameliorarea durerii este considerat a fi asociată cu blocada a transmiterii sinaptice in nucleul trigemen si controlul convulsiilor cu reducere de post-tetanice potenţare a transmiterii sinaptice in maduva spinarii. Finlepsin posedă, de asemenea antidiuretic anticolinergice, centrale, relaxant antiaritmice, musculare, antidepresive (eventual prin blocarea de eliberare noradrenalina), sedative, şi-blocare neuromusculară proprietăţi.
Interacţiuni medicamentoase: Alprazolam reduce efectul de benzodiazepine
Aminofilina Măreşte sau reduce efectul de teofilină
Amitriptyline triciclice creşte efectul de carbamazepină
Anisindione Scade efectul anticoagulant
Aprepitantul Acest inductor CYP3A4 scade efectul aprepitantului
Aripiprazolul Reduce efectul de aripiprazol
Atorvastatina Reduce efectul de statine
Atracurium Reduce efectul relaxant muscular
Bupropion Reduce efectul de bupropionă
Cimetidina Cimetidina creşte efectul de carbamazepină
Claritromicina macrolidice creşte efectul de carbamazepină
Clozapina Reduce efectul de clozapina / toxicitate hematologice
Ciclosporină Reduce efectul de ciclosporina
Delavirdină, anticonvulsivant scade efectul de delavirdină
Desipramina triciclice creşte efectul de carbamazepină
Dicumarolul Scade efectul anticoagulant
Diltiazem Diltiazem creşte efectul de carbamazepină
Dyphylline Măreşte sau reduce efectul de teofilină
Acidului valproic Reduce efectul de acid valproic
Doxacurium Reduce efectul relaxant muscular
Doxepin triciclice creşte efectul de carbamazepină
Doxiciclina anticonvulsivant scade efectul doxiciclinei
Dyphylline Măreşte sau reduce efectul de teofilină
Eritromicină macrolidice creşte efectul de carbamazepină
Etinilestradiol Acest produs poate provoca o uşoară scădere a intrării în vigoare contraceptiv
Felbamatul Scăderea efectul ambelor produse
Felodipina Reduce efectul de felodipină
Fluconazolul Fluconazolul creşte efectul de carbamazepină
Fluoxetina Fluoxetina creşte efectul de carbamazepină
Fluvoxamină Fluvoxamina creşte efectul de carbamazepină
Gallamine Triethiodide Reduce efectul relaxant muscular
Gefitinib Acest inductor al CYP3A4 poate reduce gefitinib concentraţiile plasmatice şi a efectelor farmacologice
Haloperidol Reduce efectul de haloperidol
Imatinib scade nivelul de imatinib
Imipramina triciclice creşte efectul de carbamazepină
Indinavir Indinavir creşte efectul şi toxicitatea de carbamazepină
Izoniazida Finlepsin efect este crescută aşa cum este toxicitatea izoniazida
Isotretinoin Isotretinoine scade efectul de carbamazepină
Itraconazol imidazol creşte efectul de carbamazepină
Josamicină macrolidice creşte efectul de carbamazepină
Ketoconazol imidazol creşte efectul de carbamazepină
Lamotrigina Reduce efectul lamotriginei
Levetiracetamul Această asociere poate creşte riscul de toxicitate carbamazepină
Lovastatina Reduce efectul de statine
Mestranol Acest produs poate provoca o uşoară scădere a intrării în vigoare contraceptiv
Metadona scade nivelul de metadonă
Metilfenidatul Finlepsin ar putea reduce efectul de metilfenidat
Metocurine Reduce efectul relaxant muscular
Metronidazol Metronidazol creşte efectul de carbamazepină
Midazolam Reduce efectul de benzodiazepine
Mivacurium Diminuarea efectului de relaxant muscular
Nefazodonă nefazodonă creşte efectul de carbamazepină
Acenocumarol Scade efectul anticoagulant
Noretindronă Acest produs poate provoca o uşoară scădere a intrării în vigoare contraceptiv
Nortriptilină triciclice creşte efectul de carbamazepină
Oxtriphylline Măreşte sau reduce efectul de teofilină
Oxibutinina Oxibutinina poate provoca toxicitate carbamazepina
Pancuronium Reduce efectul relaxant muscular
Praziquantel niveluri semnificativ mai scăzută praziquantel
Propoxifenul propoxifenul creşte efectul de carbamazepină
Quinupristin Această combinaţie prezintă un risc crescut de toxicitate
Risperidona Reduce efectul risperidonei
Ritonavir Ritonavir creşte efectul de carbamazepină
Sertralină sertralină creşte efectul de carbamazepină
Simvastatina Reduce efectul de statine
Sunitinib posibilă scădere a nivelului de sunitinib
Telitromicina Telitromicina poate creşte în acest sens, eventual, agent / agent de toxicitate
Teofilina Măreşte sau reduce efectul de teofilină
Teofilina Măreşte sau reduce efectul de teofilină
Ticlopidine ticlopidină creşte efectul de carbamazepină
Topiramatul Finlepsin poate reduce nivelul de topiramat
Tramadol Reduce eficacitatea de tramadol
Troleandomicină macrolidice creşte efectul de carbamazepină
, Tubocurarină Reduce efectul relaxant muscular
Vecuronium Reduce efectul relaxant muscular
Verapamil Verapamil creşte efectul de carbamazepină
Voriconazolul Reduce efectul de voriconazol
Warfarina Scade efectul anticoagulant
Ziprasidona Creşte efectul şi toxicitatea ziprasidonă
Danazol Danazol creşte efectul de carbamazepină
Levonorgestrel Scade efectul contraceptiv
Interacţiuni alimentare: Evitati alcoolul.
Luaţi cu alimente, creste disponibilitatea si reduce iritatia.
Grapefruit poate creste semnificativ nivelurile serice ale acestui produs.
Evitaţi să luaţi grepfrut sau suc de grapefruit pe parcursul tratamentului.
Nume generic: Carbamazepina
Sinonime: Carbamezepine
Categorie de droguri: analgezice; Antimanic de agenţi; Anticonvulsivante
Tipul de droguri: Molecule mici; şi aprobată; investigative
Alte nume de brand care conţin Cr ; Tegretal , Tegretol , Tegretol Chewtabs , Tegretol Cr , Tegretol-xr ; Telesmin , Teril ; Timonil ;
Absorbţie: Nu este disponibil
Toxicitate (Supradozaj): vărsături uşoare ingestions cauza, somnolenţă, ataxie, vorbire neclară, nistagmus, reacţii distonice, şi halucinaţii. Intoxicaţii severe, poate produce comă, convulsii, depresie respiratorie, hipotensiune arterială şi
Legarea de proteine: Carbamazepina în sânge este de 76% de proteinele plasmatice.
Biotransformare: hepatică
Half-Life: 25-65 oră
Forme de dozare de Finlepsin: Tablet, cu eliberare prelungită Orală
Comprimat Orală
Suspensie orală
Denumirea chimică IUPAC: benzo [b] [1] benzazepine-11-carboxamidă
Formula chimică: C15H12N2O
Carbamazepină pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Carbamazepine
Organisme afectate: oameni si alte mamifere

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
google (acum 12 ani)

Taver, comprimate

Prospect

Compozitie
O tableta contine carbamazepina BP 200 mg.

Recomandare naturista

Solaris Ulei Musetel 30ml Buc Solaris Plant

Pret: 6,15 Lei
Ulei Musetel Indicatii: Literatura De Specialitate Recomanda Musetelul Ca Adjuvant In Tratarea Plag
Indicatii
Taver este indicat in: nevralgia de trigemen, de natura idiopatica; nevralgia de trigemen datorata slcerozei multiple; nevralgia idiopatica glosofaringiana; diabetul insipid de origine centrala; polidipsia si poliuria de cauze neurohormonale. in plus este indicat in: epilepsia psihomotorie si in crizele epileptice temporare, marele rau epileptic; epilepsia jacksoniana; epilepsia mixta; epilepsia caracterizata numai prin modificari psihice, la fel de bine ca si in alte tulburari psihice asociate cu modificari nespecifice ale EEG.

Doze si mod de administrare
Se incepe tratamentul cu doze individuale scazute si se cresc treptat dozele.
Adulti: doza de intretinere este de 2 tablete, de 2-3 ori pe zi.
Copii peste un an: 1/2-1 tableta pe zi;
Intre 1-5 ani: 1 tableta o data sau de doua ori pe zi;
Intre 5-10 ani: 1 tableta de 2-3 ori pe zi. In nevralgia de trigemen se incepe cu 1 - 2 tablete zilnice si se creste doza pana cand se obtine inlaturarea durerii.

Contraindicatii
Nu se administreaza cu inhibitoare MAO! Nu se prescrie in primul trimestru al sarcinii. in timpul tratamentului trebuie sa se evite consumul de alcool.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

ambele preparate, desi au denumiti diferite, contin aceeasi substanta (carbamazepina) in aceeasi concentratie (200mg), deci sunt la fel.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Epilepsie.

Inscrie-te aici!
dreoma (acum 12 ani)

Dar care totuși au efect mai bun?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dreoma
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dreoma
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ana (acum 12 ani)

carbamazipine, cum s-ar zice, este depasit... adica exista medicamente mai noi care dau rezultate mai bune, printre ele fiind si tavern. bineinteles depinde de la pacient la pacient, adica de tipul crizelor .Si neurotopul are in compozitie tot carbamazepin. Doctorul este cel care hotaraste tratamentul. Daca crizele sunt controlate de carbamazepin atunci e bine,daca nu, doctorul ar trebui sa-i schimbe tratamentul- doza sau chiar medicamentul. Si mai sunt multe medicamente antiepileptice noi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dreoma (acum 12 ani)

Da care sunt acelea medicamente antiepileptice noi?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dreoma
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dreoma
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.