Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Diversificarea la bebelusi raspuns medic

Diverse
Intrebare postata de manuela107 cu 13 ani in urma

Am un bebe de 4 luni si 2 sapt,alimentat artificial de la 2 luni.as dori sa incep diversificarea si caut cat mai multe sfaturi.mentionez ca a fost bolnavioara de la nastere si a facut antibiotic de 5 ori pana acum.as dori un raspuns cat mai curand posibil!
va multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Diversificarea la bebelusi"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

TataNicu (acum 13 ani)

Puteti incepe cu supa si piure-ul de morcov, suc de mar si morcov. Diversificarea alimentatiei este un subiect placut mie, dar imposibil de detaliat in felul acesta. Sunt prea multe de spus. Puteti sa ma contactati pe e-mail, intr-o prima faza.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de TataNicu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de TataNicu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Diversificarea se poate începe pentru sugarul alimentat artificial la vârste de 3,5-4 luni. Primul aliment nou introdus este sucul de fructe (mere, visine, caise, prune; cele cu zmeură, căpşune, portocale, mandarine şi roşii trebuie folosite mai târziu şi cu prudenţă, dat fiind posibilele reacţii alergice). Va urma supa de legume, iniţial pasându-se numai morcovul, apoi şi cartoful şi celelalte legume folosite. (cele mai întrebuinţate legume din alimentaţia sugarului sunt morcovul, cartofii, varza, ceapa, fasole verde, dovleceii).La 7-8 luni se poate introduce brânza dulce de vaci, urmand ca la 8-9 luni sa se introduca carnea. Galbenusul de ou se foloseşte , fiert tare şi pasat, începând cu o optime (a opta parte) se ajunge progresiv până la un gălbenuş, la vârsta de un an. Se oferă de 2-3 ori pe săptămână, de obicei, înlocuind în aceste zile carnea, amestecat în supa de zarzavat sau legume. Ar fi bine sa discutati si medicul de familie pentru fiecare pas al diversificarii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.