Buna ziua.Am o nepoțică de 7 ani,care de 2 luni are spasme dureroase in abdomenul superior( inainte de mancare sau peste un timp dupa mancare).În fiecare zi sunt chemata la scoala ca s-o i-au acasa,fiindca plange de durere.Aceste spasme dureroase au inceput dupa varicelă.Am facut toate analizele de sange(date de pediatru),care au fost în norma.A fost negativa si analiza pentru paraziti(dusa 3 zile la rand),necatand că am vazut cu ochiul liber în fecale oxiuri.I-am facut tratament pentru paraziti(dupa 2 saptamani i-am repetat tratamentul) și peste un timp am repetat toate analizele(am schimbat clinica pentru analize,ca nu mai aveam incredere in ea si doctorul pediatru ) -Hemoleucograma -e în normă,B12 și fierul+sederemia sunt în normă,coprocultura(cu toti virusii si bacteriile) sunt negative,Helicobacter pylori din materii fecale-negativ, testul respirator HP cu uree-negativ,analiza pentru paraziti-negativ,Sumarul de urina+sedimentul e in norma,urocultura negativ,toate analizele la alergii-negative,doar Transglutaminaza tisulară (tTG) este pozitivă 37 U/ml (>10 U/ml).De o luna e pe regim fără gluten,dar durerile de stomac persistă.Am programat-o la doctorul gastoenterolog,dar abea pe 5 iunie revine în țară.D.pediatru mi-a dat sa-i dau Bianacid care nu o ajuta.Sunt disperata,va rog ajutati-ma cu un sfat.Nu sunt doctor,dar inteleg,ca pastilele pentru varicela(prescrise de pediatru)+paraziții intestinali+alergia la gluten sau boala celiaca(care e sub semnul întrebarii) i-au provocat aceste dureri.Vreau sa-i ameliorez durerea cu ceaiuri sau cu un regim alimentar care sa-i faca bine la stomac,pana vom primi tratament medicamentos de la gastro.Sunt atenta la ce mananca,ii dau doar alimente fara gluten.Va multumesc anticipat.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
Buna ziua,
Situatia in care se afla nepotica ta este cu adevarat ingrijoratoare. Iata cateva sugestii care ar putea ameliora simptomele pana la vizita la medicul gastroenterolog:
1. Incearca sa-i diversifici alimentatia totusi respectand restrictiile pentru gluten. Introduceti mai multe fructe si legume proaspete, fasole, mazare, linte si alte alimente bogate in fibre pentru a ajuta la functionarea corecta a sistemului digestiv.
2. Consumul de iaurt natural poate fi benefic pentru mentinerea sanatatii florei intestinale si poate ajuta la prevenirea unor probleme digestive.
3. Incearca sa-i oferi mese mici si frecvente, in loc de cele trei mese pe zi clasice.
4. Alimentatia ar trebui sa fie bogata in proteine, precum pui, peste, oua sau nuci.
5. Evita alimentele procesate, grasimile si zaharul.
6. Semintele de in, psyllium, semintele de chia pot ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
7. Ceaiurile cu efect calmant, precum cel de musetel sau menta, pot fi benefice.
8. Hidratarea este foarte importanta, asa ca asigura-te ca nepotica ta consuma suficiente lichide.
9. Incearca exercitii de relaxare sau tehnici de respiratie care pot ajuta la reducerea durerilor abdominale.
Totusi, este esential ca aceste sugestii sa fie discutate cu medicul pentru a nu interfera cu alte recomandari medicale pe care le-a primit.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Prim-ajutor/prim-ajutor-in-durerea-abdominala-la-copil_1773
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua.Vă mulțumesc din suflet .Voi face exact cum mi-ați scris.Multă sănătate.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde