Buna ziua,
Caut de mult tratament pentru aceasta boala in Romania. Va rog sa imi spuneti cui ma pot adresa, adica daca siti medici sau clinici care chiar o trateaza.
Mentionez ca sunt din craiova, am 35 de ani si am boala de la 15 ani.
Multumesc
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (9)
Terapia in tricolomanie
Odata marturisita de pacient si diagnosticata boala, specialistul trebuie sa abordeze cu mult tact problematica pacientului, cu toate dedesubturile psihologice si complexe ce bareaza si bruiaza comunicarea intre terapeut si pacient, acordand timpul necesar terapiilor de suport, terapiei individuale, de orientare psihodinamica, terapiei familiale si educationale. La copii sub 13 ani, rezultateale sunt bune, iar la cei cu forme cornice sunt incurajatoare, in ciuda complicatilor comorbide, mai ales a depresiei si a tulburarilor anxios-fobice.
Terapiile psihofarmacologice recurg la folosirea medicatiei serotonergice, astfel ca se pare ca folosirea fluoxetinei sau clomipraminei asociate orapului ar produce rezultate incurajatoare si de durata. Paxilul sau zoloftul in asociere cu benzodiazepine, mai ales in formle cu insomnia sunt recomandate cu rezultate pozitive. De utilitate terapeutica s-au dovedit triciclicele, litiul marplan (un inhibitor al monaminoxidazei-izocarboxazida), buspirona (pentru efectului ei axiolitic) si antagonistii opioidici (naltrexona) . Pentru multe din formele cornice ale acestei tulburari tratamentul abordat include o psihoterapie dinamica, tehnici comportamentale, hipnoza si biofeedback-ul.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPuteti sa dati un raspuns mai concret? Unde anume in Romania, numele unui medic sau al unei clinici?
Multumesc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna, imi pare sincer rau ca treci prin asta. Eu am o fetita de doar 4 anisori care sufera de tricotilomanie. Am incercat pana acum doar psihoterapia, e prea mica pt tratamenta psihiatrice. Pe deasupra vorbim despre o tulburare de comportament si nu despre o boala psihica. Din experienta personala iti recomand tot psihoterapia, dar pt asta trebuie sa cauti tu specialistul cu care poti stabili o legatura, sa fiti pe aceeasi lungime de unda. Daca nu reusesti din prima, nu te descuraja, incearca pana-l gasesti pe cel cu care poti comunica lejer, fara teama. Si, mai ales, nu-ti pierde speranta. Nu uita ca, in procesul de vindecare, 60% reprezinta atitudinea pozitiva. Daca vrei sa mai vorbim despre asta, anunta-ma si comunicam pe mail. Pe deasupra, sunt tot din Craiova. Multa bafta iti doresc din tot sufletul!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna seara,am si eu un baiat de 9 ani care isi smulge parul, as dori mai multe informatii.Multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn cazul meu se manifesta ticotilomania prin smulgerea sprancenelor, sufar de acest tic de aprox 10 ani, iar acum in sfarsit am gasit o metoda de combatere a ticului , momentan sunt aprox 3 luni de cand am inceput tratamentul si se pare ca rezultatul este ok pana acum. Am sa revin cu solutia dupa ce mai trece un timp sa fiu sigur, oricum din ce am citit pana acum despre aceasta afectiune, se zice ca nu exista tratament. se pare ca o metoda pe cat de simpla si la indemana oriciu va schimba acest concept.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBunaseara va invit pe grupul de pe Facebook Tricotilomania.Ro.❤❤❤si eu sufar de aceasta problema si poate ne e mai usor sa impartim sfaturi si pareri acolo va astepr cu drag
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna si eu sufar de aceasi problema de la vst de 3 ani acum am 29 te invit pe grupul de pe fb sub dwnumirea de Tricotilomania.Ro ❤❤❤
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzNu gasesc acest grup pe facebook si sunt interesata sa cunosc alte persoane cu acceasi problema ca sa pot comunica cu ei.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzNu gasesc acest grup pe facebook si sunt interesata sa cunosc alte persoane cu acceasi problema ca sa pot comunica cu ei.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde