Ce tip de tratament (monodrog sau polidrog) este recomandat pt crizele de epilepsie in somn?
Epilepsie Intrebare postata de IoanaIssa cu 7 ani in urmaBuna ziua! Va rog daca puteti sa ma ajutati cu niste informatii legate de Epilepsie si evolutia ei ca boala.
Viitorul meu sot a fost diagnosticat cu epilepsie in 2013 (avea 26 ani), in urma unei crize in somn la 08:00 dimineata. Mentionez ca noi locuiam impreuna deja de 2 ani si niciodata nu avusese astfel de probleme, deci cu atat mai mare era panica. Odata cu stabilirea diagnosticului, a inceput si tratamentul cu Keppra (levetiracetam), mai intai cu doza de 500 mg/zi (o data dimineata si o data seara), iar mai apoi (dupa 2 sapt) cu doza de 1000mg/zi. Urmatoarea criza a avut-o dupa 11 luni, iar apoi a mai facut la intervale de aprox 6 luni. Incepand din vara anului trecut (2016) face crize lunar, uneori chiar si mai des, spre ex ultimele 3 crize le-a facut la intervale de 2 saptamani. Crizele le-a facut doar in somn pana acum, mai putin ultima care a fost diferita de celelalte. In general crizele le facea doar dimineata, inainte de trezire in intervalul orar 07:00- 10:00, dar de anul trecut a inceput sa faca si in toiul noptii pe la 3:00- 04:00 dimineata. Legat de ultima criza, acesta a debutat la vreo 30 de minute dupa ce s-a pus sa doarma (11:30), insa la un moment dat s-a ridicat si se uita in gol, fara sa reactioneze in nici un fel in momentul in care am incercat sa comunic cu el. Apoi a avut o grimasa ca si cum ceva il speria cumplit si imediat l-au luat convulsiile. Inca o diferenta fata de celelalte crize a fost ca de data asta nu si-a mai muscat limba. Crizele sunt generalizate, cu pierderea cunostintei, muscatura limbii plus celelalte caracteristici. In toata aceasta perioada de cand a fost diagnosticat, nu a intrerupt niciodata tratamentul, care este acelas de 3 ani., nu a mai consumat alcool sau energizante, in schimb bea cafea si fumeaza (tigara electronica).
A fost consultat de catre vreo 3 sau 4 medici neurologi (toti in Cluj), din care doar unul a sugerat ca ar fi bine sa incerce un alt tratament (terapia polidrog), insa din diverse motive a ramas la acelas tratament.
Daca cineva s-a mai confruntat cu situatii similare, va rog mult sa-mi recomandati un medic neurolog cu experienta, pt stabilirea unui tratament corespunzator.
Va multumesc!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (5)
Buna. Ai reusit sa rezolvi problema?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna, nu stiu cum am dat peste postarea ta cautand despre crizele nocturne. Am aceiasi problema de cand aveam 20 de ani. Acum am 38. Am facut timp de 8 ani crize lunare doar in somn luand monoterapie adica doar un singur medicament. In 2008 am ajuns la un medic si mi-a mai adaugat inca o pastila. Este evident ca tratamentul lui nu este bun din moment ce inca face crize. De cand iau 2 pastile respectiv keppra si lamotrigina nu mai fac crize. Am 10 ani. Cel mai bine ar fi sa mearga la dr ptr ca crizele dese duc la altele si tot asa. Sanatate!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna, recomand sa ii stabiliti un consult la un medic supraspecializat in epilepsie care consulta doar pacienti epileptici.
Eu am fost diagnosticata anul trecut de doamna Doctor Mandruta Ioana, o gasiti in mai multe centre medicale private din București si in Spitalul Universitar de Urgenta București. Inca o precizare, este un medic excelent dar si pretul serviciilor medicale este ridicat in reteaua privata.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzam exact aceasi "epilepsie",doar dimineata inainte de trezire,in prezent iau lamictal de 100,am fost la toti neurologii prestigiosi din judetul Timis,ca sa ajung sa iau pastile care imi inmulteau crizele si ma faceau neom,eram anxioasa,depresiva si nu reuseam sa adorm de stres sa nu mai fac o criza,in prezent am cea mai buna neuroloaga specializata doar pe epilepsii la Cluj,Dr.Nedezki Olimpia,ea m a ajutat sa nu mai fac crize si sa am o viata normala,urmeaza sa raman gravida si sa traiesc cu adervarat fara sa ma simt stigmatizata si incapacitata!!!!! sunt o persoana foarte sensibila la stres,traumatizata din copilarie,doctorul de familie si ceilalti neurologi au sarit sa ma diagnosticheze cu epilepsie,care a durat doar 5 ani,fara sa sape mai adanc in trecutul meu,doar Dr. Olimpia si a dat interesul,de fiecare data stam de vb 10 min in care discutam si actualizam tot ce considera dansa ca ar fi relevant! o iubesc mi a salvat sanatatea,urmeaza sa fac yoga si regresie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSi eu am 23 de ani , si am epilepsie de la 12 ani , doar ca pana la 20 de ani , crizele mi se intamplau foarte rar 1 criza cam la 3 ani , si in mijlocul zilei . Dar de la 22 de ani , de 1 an de zile si eu am aceasi problema , doar in somn , dimineata intre orele 8 - 10 , am avut perioada in care faceam 1 criza in fiecare luna , am avut perioada in care am avut 4 luni fara nici o singura criza ... dar mereu doar dimineata in somn , nu mi sa mai intamplat de foarte multi ani sa am o criza in mijlocul zilei , cand sunt stapan pe corpul meu , doar in somn mi se intampla si nu stiu ce ar trebuii sa fac, sa schimb medicatia , sa schimb regimul ... vreau sa mentionez ca nu consum nici un fel de alchool sau excitant cum ar fii ciocolata , cafea , sau droguri . Singurul lucru fumez tigare electronica fara nicotina
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde