Cum se trateaza un EDEM OSOS la nivelul ramului ischiopubian ?
Edem Intrebare postata de mirela cu 7 luni in urmaIn urma RMN ului efectuat are interpretare de ,,edem osos la nivelul ramului ischiopubian stg si tuberozitatii ischiatice stang'''''''' se recomanda vreo terapie? fizio sau altceva? are 17 ani si face fotbal de performanta, durerea a aparut si disparut timp de 3 luni. care este perioada probabila de refacere si cat efort are voie sa faca?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (7)
Buna ziua,
Tratamentul pentru edemul osos la nivelul ramului ischiopubian poate implica mai multe abordari, in functie de severitatea si cauza edemului.
Odihna si evitarea efortului fizic reprezinta o parte importanta a vindecarii. Acest lucru poate a fi dificil pentru o persoana tanara care participa la sporturi de performanta, precum fotbal, dar e crucial pentru recuperare. Recomandarea standard este de a reduce sau evita complet orice activitate care provoaca durere pentru o perioada de timp.
Managementul durerii joaca, de asemenea, un rol cheie in gestionarea edemului osos. Acest lucru poate varia de la administrarea de medicamente antiinflamatorii non-steroidiene , pana la tratamentul cu medicamente mai puternice pentru durere, in functie de nivelul de discomfort al pacientului.
Terapia fizica poate fi utila pentru a ajuta la imbunatatirea fortei si flexibilitatii in zona afectata, precum si pentru a ajuta la gestionarea durerii.
Durata recuperarii va depinde de o serie de factori, inclusiv de severitatea edemului, cat de repede a fost aplicat tratamentul si cat de bine raspunde pacientul la tratament. In general, recuperarea poate dura de la cateva saptamani pana la cateva luni.
In ceea ce priveste efortul pe care poate sa il faca, ar trebui sa fie limitat, in special la inceput. Eforturile fizice puternice, precum alergarea sau lovirea mingii cu piciorul, ar trebui evitate. Pe masura ce durerea se diminueaza si zona incepe sa se vindece, va putea treptat sa isi creasca efortul.
Starea pacientului ar trebui urmarita de un medic specialist, care va putea sa ii ofere directii mai specifice pe baza starii sale.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/ortopedie
Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Osteoporoza/boli-ale-oaselor-si-tratamentul-acestora_9276
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc pt raspuns. Am ajuns deja la un medic ortoped si am primit aceleasi indicatii pe care ni le-ati oferit si dvs aici. Suntem in repaus la fotbal. Doar mersul la scoala il practica momentan , durerea este doar la anumite miscari , nu este prezenta tot timpul. Momentan cautam o clinica pt recuperare. Daca aveti o recomandare pe Sibiu e binevenita.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua,
Va recomandam sa alegeti un medic potrivit pentru fiul dvs. din lista: www.clickmed.ro/medic/recuperare-medicala/consultatie/sibiu
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc pt ajutor.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua,
Revin la dumneavoastra cu o intrebare.
Fiul meu a facut radiografia in 25 martie doar pe partea stanga sold, in 29 martie rmn, acum are 5 sedinte fizio incheiate, mai urmeaza 5, cu ultrasunete, laser, .... medicul ortoped ne-a chemat la un control si in 26.04 sa mai faca o radiografie de data aceasta ambele parti.
Este in regula sa faca asa repede inca o radiografie?
Multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua,
Radiografiile sunt folosite pentru a urmari progresul tratamentului, iar faptul ca medicul a cerut o a doua radiografie nu este neobisnuit. Radiografiile sunt proceduri sigure si nu sunt asociate cu riscuri pe termen lung, chiar daca sunt efectuate la intervale relativ scurte de timp. Cu toate acestea, daca aveti ingrijorari, va recomandam sa discutati aceasta problema cu medicul dumneavoastra.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/rmn
Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Imagistica-si-endoscopia/frecventa-radiografiilor-cat-de-des-le-putem-facei_16261
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMultumesc pentru raspuns,
Am vorbit cu medicul, doar ca intotdeauna o a doua parere ajuta in luarea deciziei.
Zi cu zambete pretioase,
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde